Recept afdrukken
No ratings yet

Scampi's met groene noedels

Recept categorieën: Pasta, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Italië
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit voor de roomsaus in een sauspan 3 eetlepels boter.
  • Voeg 3 eetlepels bloem toe en roer 2 minuten.
  • Voeg 1 theelepel zout, 4 dl melk of lichte room en de helft van de peper toe;
  • breng de saus aan de kook en laat haar dik worden.
  • Leg een deksel op de pan en houd de saus apart.
  • Sauteer de knoflook en de sjalotten in 3 eetlepels boter.
  • Voeg de scampi's toe en sauteer tot ze roze zijn (3-5 minuten).
  • Haal de scampi's eruit en houd ze apart.
  • Voeg de wijn, oregano, zout, bieslook en peper toe en laat dit tot 1/3 inkoken.
  • Voeg dan de roomsaus toe en meng goed.
  • Voeg de scampi's toe en warm alles goed door.
  • Kook de noedels en laat ze uitlekken.
  • Doe ze in borden over en giet er het scampimengsel over.