Scampi's met groene noedels
porties: 4
ingrediënten
- 3 eetlepels boter
- 3 eetlepels bloem
- 1 theelepel zout
- 4 dl melk of lichte room
- witte peper
- 3 eetlepels boter
- 1 eetlepel sjalotsnippers
- 2 fijngehakte teentjes knoflook
- 500 gram gepelde scampi's
- 1 dl droge witte wijn
- ⅛ theelepel droge oregano
- ½ eetlepel gehakt bieslook
- 250 gram spinazienoedels
- peper zout
Bereidingswijze
- Verhit voor de roomsaus in een sauspan 3 eetlepels boter.
- Voeg 3 eetlepels bloem toe en roer 2 minuten.
- Voeg 1 theelepel zout, 4 dl melk of lichte room en de helft van de peper toe;
- breng de saus aan de kook en laat haar dik worden.
- Leg een deksel op de pan en houd de saus apart.
- Sauteer de knoflook en de sjalotten in 3 eetlepels boter.
- Voeg de scampi's toe en sauteer tot ze roze zijn (3-5 minuten).
- Haal de scampi's eruit en houd ze apart.
- Voeg de wijn, oregano, zout, bieslook en peper toe en laat dit tot 1/3 inkoken.
- Voeg dan de roomsaus toe en meng goed.
- Voeg de scampi's toe en warm alles goed door.
- Kook de noedels en laat ze uitlekken.
- Doe ze in borden over en giet er het scampimengsel over.