Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Taartfeest

Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht, Taart
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Leg een springvorm (18 cm) op het bakpapier en teken met een potlood de vorm af.
  • Knip de cirkel uit en leg die in het bakblik.
  • Knip nu een strook van 8 bij 55 cm uit.
  • Leg de strook tegen de zijkant van de rand.
  • Je kunt het papier eventueel vastplakken met een druppeltje vloeibare boter of margarine.
  • Het papier steekt aan de bovenkant iets uit.
  • Leg de koekjes op een bord.
  • Breek ze in stukjes.
  • Klop de slagroom met de suiker en vanillesuiker stijf.
  • Verdeel 1/3 deel van de koekjes over de bodem van de springvorm.
  • Schep daarna 1/3 van de slagroom in de springvorm op de koekjes.
  • Strijk de slagroom met een spatel glad.
  • Leg hierop weer 1/3 van de koekjes, daarna weer 1/3 van de slagroom, weer 1/3 van de koekjes en als laatste weer 1/3 van de slagroom.
  • Zet de taart 4 uur in de vriezer.
  • Haal de taart uit de diepvries.
  • Maak de zijkanten van de springvorm los en haal voorzichtig het bakpapier van de zijkanten af.

Tips / Opmerkingen

Versier de ijstaart met mandarijntjes, smarties en kaarsjes.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Maria biscuitjes

Recept categorieën: Kinderkoken, Koek, Tractaties

Bereidingswijze

  • Roer een egaal glazuur van 100 gezeefde poedersuiker en een ½ tot 1 eetlepel water.
  • Voeg naar keuze een mespuntje koenjit voor geel glazuur, wat cacaopoeder voor bruin glazuur, een paar druppels rode limonadesiroop voor roze glazuur of een theelepel koffie voor lichtbruin glazuur toe.
  • Maak een glazuur zoals beschreven in het basisrecept.
  • Bestrijk mariabiscuitjes met het glazuur en maak gezichtjes met kleine snoepjes zoals bijvoorbeeld: tumtummetjes, smarties, garneerchocolaatjes, zilverpilletjes, garneersnoepjes , hagelslag en vruchtenhagel.
  • Met bruin glazuur kunnen ook bruine snoetjes gemaakt worden.
  • Doe het glazuur in een boterhamzakje en knip er een klein puntje af.
  • Je kunt dan heel makkelijk met het glazuur dunne lijntjes trekken en de koekjes versieren.
  • Bestrijk eens een koekje met geel glazuur en witte stipjes of streepjes erop.
  • Of bestrijk de koekjes voor de helft met geel en de andere helft met bruin glazuur.
  • Bestrijk de koekjes met wit glazuur.
  • Laat er direct druppels van een andere kleur op vallen en trek er met een cocktailprikker streepjes uit tot bloemetjes.