Recept afdrukken
No ratings yet

Sint en Piet vla met speculaasroom

Recept categorieën: Nagerecht, Zuivel
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Sinterklaas
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Klop de slagroom met de suiker en speculaaskruiden.
  • Hak de helft van de pepernoten fijn.
  • Bestrooi de bodem van de coupes met hele pepernoten.
  • Schenk de vanillevla erop, verdeel hierover een laag chocolade vla en bedek de vla met een laag speculaasroom.
  • Bestrooi tenslotte met gehakte pepernoten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Semifreddo van frambozen

Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe de frambozen, suiker, limoensap en yoghurt in een blender en pureer alles in een 25-tal
  • seconden.
  • Klop de room in een kom tot zachte pieken.
  • Spatel het frambozen mengsel voorzichtig door de slagroom.
  • Schep het mengsel in een laag metalen ijsbakje, dek het af met huishoudfolie en zet het
  • gedurende ongeveer een 1 uur in de diepvriezer.
  • Alleen de randen mogen bevroren zijn.
  • Bekleed een cakeblik van 1 l inhoud met keukenfolie en laat het over de rand afhangen.
  • Doe de frambozen massa terug in de blender en pureer het mengsel in 8 seconden glad.
  • Schep het in de geprepareerde vorm en strijk de bovenkant glad.
  • Vouw het folie erover en zet het blik minimaal 4 uur in de diepvriezer.
  • Haal het blik uit de vriezer en laat 3 minuten op kamertemperatuur komen.
  • Trek de semifreddo aan het folie uit de vorm en snijd het in plakken.
  • Leg elk plak , als een sandwich, tussen twee op maat gesneden wafeltjes.
  • Dien op met een paar frambozen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Selderiesalade á Aly

Recept categorieën: Bijgerecht, Salade
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe in een ovenschaal de goed uitgelekte selderie, maak glad.
  • Leg hierop de in pakjes gesneden eieren.
  • Vervolgens een laag ham in blokjes gesneden.
  • Hierop een laag goed uitgelekte maïs.
  • Maak een sausje van de yogonaise en de slagroom (slagroom niet stijfkloppen).
  • Wat suiker aan toevoegen.
  • Doe de helft van de saus over de ingrediënten, glad maken.
  • Schil 2 appels, snijd ze in blokjes en leg ze op de saus.
  • Vervolgens de ananas in blokjes (goed uitlekken).
  • Dan de andere helft van de saus erop doen.
  • Snijd de prei zeer fijn en doe die als laatste over de salade.
  • Minimaal 2 uur in de koelkast.

Recept afdrukken
No ratings yet

Asperge cocktail

Recept categorieën: Voorgerechten
porties: 6 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Klop de slagroom stijf en roer de ingrediënten voor de saus door elkaar.
  • Vul de cocktailglazen met de goed gehusselde asperges, ham, ananas, citroenrasp, selderijvlokken,
  • En versnipperd ei.
  • Maak aan met peper en zout.
  • Doe nu de saus erover en maak het glas mooi op met plakjes ei en selderijblaadjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aspergesoep met forelballetjes

Oorspronkelijk Duits recept uit 1992.
Dit is een bewerkelijk recept maar de moeite waard. Een heel aparte soep. Dit is een bewerkelijk recept maar de moeite waard.
Een heel aparte soep.
Recept categorieën: Soep, Vis

ingrediënten

Voor de forelballetjes

Voor de soep:

Bereidingswijze

  • Haal de filet en slagroom uit de koeling en snijd de filet in kleine stukjes.
  • Pureer deze met room en eiwit en breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Zet deze puree 1 uur in de koeling.
  • Schil de asperges en snijd deze in stukken.
  • Breng het water aan de kook met zout suiker en 1 el boter.
  • Voeg nu de schillen toe.
  • En laat dit 20 min koken.
  • Giet het kookvocht door een zeef in een andere pan en gooide schillen weg.
  • Vul nu de vloeistof aan met de melk.
  • Voeg de asperges toe en laat ze in 25 min gaarkoken.
  • Laat de asperges uitlekken en houdt 5 dol kookvocht achter.
  • Smelt de boter en verhit de bloem daarin tot dit lichtgeel is geworden.
  • Giet nu langzaam het kookvocht erbij en voeg de asperges toe en laat 5 min koken.
  • Klop de eidooiers en slagroom en bind daarmee de soep.
  • Pak nu een tl en doop in koud water en vorm mooie balletjes.
  • Pocheer de balletjes even in 4 min In water, maar niet laten koken.
  • Verdeel de balletjes over de soepkommen en giet de hete soep erover.
  • Garneer met kervel of peterselie of bladselderij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelen met tuinkerskwark

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Zuivel
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de aardappelen goed, kook ze 10 minuten in gezouten water en wikkel iedere aardappel
  • afzonderlijk in aluminiumfolie.
  • Verwarm de oven voor op 200°C en laat de aardappelen daarin in 30-35 minuten gaar worden.
  • Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten, was ze en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Roer de kwark los met de slagroom en de zure room en roer de paprika door dit mengsel.
  • Knip de blaadjes tuinkers van de steeltjes en roer die eveneens door de saus.
  • Houd enkele blaadjes apart voor de garnering.
  • Breng de kwarksaus op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
  • Neem de aardappelen uit de oven, snijd ze kruisgewijs in en druk ze enigszins open.

Tips / Opmerkingen

Bestrooi de kwarksaus met de achtergehouden tuinkers en serveer de saus bij de aardappelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelen met kaas pepersaus

Recept categorieën: Groenten, Kaas
Land van herkomst: America
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen in de schil in een pan water in ca 20 minuten gaar.
  • Giet ze af, pel ze en snijd ze in plakken.
  • Leg de plakken aardappel op een schaal en houd ze warm.
  • Pureer de kaas met de slagroom, de stukken groene peper, de kurkuma en wat zout in een foodprocessor of andere keukenmachine.
  • Verhit de olie in een pan.
  • Voeg de kaaspuree toe en roer van het geheel bij matige hitte een gladde, romige saus.
  • Schenk de warme saus over de warm gehouden plakken aardappel en garneer het gerecht met de ringen ui en de olijven.

Recept afdrukken
No ratings yet

Radijssoep Recept van sterk in de keuken

Deze Romige Radijssoep gaat al je verwachtingen te boven! Verrassend lekker!
Recept categorieën: Kaas, Soep
Dieët: Vegetarisch
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwijder het loof van de radijsjes.
  • Houd enkele radijsjes apart voor garnering.
  • Was de radijsjes en maal ze fijn in een keukenmachine.
  • Snipper een ui en fruit aan in een grote pan.
  • Voeg hieraan tuinkruidenbouillon toe.
  • Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes, voeg dit toe aan de bouillon.
  • Voeg ook de fijngemalen radijsjes toe.
  • Laat de soep circa 15 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de slagroom en roomkaas toe en verwarm even een minuutje mee.
  • Blend en zeef vervolgens de soep, heb ik niet gedaan, hij was heerlijk met alles erop en eraan!
  • Snijd plakjes van enkele radijsjes voor garnering.
  • Leg deze in een cirkel op de Romige Radijssoep en probeer deze te laten drijven.
  • Snijd wat tuinkers af en leg bovenop de Romige Radijssoep en serveer uit.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappel spektaart met appel

Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

Bereidingswijze

  • Een platte taartvorm van ca 26 cm doorsnede invetten en met het croissantdeeg bekleden.
  • De vorm koel wegzetten.
  • De spekjes zachtjes uitbakken, de aardappelschijfjes toevoegen en op de laagste pit omscheppend verwarmen.
  • De appel in stukjes snijden en erdoor roeren.
  • De eieren met de slagroom en de mosterd losroeren,dan tweederde deel van de kaas toevoegen.
  • Op smaak afmaken met peper en zout.
  • De aardappel appelmassa over de deegbodem verdelen en het eimengsel erin schenken.
  • Met de rest van de kaas bestrooien en de taart in een vrij hete oven (200°C) in ca 25 minuten
  • goudbruin en gaar laten worden.

Tips / Opmerkingen

Lekker als lunchgerecht met een salade of als bijgerecht van de warme maaltijd.

Recept afdrukken
No ratings yet

IJscoupe met dadels, vijgen en gember

Recept categorieën: Fruit, IJs, Nagerecht
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

Bereidingswijze

  • De dadels ontpitten en in reepjes snijden, de vijgen in stukjes snijden.
  • De gemberbolletjes ook in reepjes snijden.
  • Hoge glazen op voet afwisselend vullen met bolletjes walnoten en rum rozijnenijs, dadels, vijgen en gember.
  • Het gembernat over de glazen verdelen.
  • De slagroom met de suiker en de kaneel stijfkloppen, de noten grof hakken.
  • In elk glas een toef room spuiten en met de gehakte noten garneren.