Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
voor de biscuit:
- 4 eieren op kamertemperatuur
- 120 g suiker
- 60 g patisseriebloem
- 40 g maïszetmeel
- 20 g cacaopoeder
- 40 g gesmolten boter
voor de frambozenvulling:
- 200 gram diepvries frambozen
- 150 gram mascarpone
- 400 ml slagroom 35% of liefst 40% vetgehalte
- 100 gram poedersuiker
voor de chocolademousse:
- 500 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
- 150 gram chocolade naar keuze
- 150 gram poedersuiker
voor de afwerking:
- Kerstversiering en eventueel wat rood fruit en poedersuiker
Instructies
- Neem 200 ml slagroom en verwarm deze in een pannetje.
- Hak de chocolade fijn.
- Haal de warme slagroom van het vuur en voeg de chocolade toe.
- Roer goed door totdat alles mooi egaal is.
- Voeg nu de resterende 300 ml slagroom toe, roer goed door en zet koud weg.
- Deze room moet volledig terug koud worden dus als je de tijd hebt, doe dit dan 1 dag op voorhand maken.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Klop de eieren met de suiker minimaal 10 minuten in de keukenmachine op.
- De hoeveelheid moet verdriedubbeld zijn en mooi wit van kleur.
- Smelt de boter op een laag vuurtje.
- Zeef ondertussen de bloem met het zetmeel en de cacao al enkele malen boven een kom.
- Na 10 minuten kloppen zeef je nogmaals alles boven de kom van de keukenmachine.
- Spatel dit nu voorzichtig onder.
- Dit mag niet langer duren dan 2 minuten anders klop je alle lucht terug uit het beslag.
- Neem de gesmolten boter erbij en doe 2 lepels beslag bij de boter.
- Roer dit door en schenk het dan bij de rest van het beslag.
- Spatel kort door en schenk je beslag uit over de beklede bakplaat.
- Bak de biscuit in 4 tot 6 minuten gaar.
- Je biscuit is gaar wanneer je lichtjes met een vinger op de biscuit duwt en hij terug veert.
- Blijft het een deukje dan moet hij nog iets langer bakken.
- Haal de biscuit uit de oven, leg er de vochtige theedoek overheen, zet er een tweede bakplaat op, draai om en verwijder de bakplaten.
- Rol de biscuit heel losjes op in de theedoek en laat hem zo afkoelen.
- Pureer de frambozen en haal ze door een zeef zodat de pitjes eruit zijn.
- Meng deze onder de mascarpone, slagroom en poedersuiker.
- Klop het geheel volledig stijf en zet het even aan de kant.
- Neem de chocomousse en klop ook deze samen met de poedersuiker volledig stijf.
- Neem de biscuit en rol deze uit.
- Bestrijk de biscuit met de frambozen room.
- Rol de biscuit voorzichtig op en plaats hem op een schaal.
- Neem de chocomousse en strijk deze over de buitenkant van de biscuit.
- Zorg dat alle kanten mooi bedekt zijn.
- Neem een vork en trek er nu over de gehele lengte strepen in.
- Snijd de zijkantjes met een scherp mes mooi af.
- Werk af met de kerstversiering en eventueel nog wat rood fruit. Je kunt ook nog wat poedersuiker erover strooien voor het uitzicht van sneeuw.
- Laat de stronk in een taartdoos nog een uurtje goed opstijven in de koelkast.
- Smakelijk.