Salade Met Gebakken Steurgarnalen
Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met gebakken steurgarnalen

Recept categorieën: Salade, Vis, Zeevruchten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Klop de frambozenazijn, de notenolie en de soja-olie door de mayonaise en breng deze vinaigrette op smaak met peper en zout.
  • Smelt een klontje boter en bak de steurgarnalen ± 5 minuten.
  • Pel de teentjes knoflook en pers ze boven de garnalen uit.
  • Breng verder op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de sla over 4 grote borden en lepel er wat vinaigrette op.
  • Schik de steurgarnalen op de sla er versier met een takje dille.
  • Serveer er de rest van de vinaigrette apart bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Fondue bourguignon

Recept categorieën: Fondue, Vlees
Auteur: Frans Huits

Bereidingswijze

  • Snijd de vleessoorten in gelijke stukken en bewaar ze apart.
  • Marineer de kip 1 uur in een marinade bestaande uit de olijfolie, het paprikapoeder en de kerrie. Breng op smaak met zout.
  • Wentel de stukken nu en dan eens om.
  • Wentel de lamskoteletten in 2 dl sojaolie waaraan, het geplet lookteentje, de fijn gesneden rozemarijn en peper en zout zijn toegevoegd.
  • Laat hierin enkele minuten trekken.
  • Marineer het varkensvlees 1 uur in 3 dl sojaolie, met de tijm, de laurier, de fijn gesneden basilicum en de geplette groene peperbollen.
  • Breng op smaak met zout.
  • Het rundvlees gebruikt u rauw.
  • Haal het vlees uit de marinades en leg de stukken op aparte schotels.
  • Bak het vlees in de fondueset.

Tips / Opmerkingen

Serveer hierbij frietjes en enkele sausjes zoals tartaar, kerrie­mayonaise, een pikant sausje, een Provençaals sausje.
Schenk hierbij een Cote du Rhône of een geklasseerde beaujolais.

Sushi
Recept afdrukken
No ratings yet

Sushi

Recept categorieën: Sushi
Land van herkomst: Japan
Dieët: Vegetarisch
porties: 4
Auteur: Eatgreen.nl

Bereidingswijze

  • Kook de kleefrijst.
  • Snijd ondertussen de komkommer, tomaat en wortel in dunne reepjes over de lengte.
  • Snijd de advocado in kleine stukjes en laat ze in zoete Japanse soja saus weken.
  • Bak de shitake kort in wat soja olie.
  • Als de kleefrijst zacht is doe er dan een kopje Japanse azijn door.
  • Op een Japans Sushi matje leg je het nori vel en verspreid vervolgens de rijst op 2/3 deel van het blad Nori.
  • In het midden over de lengte van de rijst, leg je alle groentes een rij.
  • Rol vanaf de rijstkant de Nori met vulling op.
  • Snijd vervolgens met een gekarteld mes de nori rol in plakjes.
  • Serveer met wasabi en sojasaus.