Recept afdrukken
No ratings yet

Stamppot vergeten groenten met rookworst

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Stamppot, Vlees
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen, wassen en in stukjes snijden.
  • Knolselderij schillen en in stukjes snijden.
  • Aardappels en selderij in 15 minuten beetgaar koken.
  • Snijbonen volgens gebruiksaanwijzing verwarmen.
  • Witte bonen uitlekken en met snijbonen meeverwarmen.
  • In magnetron melk 1 minuut verhitten (700 watt) en van aardappels, knolselderij, margarine en melk een luchtige puree stampen.
  • Snijbonen en witte bonen door de puree roeren en stamppot op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
  • Worstjes inprikken en 2 x 1 minuut in magnetron verwarmen.
  • Stamppot der borden verdelen en worstjes er midden op leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gefrituurde tofu in kokossaus met snijbonen

Allerhande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Olie in frituurpan verhitten tot 175 °C.
  • Tofu in blokjes snijden en met keukenpapier droogdeppen.
  • Tofu in frituurpan in 3 minuten goudbruin frituren en op keukenpapier laten uitlekken.
  • Mienestjes volgens gebruiksaanwijzing in ruim water met zout koken, slierten mie met vork
  • loshalen.
  • Snijbonen in ruiten snijden en laatste 6 minuten met mie meekoken.
  • Intussen in hapjespan kokosmelk met ketjap en komijn aan de kook brengen.
  • Tofu en tomaat toevoegen en geheel 5 minuten laten sudderen.
  • Mengsel op smaak brengen met peper en eventueel zout of extra ketjap.
  • Mie en snijbonen laten uitlekken en over vier borden verdelen.
  • Tofu-kokossaus erover scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gebakken snijbonen met balsamicoazijn

Allerhande 2005
Recept categorieën: Bijgerecht
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • Topjes van snijbonen verwijderen en bonen elk in 2 of 3 stukken snijden.
  • Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden.
  • In ruime koekenpan of hapjespan olie verhitten.
  • Bonen hierin aanbakken, tot ze beginnen te kleuren.
  • Vuur laag draaien en bonen in olie in 15 minuten vrijwel gaar laten worden.
  • Regelmatig omscheppen.
  • Knoflookplakjes door bonen scheppen en nog 5 minuten laten doorgaren.
  • Afblussen met balsamicoazijn en zout en peper naar smaak erboven malen.

Tips / Opmerkingen

Combineer de gebakken snijbonen eens met plakjes serranoham.
Erg lekker als voorgerecht of als hapje bij een glas wijn.
Op kamertemperatuur serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Couscous met kip, perzik en snijbonen

Allerhande 2004
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Kip
Extra aanwijzing: Snel te maken
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Perziken laten uitlekken (vocht opvangen) en in stukjes snijden.
  • Snijbonen in ruiten snijden.
  • In braadpan olie verhitten en kipblokjes bruinbakken.
  • Champignons 1 minuut meebakken.
  • Tomatenpuree en chilipoeder erdoor roeren.
  • Perziksap en 100 ml water toevoegen en kip op laag vuur 15 minuten afgedekt laten stoven.
  • Intussen snijbonen in 5-7 minuten beetgaar koken.
  • Couscous 5 minuten in kokend water met wat zout laten wellen.
  • Perzikstukjes door kip scheppen en geheel pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Couscous over vier borden verdelen.
  • Kipmengsel en snijbonen op couscous leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zomerse minestronesoep

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pasta beetgaar koken.
  • Pasta overdoen in vergiet, afspoelen onder koud stromend water en laten uitlekken.
  • Ui pellen en in dunne ringen snijden.
  • Knoflook pellen en fijnsnipperen.
  • Steeltjes van haricots verts snijden.
  • Snijbonen schuin in ruiten snijden.
  • Bleekselderij dun schillen en schuin in ruiten snijden.
  • Venkelknol schoonmaken en in dunne parten snijden.
  • Venkelgroen fijnsnijden en apart houden.
  • In ruime pan olie verhitten, knoflook en ui 2 minuten zachtjes bakken.
  • Bouillontabletten erboven verkruimelen en 1,5 liter water toevoegen.
  • Bouillon aan de kook brengen.
  • Alle groenten in de pan doen en ca. 7 minuten koken tot de groenten beetgaar zijn.
  • Pasta en venkelgroen door soep roeren en nog 3 minuten meekoken.
  • Zijkanten van broodje snijden en brood in 4 plakken snijden.
  • Sneetjes in broodrooster goudbruin roosteren en besmeren met 1 eetlepel pesto.
  • Steeltjes van basilicum halen, grote blaadjes in stukken scheuren.
  • Soep in vier diepe borden doen, in elk bord 1 pestobroodje leggen, garneren met blaadjes basilicum.

Tips / Opmerkingen

Kaas er apart bij serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Groene bonensalade

AllerHande 1996
Recept categorieën: Bijgerecht, Salade
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Haricots verts, peultjes en snijbonen schoonmaken en wassen.
  • Snijbonen schuin in stukjes van ca. 3 cm snijden.
  • Stoneleeks schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
  • In kopje peterselie fijnknippen.
  • Knoflook pellen en met platte kant van mes platdrukken.

Bereiden:

  • In pan ruim water met zout aan de kook brengen.
  • Haricots verts en snijbonen toevoegen en ca. 5 minuten koken.
  • Peultjes toevoegen en alle bonen in nog ca. 3 minuten beetgaar koken.
  • Intussen in steelpan olie, azijn, mosterd en knoflook zachtjes ca. 2 minuten verwarmen.
  • Van vuur af knoflook verwijderen en oliemengsel met garde tot sausje kloppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Bonen afgieten en overdoen in schaal.
  • Sausje erdoor scheppen.
  • Stoneleeks en peterselie erover strooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Stamppot met snijbonen

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Stamppot
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden.
  • In pan met weinig water en zout aardappels en snijbonen in ca. 15 minuten gaarkoken.
  • Braadworstjes met vork hier en daar inprikken.
  • In koekenpan boter verhitten.
  • Braadworstjes in ca. 10 minuten bruin en gaarbakken.
  • In zeef witte bonen onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken. Aardappels en snijbonen afgieten.
  • Met pureestamper fijnstampen.
  • Zoveel melk erdoor roeren dat smeuïge puree ontstaat.
  • Bakvet van braadworstjes en witte bonen erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Stamppot op twee borden scheppen en braadworstjes erop leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Snijbonen shii-take wok

Recept categorieën: Bijgerecht, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

voor de saus:

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom.
  • Verwarm in een wok een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden.
  • Voeg de gember, bosui en knoflook toe, en roerbak 30 seconden.
  • Voeg de snijbonen en shii-takes toe met een ½ glas water.
  • Voeg als de snijbonen gaar zijn het Alpro® soya Fijngehakt, bamboe en taugé toe. Kook het geheel 2 minuten.
  • Schenk de saus erbij, roer nog even goed door en serveer.

Recept afdrukken
No ratings yet

Fruit filet met artisjokcrème, snijbonen en een oreganoamandel olie

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Europa
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Giet het water van de artisjokken en pureer deze in een blender met een ruime eetlepel lekkere extra vierge olijfolie en een eetlepel water.
  • Verwarm de artisjokcrème in een sauspan op een heel laag vuur.
  • Zet een pan op het vuur met water en een snufje zout.
  • Breng aan de kook.
  • Snij de snijbonen in lange strips en voeg deze toe aan de pan met kokend water gedurende 2 á 3 minuten.
  • Snipper de sjalot fijn.
  • Fruit deze 1 á 2 minuten in een scheut Alpro® soya bak en braad en voeg de snijbonen toe.
  • Zet vuur uit en roer door.
  • Maak een smaakvolle oregano amandel olie.
  • Meng de verse oregano, rucola blaadjes, amandelen, het teentje knoflook en 50 ml olijfolie.
  • Breng op smaak met zout, peper en eventueel citroensap.
  • Pureer dit met een staafmixer.
  • Bak de fruit filets goudbruin, om en om, circa 3 minuten per kant.
  • Maak de borden op.
  • Doe een eetlepel artisjokcrème op het bord.
  • Leg hierbij de sliertjes snijbonen.
  • Snij de fruitfilets door midden en leg beide helften ernaast.
  • Tot slot schep je de oregano amandel olie eromheen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Snijbonen soep uit Indonesie

Recept categorieën: Groenten, Soep
Land van herkomst: Indonesië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Jan Plasmans

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de snijbonen in weinig water in circa 8 minuten gaar.
  • Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
  • Was de peper en halveer hem.
  • Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn.
  • Was de tauge en laat het uitlekken.
  • Verhit de olie in een pan soeppan.
  • Fruit de sjalot met de tomatenpuree circa 3 minuten.
  • Laat de witte bonen uitlekken en voeg ze met de peper toe.
  • Voeg ook de kip kerriesoep en de snijbonen toe en breng het geheel aan de kook.
  • Verdeel de tauge over 4 kommen en schep de soep erop.