Teriyaki spiesjes
Allerhande 2002
porties: 2 personen
Equipment
ingrediënten
- 1 biefstuk
- 1 Schots zalmhaasje
- 1 dl Teriyaki marinade
- ½ zakje stoneleeks à 8 stuks
- 1 bakje shii-takes 250 g
- 150 g witte snelkookrijst
- 2 eetlepels sojasaus
- peper
- 2 eetlepels sesamzaadjes
Bereidingswijze
- Biefstuk in 8 dobbelstenen, zalm in 12 blokjes snijden.
- In aparte kommen blokjes mengen met elk 1/2 dl marinade.
- Biefstuk en zalm minstens 15 minuten laten marineren, af en toe omscheppen.
- Bovenste groen van stoneleeks in ringetjes snijden, stengels in 5 stukken snijden.
- Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden.
- Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
- Biefstuk uit marinade nemen en met stoneleeks aan satéstokjes rijgen.
- Hetzelfde doen met zalm.
- Princess Table Chef op tafel zetten en 5 minuten voorverwarmen op 215 °C. Spiesjes aan beide kanten ca. 2 minuten bakken tot biefstuk bruin en van binnen rosé is, en zalm vrijwel gaar. Intussen plakjes shii-take gaarbakken, regelmatig omscheppen.
- Groen van stoneleeks door rijst mengen en op tafel zetten.
- Shii-takes over twee borden verdelen en op smaak brengen met sojasaus en peper.
- Spiesjes op shii-takes leggen, bestrooien met sesamzaadjes.