Andijviesalade met spekjes
porties: 2 personen
Equipment
ingrediënten
- 1 ei
- een stukje prei van ± 4 cm
- 2 eetlepel(s) slasaus
- 1 theelepel mosterd
- zout peper
- 50 gram gerookte spekblokjes
- 1 zoetzure augurk
- 1 tomaat
- ½ kropje andijvie ± 200 gr
Bereidingswijze
- Kook het ei in ± 10 minuten hard, spoel het onder koud stromend water af en pel het.
- Snipper de prei fijn en was hem.
- Roer in een slaschaal de slasaus, mosterd, zout, peper en 1/2 eetlepel water tot een dressing.
- Roer de prei erdoor.
- Bak in een droge koekenpan het spek al omscheppend in ± 5 minuten krokant en laat het op keukenpapier uitlekken.
- Snijd de augurk in plakjes.
- Was de tomaat en snijd hem in plakjes.
- Maak de andijvie schoon, snijd hem in dunne reepjes en was die.
- Laat de groente in een zeef uitlekken.
- Snijd het ei in 6 partjes.
- Schep de andijvie door de dressing en strooi er het spek en de augurk over.
- Garneer met de tomaat en het ei.
- Serveer deze salade bij gegrilld of gestoofd rundvlees en gekookte krielaardappeltjes.