Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Vegetarische wokschotel met cashewnoten

Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • Rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
  • In wok 2 eetlepels olie verhitten, roerbakblokjes toevoegen en 2 minuten op hoog vuur roerbakken.
  • Blokjes met schuimspaan uit wok nemen.
  • Rest van olie in wok verhitten en wokgroenten op hoog vuur 4 minuten al omscheppend bakken.
  • Gemberwortel inclusief schil in knoflookpers boven gerecht uitpersen.
  • Roerbakblokjes terugdoen in pan en geheel omscheppen, op smaak brengen met sojasaus.
  • Rijst over twee borden verdelen en groentemengsel ernaast leggen.
  • Gerecht bestrooien met cashewnoten.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Provençaalse rijstschotel van AllerHande

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst
Land van herkomst: Frankrijk
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing in 10 minuten koken en nog 5 minuten met deksel op pan laten staan.
  • In wok olie verhitten en aubergine 5 minuten roerbakken.
  • Kruiden en noten toevoegen.
  • Gare rijst erdoor scheppen en geheel goed omscheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Brie en tomaatjes door rijstmengsel scheppen en geheel nog 2-3 minuten verwarmen, tot brie begint te smelten.
  • Rijstschotel over vier borden verdelen en bestrooien met bosuitjes


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Vissoep met lengfilet

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep, Vis
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Gember in plakjes snijden. Shii-take schoonvegen met keukenpapier.
  • Stelen eraf snijden, hoedjes in reepjes snijden.
  • Citroen en sinaasappel onder koud water goed schoonboenen en (met dunschiller) heel dun schillen.
  • 1/2 Rode peper wassen en met pitjes in stukjes snijden.
  • Ui pellen en grof snipperen.
  • 2 Teentjes knoflook in de schil (met bolle kant van eetlepel) kneuzen.
  • 1 dl Visfond achterhouden.
  • Rest van visfond, gevogeltefond, gember, shii-takesteeltjes, citroen- en sinaasappelschil, stukjes peper, ui, knoflook en oestersaus in soeppan aan de kook brengen en ca. 15 minuten afgedekt zachtjes tegen de kook aanhouden.
  • Intussen oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Korianderblaadjes van stelen nemen.
  • Stelen grof hakken, blaadjes fijnsnijden.
  • Ovenschaal invetten.
  • Rode peper wassen, schoonmaken, zaadjes verwijderen -en heel fijn snijden.
  • Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • Vis in schaal leggen en bestrooien met zout, peper, knoflook, koriander en helft van rode peper en bosui.
  • Achtergehouden visfond erbij schenken en afdekken met aluminiumfolie.
  • In midden van oven vis in ca. 20 minuten gaar laten worden.
  • Korianderstelen aan bouillon toevoegen en ca. 5 minuten laten meetrekken.
  • Bouillon boven pan door zeef schenken.
  • Klappermelk toevoegen en net tegen de kook aan brengen (niet laten koken!).
  • Intussen rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken.
  • Shii-takereepjes, bosuitjes en rest van peper door bouillon roeren.
  • Vis elk in diep bord leggen.
  • Bouillon erover schenken.

Tips / Opmerkingen

Serveren met kommetjes rijst.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met zongedroogde tomaat

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Rijst
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sjalotje pellen en snipperen.
  • In pan olie verhitten.
  • Sjalot 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Rijst toevoegen en al omscheppend 2 minuten bakken tot alle korrels glanzen. Saffraanpoeder (of kurkuma), bouillonpoeder en 300 ml water toevoegen.
  • Rijst -onafgedekt op halfhoog vuur in 8 minuten gaar en smeuïg laten worden. Regelmatig roeren en scheut water toevoegen als rijst droog wordt.
  • Rijst van vuur afgedekt nog 15 minuten laten nagaren.
  • Intussen zongedroogde tomaten droogdeppen met keukenpapier en kleinsnijden. Bieslook in kopje fijnknippen.
  • Stukjes tomaat, bieslook en room door rijst roeren.
  • Op smaak brengen met zout.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Provençaalse kippilaf

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Kip, Rijst
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in reepjes van 3 cm snijden.
  • In pan helft van olie verhitten.
  • Knoflook, ui en paprikareepjes toevoegen en al omscheppend in 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Rijst en cayennepeper toevoegen en al omscheppend 3 minuten bakken tot alle korrels glanzen.
  • Saffraandraadjes, bouillonpoeder en 500 ml water toevoegen.
  • Rijst onafgedekt op halfhoog vuur in 8 minuten gaar laten worden.
  • Regelmatig roeren en scheut water toevoegen als rijst te droog wordt.
  • Rijst van vuur afgedekt nog 15 minuten laten garen. 4 Takjes peterselie fijnknippen en door rijstmengsel roeren.
  • In steelpan tomatenblokjes 10 minuten koken tot vocht bijna verdampt is.
  • Intussen kip in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper.
  • In hapjespan of wok rest van olie verhitten.
  • Kipblokjes in 12 minuten lichtbruin en gaar bakken, af en toe omscheppen.
  • Rijst op voorverwarmde schaal scheppen.
  • Tomatenblokjes erop scheppen.
  • Hierop kipblokjes leggen.
  • Garneren met rest van peterselie.

Tips / Opmerkingen

Serveren met gegrilde courgette.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Rijstsalade met gerookte kip

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Kip, Rijst, Salade
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • In pan 3 liter water met 2 eetlepels cajun seasoning aan de kook brengen.
  • Rijst toevoegen en afgedekt in 8 minuten gaar koken.
  • Rijst koud laten worden.

BEREIDEN:

  • Bosuitjes schoonmaken en in stukjes snijden.
  • Paprika's schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
  • Kipfilet in reepjes snijden.
  • Chorizo in blokjes snijden.
  • Maïskolfjes afgieten en in stukjes snijden.
  • Kidney-bonen in zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken.
  • Pecannoten grof hakken.
  • In grote schaal (of wok) rijst, bosui, paprika, kip, chorizo, maïs, kidney-bonen, pecannoten en garnalen door elkaar scheppen.
  • 2 Limoenen en 1 citroen uitpersen.
  • Olie, zout, peper en rest van cajun seasoning erdoor kloppen.
  • Peterselie erboven fijnknippen.
  • Dressing voorzichtig door rijst scheppen.
  • Limoen en -citroen wassen en in parten snijden.
  • Om en om op rijstsalade leggen


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Italiaanse kabeljauwschotel

Allerhande 2002
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Roerbakken / Wokken, Vis
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Calorieën: 510kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Kabeljauw bestrijken met helft van olie.
  • Tomaatjes wassen en halveren.
  • In wok rest van olie verhitten en ratatouillemix ca. 3 minuten roerbakken.
  • Tomaatjes door ratatouille scheppen en nog 2 minuten meebakken.
  • Intussen in koekenpan met antiaanbaklaag kabeljauwfilet in ca. 5 minuten lichtbruin en gaar bakken.
  • Halverwege baktijd vis voorzichtig omkeren.
  • Rijst en ratatouille over vier borden verdelen.
  • Kabeljauwfilet erop leggen.

Nutrition

Calorieën: 510kcal | koolhydraten: 65g | Vet: 14g


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Rijstschotel met saté

Snel te maken
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Vlees in blokjes snijden.
  • Marinade maken volgens gebruiksaanwijzing met 3 eetlepels olie en ketjap.
  • Vlees hierin ca. 5 minuten laten marineren.
  • Intussen peper (uit pakket) in ringetjes snijden.
  • Tomaat (uit pakket) in stukjes snijden.
  • In wok rest van olie verhitten.
  • Groente ca. 3 minuten roerbakken.
  • Vlees aan stokjes rijgen.
  • Koekenpan of grillpan verhitten en saté in ca. 10 minuten gaar bakken.
  • Bamboespruiten afgieten en met rijst toevoegen aan groente.
  • Geheel nog ca. 2 minuten roerbakken.
  • Intussen satésaus maken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Rijst over vier borden verdelen.
  • Serveren met gebakken saté en satésaus.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Rijst met gevulde ham kaassaus

Snel te maken.
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Rijst, Varkensvlees, Vlees

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Bloemkool in ca. 10 minuten beetgaar koken.
  • Bananen pellen en in plakjes snijden.
  • Saus bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Hamreepjes, banaan en noten toevoegen aan saus en ca. 2 minuten zachtjes doorwarmen.
  • Rijst serveren met bloemkool en saus.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Ketjaprijst uit de wok met gebakken tofu

Snel te maken
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller hande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Tofu in plakken van 1 cm dik snijden en droogdeppen met keukenpapier.
  • Gemberwortel schillen en fijn raspen.
  • In koekenpan met antiaanbaklaag 2 eetlepels olie verhitten.
  • Tofu aan elke kant ca. 3 minuten bakken.
  • Sambal en 4 eetlepels ketjap aan tofu toevoegen en op laag vuur laten staan.
  • In wok rest van olie verwarmen en roerbakmix en gember ca. 5 minuten roerbakken.
  • Gekookte rijst en rest van ketjap toevoegen en door en door warm laten worden.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Ketjaprijst over vier borden verdelen.
  • Plakken tofu erop leggen en bestrooien met gebakken uitjes.

Tips / Opmerkingen

Lekker met atjar.