Recept afdrukken
No ratings yet

Andijviesalade met spekjes

Recept categorieën: Salade, Varkensvlees, Vlees
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook het ei in ± 10 minuten hard, spoel het onder koud stromend water af en pel het.
  • Snipper de prei fijn en was hem.
  • Roer in een slaschaal de slasaus, mosterd, zout, peper en 1/2 eetlepel water tot een dressing.
  • Roer de prei erdoor.
  • Bak in een droge koekenpan het spek al omscheppend in ± 5 minuten krokant en laat het op keukenpapier uitlekken.
  • Snijd de augurk in plakjes.
  • Was de tomaat en snijd hem in plakjes.
  • Maak de andijvie schoon, snijd hem in dunne reepjes en was die.
  • Laat de groente in een zeef uitlekken.
  • Snijd het ei in 6 partjes.
  • Schep de andijvie door de dressing en strooi er het spek en de augurk over.
  • Garneer met de tomaat en het ei.
  • Serveer deze salade bij gegrilld of gestoofd rundvlees en gekookte krielaardappeltjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spinaziesalade

Totale tijd20 minuten
Recept categorieën: Fruit, Groenten, Salade

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de spinazie en laat goed uitlekken.
  • Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool, snijd de stronk weg en snijd de kool fijn.
  • Snijd de ui in dunne ringen en de abrikozen in dunne reepjes.
  • Scheur de spinazieblaadjes in iets kleinere stukken en leg ze op een schaal.
  • Voeg de gesneden kool, ui en abrikoos toe.
  • Schenk de slasaus over de salade en meng alles goed door elkaar.
  • Bestrooi met de zonnebloempitten en serveer.

Tips / Opmerkingen

Week de gedroogde abrikozen van tevoren in wat vruchtensap.

Recept afdrukken
No ratings yet

Wortelsalade met rozijnen

Recept categorieën: Salade
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Vermeng in een grote kom de slasaus, het citroensap en zout en suiker naar smaak.
  • Laat de rozijnen even in warm water wellen en laat ze daarna goed uitlekken.
  • Roer de wortelen, de bleek- of knolselderij en rozijnen erdoor en laat de salade 10 minuten staan.
  • Beleg een schaal met slabladeren en schep de wortelsalade erop.

Recept afdrukken
No ratings yet

Picknicksalade

Recept categorieën: Salade
porties: 4 personen

ingrediënten

Voor de basis:

Voor de massa:

Voor de garnering:

Bereidingswijze

  • Zet de schenkel op met een liter water en de bouillontabletten en laat het minstens 3 uur trekken.
  • Voeg er een beetje water bij als het te veel inkookt.
  • Kook de aardappelen in de schil, laat ze afkoelen en schil ze.
  • Kook de eieren 10 minuten.
  • Snijd de aardappelen in niet te kleine stukken.
  • Snijd het gare vlees in stukjes en doe het samen met de aardappelen in een grote pan of kom.
  • Voeg er alle ingrediënten bij die bij 'massa' zijn vermeld.
  • Roer alles voorzichtig door elkaar en zet de kom op een koele plaats weg.
  • Doe de massa de volgende dag over op een serveerschaal.
  • Snijd de sla in zeer smalle reepjes en leg die om de salade heen.
  • Snijd de tomaten elk in 6 partjes en de eieren in plakjes en garneer de salade op uw eigen manier.
  • Strooi tenslotte veel bieslook over de salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Champignonsalade 2

Recept categorieën: Salade
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Laat de champignons uitlekken en snijd de geschilde appel in blokjes.
  • Snipper de augurken klein en meng ze samen met de andere groenten door de
  • afgekoelde gekookte rijst.
  • Roer de slasaus er voorzichtig door.
  • Garneer de salade met peterselie en paprika zoetzuur.

Tonijnsalade Met Tomaat
Recept afdrukken
No ratings yet

Tonijnsalade met tomaat

Totale tijd40 minuten
Recept categorieën: Salade
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Laat de tonijn uitlekken en bewaar het vocht.
  • Verdeel de vis in stukken.
  • Snijd de tomaten in partjes en de courgette in niet te dunne plakken.
  • Bestrooi de tomaten en courgette met wat zout.
  • Meng de tomaten, courgette en tonijn door elkaar.
  • Maak een saus van het visvocht, de yoghurt, slasaus, peper, mosterd, fijngeperste
  • knoflook en wat kleingehakt dillegroen.
  • Schep de saus door de salade en garneer met toefjes dille.

Noorse Macaronisalade
Recept afdrukken
No ratings yet

Noorse macaronisalade

Recept categorieën: Pasta, Salade
Land van herkomst: Noorwegen
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de macaroni in water met wat zout gaar en giet ze direct af.
  • Spoel de pasta onder de koude kraan af en laat uitlekken en afkoelen.
  • Leg de koolvis op keukenpapier,
  • zodat alle olie eruit trekt en voeg de plakjes bij de macaroni.
  • Hak de ui en de geschilde appels en doe ze bij de salade.
  • Maak een pittige saus van de slasaus, melk, gehakte augurk, kappertjes, mosterd en groene kruiden en giet die over de salade.
  • Schep alles voorzichtig door elkaar en zet de schaal afgedekt enkele uren in de koelkast.

Zomerse Tonijnsalade
Recept afdrukken
No ratings yet

Zomerse tonijnsalade

Totale tijd20 minuten
Recept categorieën: Salade, Vis
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Laat de tonijn uitlekken.
  • Snijd de bleekselderij in stukjes en blancheer deze.
  • Snijd de perziken in stukjes.
  • Vermeng de tonijn, bleekselderij, perzik en bladselderij met de slasaus en breng de salade op smaak met Worchestershiresaus.
  • Kook de eieren hard en snijd ze in blokjes.
  • Snijd de tomaten in partjes.
  • Garneer de salade met de tomaat en het ei.

Recept afdrukken
No ratings yet

Taco’s met kipgehakt en wortelsalade

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Taco's & Nacho's
porties: 4
Auteur: C1000

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de olie en bak het kipgehakt al omscheppend in ± 5 minuten bruin.
  • Voeg 1,2 dl heet water en de inhoud van het zakje tacomix toe en breng alles al roerende aan de kook.
  • Laat de saus 15 minuten zachtjes koken.
  • Verwarm de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schep voor de salade de winterwortel met de appel, de rozijnen en de slasaus door elkaar.
  • Vul de schelpen met de bladsla, de gehaktsaus en de ananasstukjes.
  • Verdeel er tacosaus en zure room over en serveer direct.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies:

Bonassia Estate, Merlot/ Cabernet Sauvignon, rood, Marokko

Recept afdrukken
No ratings yet

Bourgondische golfjes met gemengde salade en gegrilde kipfilet

Recept categorieën: Gevogelte, Kip
Auteur: Onbekende Auteur

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilets in de lengte open maar niet helemaal door zodat er dunne lapjes kip ontstaan.
  • Roer de aardappelmix met 1 eetlepel van de olie door elkaar en bestrijk de kip ermee.
  • Bak de kip in een grillpan of onder de hete grill aan beide kanten bruin en in ± 7 minuten gaar.
  • Verhit de rest van de olie en bak de aardappelgolfjes bruin en gaar.
  • Schil intussen de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Schep de veldslamix, de avocado, de tomaat en de slasaus door elkaar.
  • Serveer de kip met de aardappeltjes en de salade.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies:

Huiswijn, Spanje, rose, Spanje