Lamsrack met gegrilde groene asperges en een frisse witlofsalade
porties: 4
ingrediënten
- 550 g lamsracks
- 10 g munt
- 4 minneola’s
- 500 g witlof
- 10 g peterselie
- 500 g groene asperges
- 50 g rozijnen
- 50 g pecannoten
- 4 eetlepel(s) slasaus
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Laat het lamsvlees op kamertemperatuur komen en bestrooi rondom met zout en peper.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
- Bak het lamsvlees in 5 minuten goudbruin aan op hoog vuur en doe het vervolgens in een ovenschaal.
- Bak nog 15 minuten af in de oven. Laat het vlees daarna 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Pluk de blaadjes van de takjes munt, pel de minneola’s en verdeel in partjes.
- Verwijder het harde kontje van de witlofstronken.
- Haal de blaadjes los.
- Hak de peterselie grof.Verwijder 1 cm van de harde onderkant van de groene asperges.
- Besprenkel de asperges met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit een grillpan zonder olie of boter.
- Gril de asperges 8 minuten, keer regelmatig.
- Meng de witlof, minneola, munt, peterseli, rozijnen en peccanoten met de slasaus.
- Breng de salade op smaak met zout en peper.
- Verdeel de lamsrack in vier porties.
- Serveer de lamsrack met de witlofsalade en de gegrilde groene asperges.