Recept afdrukken
No ratings yet

Snoekbaars op wilde rijst met een saus van muskaatpompoen

Recept categorieën: Hoofdgerechten
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Saus van muskaatpompoen: Doe een klont boter in de pan en zweet de ui erin aan.
  • Zweet de kerrie aan, voeg de pompoen toe en strooi de bloem erover.
  • Voeg 1 teentje knoflook toe en een stukje verse gember.
  • Giet er de gevogeltebouillon op en laat gaar worden.
  • Vis als de massa gaar is, de knoflook en de gember eruit.
  • Doe de massa in een blender.
  • Breng de saus aan de kook en voeg de room toe.
  • Voeg een klont koude boter toe.
  • Klop met een staafmixer de saus schuimig.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snoekbaars: Controleer de filets op graten.
  • Strooi peper en zout over de filets.
  • Bak de snoekbaars op de huid en leg de filets op een ovenplaat.
  • Schuif de filets in een voorverwarmde oven van 180 ºc
  • Bak in een wok de rijst met een fijngesnipperd uitje, een gedroogd tomaatje en de spinazie.
  • Verwarm de saus, controleer de vis.
  • Schep 1 lepel van de rijst en de spinazie op een bord.
  • Leg daar de snoekbaars op en lepel de saus eromheen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Snoekbaars met tomaten

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Spoel de visfilets onder koud stromend water af, dep ze droog, besprenkel ze met het citroensap en bestrooi ze met 1 theelepel zout.
  • Was de tomaten, droog ze af, snijd 4 tomaten aan de bovenkant kruiselings in en bestrooi deze met wat zout.
  • Ontvel twee tomaten en snijd ze in stukjes.
  • Snijd het spek en de schoongemaakte ui klein.
  • Verwarm de oven voor op 200 C.
  • Bestrijk een ovenvaste schaal met olie.
  • Leg de visfilets in de schaal en leg de tomaten tussen de vis.
  • Bak het spek in een pan uit en bak de ui in het spekvet lichtbruin, voeg de stukjes tomaat toe, roer alles goed door elkaar, voeg de witte wijn toe en schenk het mengsel over de visfilets.
  • Laat de vis op de middelste richel van de oven in 10 - 15 minuten gaar worden.
  • Pel het ei en hak het fijn.
  • Maak de sjalotjes schoon, snijd ze klein en vermeng ei en sjalotjes met de mayonaise, de yoghurt en de mosterd.
  • Voeg naar smaak nog wat zout en peper aan de saus toe.

Recept afdrukken
No ratings yet

Snoekbaars uit de Overijsselse Vecht met Bleekselderij en Rieslingsaus

Recept categorieën: Vis
Porties: 4
calorieën: 650kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Schil de bleekselderijstengels, snijd ze in stukjes en het katenspek in reepjes.
  • Snipper de sjalotjes.
  • Rooster de snoekbaarsfilets om en om (eerst op de huid) in een hete anti-aanbakpan met wat olie.
  • Haal ze uit de pan en leg ze op een bakpapiertje.
  • Kook de riesling met 3 sjalotjes in tot de helft van het vocht is verdampt.
  • Voeg de visfond toe en kook weer in tot de helft.
  • Voeg 1,5 dl room toe en kook opnieuw in tot de saus begint te binden.
  • Klop er op het laatste moment (vlak voor het serveren) de klontjes boter en eventueel nog een scheutje riesling door.
  • Bak in een hete pan de bleekselderij in een scheutje olie even aan.
  • Voeg de 3 sjalotjes en de spekjes toe.
  • Roer hier 1,5 dl room door en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • "Lak" de huid van de geroosterde snoekbaarsfilet met appelstroop en laat ze onder een zeer hete grill (met de huid naar boven) even doorgaren.

Presentatie:

  • Leg de bleekselderij met spekjes in het midden van het bord, met daarop de snoekbaars en de gladde saus eromheen.
  • Strooi de fijngeknipte bieslook erover.

Notities

Geniet van deze gastronomische snoekbaars uit de Overijsselse Vecht met een verfijnde rieslingsaus en knapperige bleekselderij!

Nutrition

Calories: 650kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 35g | Vet: 50g | Sugar: 8g

Recept afdrukken
No ratings yet

Waterzooi van riviervis

Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: België
Porties: 6 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Smelt in een grote kookpot een klont boter en laat het in stukken gehakte visafval hierin samen met de fijngesneden ui ± 5 minuten stoven zonder te kleuren.
  • Voeg de in stukken gesneden peterselie, de laurier en de peperbolletjes toe en overgiet met de wijn en het water.
  • Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje ± 30 minuten koken.
  • Was en kuis intussen de knolselder, de wortels en de prei en snijd ze in julienne, reepjes van ± 2 mm bij ± 5 cm.
  • Smelt een klontje boter en stoof de groenten hierin half gaar zonder ze te kleuren.
  • Snijd de schoongemaakte en gespoelde vis in mootjes van ± 2 cm dikte, de paling in stukken van 5 cm en schik ze op de groenten.
  • Leg hier en daar een klontje boter en overgiet alles met de gezeefde visbouillon.
  • Breng het geheel zachtjes aan de kook en voeg zout, peper en tijm toe.
  • Verwijder de vis, als hij na ± 10 minuten zacht is, met een schuimspaan en leg hem in een voorverwarmde soepterrine.
  • Breng de soep terug aan de kook, controleer nog even op smaak en roer er de room met de daarin geklopte eidooiers doorheen.
  • Overgiet de met wat gehakte peterselie gegarneerde vis hiermee.

Notities

Een witbiertje past hier uitstekend bij_

Recept afdrukken
No ratings yet

Gepocheerde snoekbaarsfilet met prei en spek

Recept categorieën: Varkensvlees, Vis, Vlees
Land van herkomst: België
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Hak de sjalotjes.
  • Verwijder het zwoerd van het spek en snijd het in reepjes.
  • Verdeel de snoekbaarsfilet in 4 porties.
  • Strijk een pan in met boter en schik er de vis in.
  • Maal er peper over en voeg het spek en de sjalot toe.
  • Overgiet met de wijn en plaats de pan onder een deksel op een middelmatig vuur.
  • Halveer de preiwitten in de lengte, was ze en snijd ze dwars in fijne reepjes.
  • Neem de gepocheerde vis uit de pan en houd hem onder aluminiumfolie warm.
  • Laat het kookvocht inkoken en voeg de room toe.
  • Laat opnieuw inkoken tot een gladde saus is bekomen.
  • Voeg de prei toe en laat nog een drietal minuten sudderen.
  • Schik de vis op 4 borden, roer de bieslook door de saus en lepel de saus over de vis.

Notities

Serveer met gekookte aardappelen of puree.