Lamsrack met gegrilde groene asperges en een frisse witlofsalade
Recept afdrukken
No ratings yet

Lamsrack met gegrilde groene asperges en een frisse witlofsalade

Voorbereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Lamsvlees, Vlees
porties: 4
Auteur: Lidl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Laat het lamsvlees op kamertemperatuur komen en bestrooi rondom met zout en peper.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
  • Bak het lamsvlees in 5 minuten goudbruin aan op hoog vuur en doe het vervolgens in een ovenschaal.
  • Bak nog 15 minuten af in de oven. Laat het vlees daarna 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Pluk de blaadjes van de takjes munt, pel de minneola’s en verdeel in partjes.
  • Verwijder het harde kontje van de witlofstronken.
  • Haal de blaadjes los.
  • Hak de peterselie grof.Verwijder 1 cm van de harde onderkant van de groene asperges.
  • Besprenkel de asperges met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit een grillpan zonder olie of boter.
  • Gril de asperges 8 minuten, keer regelmatig.
  • Meng de witlof, minneola, munt, peterseli, rozijnen en peccanoten met de slasaus.
  • Breng de salade op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de lamsrack in vier porties.
  • Serveer de lamsrack met de witlofsalade en de gegrilde groene asperges.

Kiprollade met zoete aardappelfriet, Hollandse salade en gebakken appeltjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Kiprollade met zoete aardappelfriet, Hollandse salade en gebakken appeltjes

Recept categorieën: Gevogelte, Kip
porties: 4
Auteur: Lidl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bak de rollade 45 minuten in de oven.
  • Schil de zoete aardappelen, snij in plakken en vervolgens in dunne frieten..
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de frietjes erover. 
  • Besprenkel met 1 el olijfolie, zout en peper. Bak de frieten 40 minuten bij de rollade in de oven
  • Schep halverwege een keer om. 
  • Draai de temperatuur de laatste 10 minuten 20 graden hoger voor een knapperige bite.
  • Was de krop sla en pluk de bladeren los. 
  • Kook de eieren 7 minuten. 
  • Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze direct.
  • Bak de spekjes uit. 
  • Snij de tomaten in kwarten en de augurken in kleine stukjes. 
  • Halveer de snackkomkommers en snij de eieren in 4 stukken.
  • Verdeel de sla, spekjes, tomaten, snackkomkommer, augurk en ei over een saladeschaal en breng op smaak met slasaus, zout en peper.
  • Was de appels, snij in kwarten, verwijder het klokhuis. 
  • Halveer de partjes appel. Verhit boter in een koekenpan en bak de appels 10 minuten met 1 eetlepel appelstroop.
  • Serveer de kiprollade met de gebakken appeltjes, de zoete aardappelfrietjes en de Hollandse salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Knoflooksaus

Recept categorieën: Saus

Bereidingswijze

  • Pel de knoflook (let op dat je verse knoflook gebruikt!) en pureer met de staafmixer.
  • Meng alle ingrediënten naar smaak door elkaar, goed roeren.

Tips / Opmerkingen

de saus minstens een dag voor gebruik maken, dan smaakt ie lekkerder!

Gevulde eieren
Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde eieren

Recept categorieën: Koude Hapjes

Bereidingswijze

  • Kook de eieren hard en laat ze afkoelen.
  • Snipper de ui.
  • Snijd de eieren doormidden en schep het eigeel eruit.
  • Meng met alle andere ingrediënten tot het een smeuïge massa wordt. Af en toe proeven dat het niet te zuur wordt.
  • Spuit de eieren op en strooi er wat paprika pikant op.

Witlofsla
Recept afdrukken
No ratings yet

Witlofsla

Recept categorieën: Salade
porties: 4

Bereidingswijze

  • Week een handvol rozijntjes in warm water.
  • Meng slasaus met een azijn, water en zoetstof naar smaak.
  • Verwijder het hart van de witlof en snijd in smalle reepjes.
  • Pel de mandarijn en snijd de partjes doormidden.
  • Hak de walnoten doormidden.
  • Schil de appel en snijd in kleine stukjes. Sprenkel wat citroensap over de appel.
  • Meng de witlof met de rozijntjes, mandarijn, appel en walnoten en voeg de dressing naar smaak toe. 
  • Strooi daarna versgemalen peper over de sla.

Rundvleessalade
Recept afdrukken
No ratings yet

Rundvleessalade van Hans en Liesbeth Grunder

Recept categorieën: Lunch, Salade
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil en kook de aardappelen. Daarna af laten koelen.
  • Kook het rundvlees circa 2 uur in ruim water.
  • Laat het vlees afkoelen.
  • Snijd de augurken, ui en zilveruitjes in kleine stukjes.
  • Pel de eieren en snijd ze doormidden.
  • Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng alles door elkaar.
  • Goed stampen of (met de mixer).
  • Voeg naar smaak slasaus, mayonaise en zoetstof toe.
  • Als de salade goed gemengd is, schep je het op een serveerschaal.
  • Garneer het bijvoorbeeld met asperges, ham, eieren, ananas en vis en een kneepje curry.
  • Strooi er tot slot paprika pikant over.

Broodje makreel met kruidensaus
Recept afdrukken
No ratings yet

Broodje makreel met kruidensaus

Recept categorieën: Broodjes, Lunch, Vis
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak de makreel schoon en besprenkel met citroensap.
  • Snijd de augurkjes en zilveruitjes fijn.
  • Knip de peterselie en bieslook fijn.
  • Doe alles in een kom en meng de mayonaise, slasaus, mosterd, augurk, zilveruitjes en kruiden er door, breng op smaak met zout en peper.
  • Was de tomaten en snijd in in plakjes.
  • Snijd de pistoletjes door en besmeer met boter.
  • Beleg de onderste helft met blaadjes sla, helft van de tomaat en makreelfilet, schep kruidensaus erover en leg hierop de overige plakjes tomaat.

Macaronisalade
Recept afdrukken
No ratings yet

Macaronisalade van Hans en Liesbeth Grunder

Recept categorieën: Bijgerecht, Pasta, Salade
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de rookworst in ongeveer 25 minuten (water mag niet koken) en laat daarna afkoelen. Als de worst koud is, in plakjes snijden.
  • Kook de macaroni al dente en giet het af. Daarna af laten koelen.
  • Laat de zilveruitjes, augurkjes en ananas goed uitlekken en snijd daarna in stukjes.
  • Snijd de ham in blokjes.
  • Schil de appel en snijd daarna in stukjes.
  • Snipper de ui.
  • Maak de dressing naar smaak.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar en voeg de hoeveelheid dressing naar smaak toe: eet smakelijk!

Tips / Opmerkingen

Dit is ook een lekker bijgerecht voor bijvoorbeeld de bbq.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tomaten gevuld met geitenkaasgehakt

Recept categorieën: Kaas, Vlees
porties: 2

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Zet in een pan ruim water met zout op.
  • Was de tomaten, snijd de kapjes eraf (die worden niet gebruikt) en hol de tomaten met een theelepel uit.
  • Doe het gehakt in een kom.
  • Snijd de korstjes van de geitenkaas en verkruimel de kaas boven de kom.
  • Vermeng het gehakt met de geitenkaas, zout, peper en de Italiaanse kruiden en vul de tomaten hoog met het gehaktmengsel op.
  • Zet ze in een ovenschaal en laat ze in het midden van de oven in ± 20 minuten gaar worden.
  • Kook de spaghetti intussen in kokend water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
  • Laat de spaghetti in een vergiet uitlekken en doe hem terug in de pan.
  • Roer er de basilicumsaus en de boter door en laat de spaghetti al omscheppend op zacht vuur door en door warm worden.
  • Doe de gemengde sla in een slakom en sprenkel er de slasaus over.
  • Schep de spaghetti op 2 borden en zet de tomaten ernaast.
  • Serveer met de salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bietensalade met appel

Recept categorieën: Groenten, Salade
porties: 1
Auteur: Onbekende Auteur

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Stroop onder de kraan het vel van de biet, schil de appel en snijd ze in kleine blokjes.
  • Schil de ui en snijd hem heel fijn.
  • Doe de appel, ui en biet in een kom en roer er de slasaus met zout en eventueel peper door.
  • Doe de salade op een bord en garneer met de peterselie of selderij.