Recept afdrukken
No ratings yet

Chutney van zoete uien

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Uien pellen en in dunne ringen snijden.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Uienringen ca. 3 minuten zachtjes fruiten (uien mogen niet verkleuren).
  • Wijn, honing, laurierblaadje en rozemarijn toevoegen.
  • Chutney in ca. 40 minuten op zacht vuur gaar sudderen.
  • Intussen potje schoonmaken met kokend water en soda.
  • Potje omgekeerd op theedoek laten uitlekken.
  • Rozemarijn en laurierblaadje uit chutney verwijderen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Chutney overdoen in potje.
  • Goed dichtdraaien en ca. 5 minuten omgekeerd laten staan.

Tips / Opmerkingen

De houdbaarheid van deze chutney is ca. 2 weken in de koelkast.