Recept afdrukken
No ratings yet

Zeeuwse Oesters met Sjalotjes en Rode Wijnazijn

Recept categorieën: Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Zeeland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Open de oesters.
  • Hak de gepelde sjalotjes fijn.
  • Doe ze in een kleine kom en voeg de suiker toe.
  • Schenk de rode wijnazijn erbij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmpakketjes met Spinazie en Knoflook

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zalm
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de spinazie en laat deze goed uitlekken.
  • Schil de aardappels, spoel ze af en snijd ze in dunne schijfjes.
  • Dep de zalmfilet droog en verdeel deze in vier gelijke stukken.
  • Was de peterselie en snijd deze fijn.
  • Pel en snipper de sjalotjes.
  • Snijd de kappertjes klein.
  • Meng peterselie, sjalotjes en kappertjes door de boter.
  • Snijd de knoflookbollen doormidden.
  • Spoel de limoen af, dep hem droog en snijd hem in schijfjes.
  • Leg vier grote stukken bakpapier neer.
  • Verdeel de aardappelschijfjes over het midden van het bakpapier.
  • Bestrooi met zout en peper.
  • Leg de spinazie en de zalm erop.
  • Verdeel de kappertjes boter in stukjes over de zalm en leg een schijfje limoen erop.
  • Voeg een halve knoflookbol toe aan elk pakketje.
  • Vouw het papier goed dicht aan de randen.
  • Bak de vispakketjes ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

Recept afdrukken
No ratings yet

Duivelsgeheim

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de tomaten en sjalotten in stukken.
  • Plaats de stukjes tomaat en sjalot in een schaal.
  • Zet de schaal in een pan met kokend water, zorg ervoor dat er geen water op de tomaten en
  • sjalotten komt.
  • Leg de groene pepers rond de schaal in het kokende water zodat ze net onder staan.
  • Laat alles 15 minuten koken.
  • Giet de pepers af.
  • Stamp of maal alle ingrediënten samen tot een gladde saus.
  • Het moet een gladde consistentie hebben.
  • Deze saus kun je invriezen.
  • Het is lekker bij vlees en groenten, maar je kunt er ook een beetje van toevoegen aan gerechten zoals tomatensoep of macaroni als je van pittig houdt.

Recept afdrukken
No ratings yet

Doperwtjes Crème Soep met groenten en gamba's

Recept categorieën: Soep, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Snijd het lente-uitje in flinterdunne plakjes en fruit deze in een braadpan in een scheutje
  • olijfolie, samen met 1 takje tijm en 1 blaadje laurier.
  • Voeg de doperwtjes toe en bak ze een paar minuten mee.
  • Voeg ongeveer een halve liter groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de soep 25 minuten koken.
  • Snijd ondertussen de schil van de courgette, evenals de wortel en asperges, in reepjes.
  • Snijd de sjalotjes in plakjes.
  • Bak dit mengsel op hoog vuur in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Voeg na 4
  • minuten de in stukjes gesneden gepelde gamba's toe, samen met zout en peper, en bak nog
  • 2 minuten.
  • Verwijder de takje tijm en het blaadje laurier uit de soep zodra deze klaar is.
  • Pureer de soep.
  • Schenk de soep in kommen en garneer met de gebakken groenten en gamba's.
  • Voeg wat versgemalen witte peper en een scheutje olijfolie toe voor de finishing touch.
  • Dit voorgerecht is een heerlijke combinatie van smaken en texturen.

Recept afdrukken
No ratings yet

De kreeft van Blancheke:

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: België
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Maak de groenten schoon en snijd de kreeften doormidden, verwijder de darm en andere
  • oneetbare delen.
  • Snijd de groenten en het kreeftenvlees in stukjes.
  • Bak de wortels, selderij en sjalotjes lichtjes in boter.
  • Voeg het kreeftenvlees toe en flambeer met cognac en blus af met witte wijn.
  • Breng op smaak met peper, zout, Provençaalse kruiden en cayennepeper.
  • Voeg de tomatenpuree, room en mascarpone toe en kook tot een dikke romige saus ontstaat.
  • Verdeel alles over de kreeftenschalen en verwarm ze in de oven tot ze goed warm zijn.

Tips / Opmerkingen

Serveer met wilde rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Dak Kalguksu

kippensoep met noedels
Recept categorieën: Kip, Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Korea
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak de kippenpootjes schoon: verwijder vet en zenen.
  • Doe het water in een soeppan en leg de kippenpootjes erin.
  • Breng het water aan de kook, zet het vuur laag, schuim zo nodig af, en laat het geheel ongeveer 45 minuten trekken.
  • Neem de kippenpootjes uit de bouillon, haal het vlees van de botten, snijd het klein,
  • vermeng het met de sesamolie, de sojasaus en de chilipasta, en verdeel dit over 4 soepkommen.
  • Breng de kippenbouillon aan de kook, voeg de sjalotjes, knoflook en de fettuccine toe, en kook de pasta in 2-3 minuten beetgaar.
  • Schep de soep in de kommen over het kippenvlees.

Recept afdrukken
No ratings yet

Crème Alexander

Recept categorieën: Varkensvlees, Vis, Voorgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de waterkers fijn.
  • Kook de waterkers tot deze gaar is en laat het uitlekken in een zeef.
  • Fruit de sjalotjes en knoflook in olijfolie.
  • Voeg de waterkers toe en blus deze af met de groentebouillon.
  • Breng aan de kook.
  • Pureer de soep tot een gladde massa.
  • Snijd de gerookte paling en het katenspek in blokjes en bak deze kort in een pan.
  • Verdeel de paling en het spek over vier diepe borden, giet de soep eroverheen en voeg de gehakte peterselie en citroenrasp toe.

Recept afdrukken
No ratings yet

Coq au Vin met kipkarbonades

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pel de sjalotjes en halveer ze.
  • Borstel de champignons en snijd ze in plakjes.
  • Prik het vel van de kipkarbonades hier en daar in met een vork.
  • Plaats de basterdsuiker, 1½ dl rode wijn en de sjalotjes in een magnetronschaal en breng het mengsel aan de kook, afgedekt op 80 watt gedurende 3 minuten.
  • Laat dit 5 minuten op 400 watt doorkoken.
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de kipkarbonades gedurende 5 minuten rondom goudbruin.
  • Bak de spekblokjes even mee.
  • Schep de kip en de spekjes door het sjalot-uienmengsel.
  • Voeg de cognac, champignons, de rest van de wijn, het kippenbouillon tablet en 2 dl water toe.
  • Plaats de schaal afgedekt in de magnetron en verwarm deze gedurende 12 minuten op 800 watt.
  • Haal de kip met een schuimspaan uit het stoofvocht, leg deze op een schaal en houd ze even warm.
  • Laat het stoofvocht, onafgedekt op 800 watt, 10 minuten inkoken.
  • Roer maïzena glad met 2 eetlepels water en meng dit door het stoofvocht.
  • Verwarm onafgedekt op 800 watt gedurende 2 minuten.
  • Voeg peper en zout toe. Serveer de kip in de saus en bestrooi met gehakte peterselie.
  • Heerlijk met een gemengde salade of stokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Coq au Vin met scharrelkip

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de blije scharrelkip in 10 stukken en breng ze royaal op smaak met versgemalen
  • peper.
  • Smelt een flinke klont boter in een grote braadpan en fruit hierin de fijngehakte rozemarijn en
  • tijm.
  • Voeg de kip toe en bak deze rondom aan gedurende ongeveer 10 minuten.
  • Bak in een aparte koekenpan de hele champignons snel bruin in wat boter op hoog vuur.
  • Haal de kip uit de pan en fruit in dezelfde boter de sjalotjes en knoflook tot ze zacht zijn.
  • Voeg het rookvlees en de zilveruitjes toe en roer de bloem er goed door.
  • Plaats de kip weer in de pan, samen met de champignons.
  • Giet de rode wijn erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Voeg zoveel hete kippenbouillon toe totdat de kip net onder staat.
  • Laat de kip met het deksel op de pan in 1 tot 3 uur heel zachtjes gaar worden op het laagste
  • vuur.
  • Serveer de coq au vin met kruimige gekookte aardappels of (Turks) brood.

Persoonlijke noot:

  • Coq au vin is een echte Franse klassieker, verrassend makkelijk om te maken. Hoe langer je
  • het laat sudderen, hoe lekkerder het wordt. Deze variant bevat geen varkensvlees. Gebruik
  • een lichte, sappige wijn zoals Beaujolais voor dit gerecht.

Tips / Opmerkingen

Geniet van dezelfde wijn die je in de pan hebt gebruikt, of kies voor een kwaliteitswijn van hetzelfde type.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rendang Padang

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak de sjalotjes, de knoflook de rawits en de lombok schoon en snijd ze heel fijn.
  • Pel de djahé, de koenjit en de laos en snijd ze ook heel fijn.
  • Wrijf voor de kruidenpasta de ketumbar, de djinten en kruidnagels in een vijzel fijn.
  • Voeg de fijngesneden sjalotjes, knoflook, rawits, lombok, djahé, koenjit en laos toe en wrijf alles fijn in de tjobek.
  • Snijd het vlees in plakjes van ongeveer 4 bij 4 cm (geen blokjes maar dunne schijfjes)!).
  • Eventjes licht aanbraden met weinig plantaardige olie.
  • Knip het bovenste deel van de serehstengel, kneus hem met de stamper van de tjobek/vijzel en leg er een knoop in.
  • Vermeng de kruidenpasta met de santen en voeg de sereh, de djeruk purut en het kaneelstokje toe bij het vlees.
  • Laat dit koken, natuurlijk met wat water, tot de olie uit de santen komt bovendrijven.
  • Verwijder het kaneelstokje en roer het vlees, de asem en zout naar smaak goed door.
  • Laat dit op een laag vuur ongeveer 3 uur sudderen.
  • Vergeet niet, het regelmatig om te scheppen.
  • Doe er, zonodig, af en toe wat water bij (aangebrand is niet zo lekker).

Tips / Opmerkingen

Een dag na de bereiding eten.... is lekkerder.
De smaak is er dan volledig ingetrokken.