Slagroom kerststronk met framoos en chocomouse

Kerststronk met slagroom chocomousse en framboos

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

voor de biscuit:

  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 120 g suiker
  • 60 g patisseriebloem
  • 40 g maïszetmeel
  • 20 g cacaopoeder
  • 40 g gesmolten boter

voor de frambozenvulling:

  • 200 gram diepvries frambozen
  • 150 gram mascarpone
  • 400 ml slagroom 35% of liefst 40% vetgehalte
  • 100 gram poedersuiker

voor de chocolademousse:

  • 500 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 150 gram chocolade naar keuze
  • 150 gram poedersuiker

voor de afwerking:

  • Kerstversiering en eventueel wat rood fruit en poedersuiker

Instructies

  • Neem 200 ml slagroom en verwarm deze in een pannetje.
  • Hak de chocolade fijn.
  • Haal de warme slagroom van het vuur en voeg de chocolade toe.
  • Roer goed door totdat alles mooi egaal is.
  • Voeg nu de resterende 300 ml slagroom toe, roer goed door en zet koud weg.
  • Deze room moet volledig terug koud worden dus als je de tijd hebt, doe dit dan 1 dag op voorhand maken.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Klop de eieren met de suiker minimaal 10 minuten in de keukenmachine op.
  • De hoeveelheid moet verdriedubbeld zijn en mooi wit van kleur.
  • Smelt de boter op een laag vuurtje.
  • Zeef ondertussen de bloem met het zetmeel en de cacao al enkele malen boven een kom.
  • Na 10 minuten kloppen zeef je nogmaals alles boven de kom van de keukenmachine.
  • Spatel dit nu voorzichtig onder.
  • Dit mag niet langer duren dan 2 minuten anders klop je alle lucht terug uit het beslag.
  • Neem de gesmolten boter erbij en doe 2 lepels beslag bij de boter.
  • Roer dit door en schenk het dan bij de rest van het beslag.
  • Spatel kort door en schenk je beslag uit over de beklede bakplaat.
  • Bak de biscuit in 4 tot 6 minuten gaar.
  • Je biscuit is gaar wanneer je lichtjes met een vinger op de biscuit duwt en hij terug veert.
  • Blijft het een deukje dan moet hij nog iets langer bakken.
  • Haal de biscuit uit de oven, leg er de vochtige theedoek overheen, zet er een tweede bakplaat op, draai om en verwijder de bakplaten.
  • Rol de biscuit heel losjes op in de theedoek en laat hem zo afkoelen.
  • Pureer de frambozen en haal ze door een zeef zodat de pitjes eruit zijn.
  • Meng deze onder de mascarpone, slagroom en poedersuiker.
  • Klop het geheel volledig stijf en zet het even aan de kant.
  • Neem de chocomousse en klop ook deze samen met de poedersuiker volledig stijf.
  • Neem de biscuit en rol deze uit.
  • Bestrijk de biscuit met de frambozen room.
  • Rol de biscuit voorzichtig op en plaats hem op een schaal.
  • Neem de chocomousse en strijk deze over de buitenkant van de biscuit.
  • Zorg dat alle kanten mooi bedekt zijn.
  • Neem een vork en trek er nu over de gehele lengte strepen in.
  • Snijd de zijkantjes met een scherp mes mooi af.
  • Werk af met de kerstversiering en eventueel nog wat rood fruit. Je kunt ook nog wat poedersuiker erover strooien voor het uitzicht van sneeuw.
  • Laat de stronk in een taartdoos nog een uurtje goed opstijven in de koelkast.
  • Smakelijk.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert
Feestdagen etc Kerst