Stamppot vergeten groenten met rookworst
porties: 4 personen
ingrediënten
- 800 g aardappels
- 300 g knolselderij
- 300 g snijbonen diepvries
- 100 ml melk
- 3 eetlepels margarine
- 330 g witte bonen pot
- nootmuskaat
- 2 zakken magere rookworst kleintjes, à 200 g
Bereidingswijze
- Aardappels schillen, wassen en in stukjes snijden.
- Knolselderij schillen en in stukjes snijden.
- Aardappels en selderij in 15 minuten beetgaar koken.
- Snijbonen volgens gebruiksaanwijzing verwarmen.
- Witte bonen uitlekken en met snijbonen meeverwarmen.
- In magnetron melk 1 minuut verhitten (700 watt) en van aardappels, knolselderij, margarine en melk een luchtige puree stampen.
- Snijbonen en witte bonen door de puree roeren en stamppot op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
- Worstjes inprikken en 2 x 1 minuut in magnetron verwarmen.
- Stamppot der borden verdelen en worstjes er midden op leggen.