Recept afdrukken
No ratings yet

Tomatenbouillon met zuurkool en ham

Allerhande 2002
Recept categorieën: Bouillon, Vis, Voorgerechten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Van 3 takjes tijmblaadjes rissen.
  • Sjalotjes pellen en snipperen.
  • In pan helft van olie verhitten en helft van sjalotjes ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Zuurkool, suiker en helft van geriste tijmblaadjes erdoor scheppen en afgedekt ca. 15 minuten zachtjes smoren. Tomaten inkruisen, in kokend water onderdompelen en ontvellen.
  • Tomaten in parten snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • In soeppan rest van olie verhitten.
  • Rest van sjalot ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Tomaatblokjes en rest van geriste tijmblaadjes ca. 3 minuten zachtjes meebakken.
  • Sherry, fond en 2 dl water toevoegen, aan de kook brengen en bouillon ca. 10 minuten zachtjes laten koken.
  • Ham in repen snijden.
  • Bouillon op smaak brengen met zout, peper en eventueel een beetje suiker.
  • Bouillon in vier voorverwarmde kommen scheppen.
  • In midden flinke pluk zuurkool leggen en reepjes ham erop leggen.
  • Garneren met takje tijm.

Recept afdrukken
No ratings yet

Struisvogelbiefstuk met amandelgembersaus

Allerhande 2002
Recept categorieën: Gevogelte, Voorgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • Amandelen grof hakken.
  • Gemberwortel schillen en in plakken snijden.
  • Sjalotjes pellen en snipperen.
  • In steelpan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Amandelen, gember en sjalotjes ca. 5
  • minuten zachtjes bakken.
  • Dragon, peper en fond toevoegen.
  • Saus ca. 10 minuten tegen de kook aan verwarmen.
  • Gember uit saus nemen. Saus met staafmixer glad pureren.
  • Struisvogelbiefstukken ca. 10 minuten op kamertemperatuur laten komen.
  • Witlofblaadjes loshalen, schuin halveren en wassen.
  • Tomaat wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden.
  • Grillpan verhitten.
  • Vlees bestrijken met 1 eetlepel olie, bestrooien met peper en in ca. 6 minuten rondom bruin en van binnen rosé grillen.
  • In wok rest van olie verhitten.
  • Witlof in ca. 4 minuten beetgaar roerbakken.
  • Appelstroop erdoor roeren, bestrooien met zout en peper.
  • Slagroom door saus roeren en verwarmen.
  • Biefstuk schuin in plakjes snijden.
  • Witlof en vlees over vier borden verdelen, saus erover schenken.
  • Garneren met tomaat.

Recept afdrukken
No ratings yet

Serehspiesjes met kokoscurry

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Lamsvlees, Rijst
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Bereidingswijze

  • Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
  • Gember schillen en fijn raspen.
  • Steeltjes van verse kruiden snijden.
  • Lamslapjes in stukken snijden.
  • In keukenmachine lamsvlees, sjalotjes, gember en helft van verse kruiden met ei tot fijne massa draaien.
  • Lamsgehakt in 12 porties verdelen.
  • Om elke stengel sereh portie gehakt kneden.
  • Ovengrill voorverwarmen.
  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • In steelpan currypasta met kokosmelk en kokos verwarmen en op zacht vuur beetje laten inkoken.
  • Serehspiesjes onder ovengrill in ca. 15 minuten aan alle zijden goudbruin en gaar grillen. Cashewnoten en rest van verse kruiden grof hakken en door gare rijst mengen.
  • Spiesjes en rijst op serveerschaal leggen, currysaus apart serveren.

Tips / Opmerkingen

Geen keukenmachine?
Neem dan rundergehakt of gebruik lamsburgers.

Recept afdrukken
No ratings yet

Schuimige olijvensoep met zelfgebakken soepstengels

Allerhande 2002
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: India
porties: 8 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In kom broodmix met 1 eetlepel olie en 1 1/2 dl lauw water tot soepel deeg kneden.
  • Deeg afgedekt 15 minuten laten rijzen.
  • Tomaten heel fijn snijden en met oregano door deeg kneden.
  • Deeg op met bloem bestoven werkblad uitrollen tot lap van ca. 16 x 16 cm.
  • Deeg in 16 repen snijden, op met bakpapier beklede bakplaat leggen en met 1 eetlepel olie bestrijken.
  • Repen deeg afgedekt nog ca. 15 minuten laten rijzen.
  • Soepstengels in midden van oven in ca. 12 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Op rooster laten afkoelen.
  • Intussen sjalotjes en knoflook pellen en fijn snipperen.
  • Olijven afgieten.
  • Bouillontabletten oplossen in 1 1/2 liter kokend water.
  • Basilicum in reepjes snijden.
  • In soeppan rest van olie verhitten, sjalotjes en knoflook ca. 1 minuut fruiten.
  • Olijven en bouillon toevoegen en soep aan de kook brengen.
  • Pan van vuur nemen, basilicum, mascarpone en tapenade erdoor roeren.
  • Soep pureren.
  • Sherry erdoor roeren.
  • Soep verwarmen, in soepterrine schenken.
  • Met staafmixer schuimig kloppen en op buffet zetten.
  • Soep in kopjes scheppen en serveren met soepstengels.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met makreelrillette

Allerhande 2002
Recept categorieën: Brunch, Lunch, Vis
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller hande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
  • In (saus)pan boter verwarmen en sjalotjes ca. 1 minuut zachtjes fruiten.
  • Witte wijn toevoegen en op hoog vuur inkoken tot 1 à 2 eetlepels over zijn.
  • Van vuur af crème fraîche en mierikswortel erdoor roeren.
  • Intussen makreel schoonmaken, vel en graatjes verwijderen.
  • In kom makreel met vork fijnprakken.
  • Crème-fraîchemengsel erdoor spatelen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Sla over de borden verdelen.
  • Dressing erover sprenkelen.
  • Met 2 eetlepels ovale bolletjes van makreel vormen en op sla leggen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met volkoren stokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Saffraanrisotto met cantharellen

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sjalotjes fijn snipperen.
  • Tabletten oplossen in 1 liter kokend water.
  • In pan 2 el olie verhitten.
  • Helft van sjalot ca. 2 minuten fruiten.
  • Rijst erdoor, roeren tot alle korrels glanzen.
  • Afblussen met 2 dl wijn.
  • Als wijn door rijst is opgenomen, saffraan en helft van bouillon toevoegen.
  • Risotto in open pan ca. 10 minuten zachtjes koken.
  • Scheut voor scheut rest van bouillon toevoegen en risotto in nog ca. 10 minuten romig en beetgaar koken.
  • Intussen cantharellen schoonmaken, grote exemplaren kleiner snijden.
  • Walnoten grof hakken.
  • Als risotto bijna gaar is, in koekenpan rest van olie verhitten.
  • Rest van sjalotjes ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Cantharellen toevoegen en op hoog vuur ca. 2 minuten al omscheppend bakken.
  • Rest van wijn in pan schenken en nog 1 minuut verwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Van vuur af mascarpone door risotto roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Kaas in grove krullen schaven.
  • Risotto in vier warme diepe borden scheppen.
  • Cantharellen, walnoten en kaaskrullen erover verdelen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met knapperige rucolasalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige rijst met zeekraal en tijgergarnalen

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Garnalen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien.
  • Zeekraal in vergiet doen, afspoelen en laten uitlekken.
  • Limoen uitpersen.
  • Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
  • In hapjespan 1 lepel boter verhitten, sjalotjes 2 minuten zachtjes bakken.
  • Risotto in de pan doen en roeren tot alle rijstkorrels glazig zijn.
  • (In waterkoker) 7 dl water aan de kook brengen.
  • Wijn, limoensap en bouillon door risotto roeren.
  • Als alle wijn door de rijst is opgenomen, telkens een scheut kokend water toevoegen tot al het water is opgenomen.
  • Garnalen en zeekraal door risotto roeren en de laatste 10 minuten mee laten garen.
  • Steeltjes van peterselie snijden, blad fijnhakken.
  • Rest van boter en peterselie door risotto roeren.
  • Risotto over vier voorverwarmde borden verdelen en royaal bestrooien met peper.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ham in roomsaus

AllerHande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sjalotjes pellen en snipperen.
  • In pan helft van boter verhitten.
  • Sjalotjes in ca. 2 minuten glazig fruiten.
  • Azijn toevoegen en in ca. 5 minuten op matig hoog vuur laten verdampen.
  • Bloem erdoor roeren.
  • Al roerend scheutje voor scheutje fond toevoegen en blijven roeren tot gladde saus ontstaat. Jeneverbessen, zout en peper toevoegen en saus onafgedekt ca. 5 minuten zachtjes laten sudderen.
  • Crème fraîche erdoor roeren.
  • Nog ca. 5 minuten zachtjes laten sudderen.
  • Intussen in koekenpan rest van boter verhitten en plakken ham in ca. 3 minuten bruin bakken, halverwege keren.
  • Ham op vier borden leggen.
  • Jeneverbessen uit saus nemen.
  • Beetje saus over ham scheppen.
  • Rest van saus apart erbij geven.
  • Serveren met broccoli en krielaardappeltjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Worteltjes met ui en salie

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

VoorBereiden:

  • Worteltjes wassen en halveren.
  • Laurierblad, tijm en peterselie met dik garen tot boeketje binden.
  • Sjalotjes pellen en snipperen.
  • Bosui schoonmaken en in ringen snijden.
  • Salieblaadjes in smalle reepjes snijden.

Bereiden:

  • In wok of hapjespan olie verwarmen.
  • Wortel, sjalot en bosui al omscheppend ca. 3 minuten bakken zonder dat ze bruin kleuren. Kruidenboeketje en helft van salie toevoegen.
  • Ca. 11/2 dl warm water en suiker toevoegen.
  • Wortelmengsel afgedekt in ca. 20 minuten gaar stoven.
  • Laatste 10 minuten erwtjes laten meekoken.
  • Eventueel kookvocht afgieten, boeketje verwijderen.
  • Op smaak brengen met zout, peper en rest van salie.
  • Serveren met bijvoorbeeld gegrilde lamskoteletjes met tijmboter.

Recept afdrukken
No ratings yet

Visworstjes

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • Paprika wassen, schoonmaken en in 8 stukken snijden.
  • Sjalotjes pellen en halveren.
  • Kerstomaatjes schoonmaken en wassen.
  • Achtereenvolgens aan spies rijgen: paprika, visworstje, kerstomaatje, sjalot, paprika, visworstje, kerstomaatje en sjalot.
  • Zo ook andere spiezen maken.
  • Olie in kommetje doen en chilipepers erboven verkruimelen.
  • Spiezen met olie bestrijken.
  • Spiezen op hete barbecue in ca. 10 minuten bruin roosteren, regelmatig keren.

Tips / Opmerkingen

Serveren met op barbecue geroosterde pitabroodjes, pikante kerriesaus en komkommersalade.