Recept afdrukken
No ratings yet

Shuan yangrou

vuurpot met schapenvlees
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Lamsvlees
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Snijd het vlees in grote dunne plakken.
  • Verdeel de kool in gelijke stukken en maak de spinazie schoon.
  • Snijd de tofu in ± 20 plakjes.
  • Week de mihoen een paar minuten in kokend water en laat die uitlekken.
  • Verdeel alle ingrediënten op aparte borden of schalen en zet ze rond de fonduepan.
  • Terwijl u de helft van de bouillon aan de kook brengt, kan iedereen op tafel met de hierboven
  • vermelde ingrediënten zijn eigen dipsaus samenstellen.
  • Dompel een plakje vlees met behulp van eetstokjes ±½ minuut in de bouillon, laat het even
  • uitlekken en doop het in de zelfgemaakte dipsaus.
  • Wissel dat af met groenten, tofu en mihoen.
  • De bouillon moet wel blijven koken: vul eventueel aan met de rest van de bouillon.
  • Blijft er een bouillon over, maak daar dan een lekkere soep van, of drink de bouillon op zoals hij is.

Tips / Opmerkingen

Traditioneel wordt dit gerecht in een grote koperen pan op een houtskoolvuur klaargemaakt.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sesamkip Hawaï

Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Kip
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in lange repen en marineer ze 10 minuten in de sojasaus.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Maak het pepertje schoon en hak het fijn.
  • Hak de koriander fijn.
  • Kook de rijst gaar in water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Haal intussen de repen kipfilet door het losgeklopte eiwit en vervolgens door het sesamzaad.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan of wok.
  • Bak de repen sesamkip in enkele minuten goudbruin en gaar.
  • Voeg de inhoud van de pot saus toe en laat het geheel 2 minuten zachtjes koken.
  • Meng de rijst met de mango, peper en koriander en serveer met de sesam kip in saus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm met Aziatische kruiden met groente en basmati rijst

Recept categorieën: Rijst, Vis, Zalm
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar en leg de zalm erin om te marineren.
  • Laat zeker 1 uur staan!
  • De groente wokken in wok olie en de rijst koken
  • De zalm even op keukenpapier leggen en doe de saus bij de groente
  • De zalm in gloeiend hete olie bakken, 5 min.
  • Zet het vuur uit en draai de zalm.
  • 2 min laten liggen.
  • De huid eraf halen!
  • Opdienen samen met de groente en de rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise kippensoep met garnalen

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Thailand
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst.
  • Snijd de harde onderkant en het uiteinde van de serehstengel af.
  • Plet de stengel met de platte kant van een groot mes en snijd hem in stukken.
  • Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in reepjes.
  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Voeg de sereh, rode peper, gember en kip toe.
  • Laat de bouillon 10 minuten zachtjes trekken.
  • Voeg de sugarsnaps en de bospeen toe en kook ze in 3-4 minuten beetgaar.
  • Voeg de bosuitjes en de garnalen toe en warm ze even mee.
  • Breng op smaak met sojasaus.
  • Verdeel de rijst over wijde soepkommen en schep de hete soep erop.
  • Strooi de koriander erover.

Recept afdrukken
No ratings yet

Teriyaki spiesjes

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Vis
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Biefstuk in 8 dobbelstenen, zalm in 12 blokjes snijden.
  • In aparte kommen blokjes mengen met elk 1/2 dl marinade.
  • Biefstuk en zalm minstens 15 minuten laten marineren, af en toe omscheppen.
  • Bovenste groen van stoneleeks in ringetjes snijden, stengels in 5 stukken snijden.
  • Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden.
  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Biefstuk uit marinade nemen en met stoneleeks aan satéstokjes rijgen.
  • Hetzelfde doen met zalm.
  • Princess Table Chef op tafel zetten en 5 minuten voorverwarmen op 215 °C. Spiesjes aan beide kanten ca. 2 minuten bakken tot biefstuk bruin en van binnen rosé is, en zalm vrijwel gaar. Intussen plakjes shii-take gaarbakken, regelmatig omscheppen.
  • Groen van stoneleeks door rijst mengen en op tafel zetten.
  • Shii-takes over twee borden verdelen en op smaak brengen met sojasaus en peper.
  • Spiesjes op shii-takes leggen, bestrooien met sesamzaadjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gebakken pastinaak met notensaus

Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
porties: 2
Auteur: odin.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil of schrap de pastinaken en snijd ze in plakjes of stukjes van ongeveer 1 cm dik.
  • Roerbak de pastinaak in olie en stoof het met een klein scheutje water in ongeveer 10 minuten beetgaar.
  • Fruit in een sauspannetje ui of sjalot in olie en voeg er 3 tot 4 dl water, sojasaus, sambal en notenmoes aan toe.
  • Roer alles goed door elkaar en breng het aan de kook.
  • Bind de saus met bloem of een ander bindmiddel, blijf roeren en laat nog even doorkoken tot de saus mooi gebonden is.
  • Breng op smaak met zout.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmfilet met shii-take

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Zalm
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Shii-take schoonvegen met keukenpapier en in vieren snijden.
  • Bosui wassen, schoonmaken en in stukken van ca. 3 cm lengte snijden.
  • In kommetje azijn, sojasaus, aardappelzetmeel en 2 eetlepels water door elkaar roeren.
  • Zalmfilet bestrooien met zout en peper.
  • In pan boter verhitten.
  • Zalmfilet in ca. 6 minuten gaar bakken, halverwege keren.
  • Zalmfilet uit pan op bord scheppen.
  • In dezelfde pan bosui en shii-take al omscheppend ca. 3 minuten bakken.
  • Sojasausmengsel erdoor roeren.
  • Zalmfilet over vier borden verdelen.
  • Shii-takemengsel erop scheppen.
  • Serveren met aardappelkroketjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Taugé courgetteschotel

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • stoompan of hoge pan met vergiet en deksel

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Courgette wassen en in plakken van ca. 1/2 cm dik snijden.
  • Plakken in vieren snijden.
  • Pan voor 1/3 deel vullen met water en aan de kook brengen.
  • Courgette in mandje (of vergiet) doen en bestrooien met zout.
  • Courgette afgedekt ca. 5 à 8 minuten stomen.
  • Taugé toevoegen en geheel afgedekt nog ca. 5 minuten stomen.
  • Intussen in droge koekenpan pijnboompitten in ca. 2 minuten lichtbruin roosteren. In kommetje sojasaus, olie en citroensap tot sausje roeren.
  • Groenten overdoen in schaal.
  • Sausje erdoor scheppen.
  • Bestrooien met pijnboompitten.
  • Direct serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tahoesalade met sesamdressing

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Brunch, Lunch, Salade, Vleesvervangers
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • In kommetje sojasaus, azijn en sesamolie door elkaar roeren.
  • Gember schillen, kleinsnijden en erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met tabasco.
  • Tahoe in plakjes van ca. 1/2 cm dik snijden, plakjes diagonaal doorsnijden.
  • Tahoe in schaal leggen, marinade erover schenken.
  • Worteltjes schoonmaken en (met kaasschaaf) in lengte in plakjes schaven.
  • Prei wassen, schoonmaken en in reepjes van ca. 10 cm snijden.
  • In pan met kokend water wortel en prei enkele seconden onderdompelen.
  • In vergiet laten uitlekken en laten afkoelen.
  • Komkommer in lengte doormidden snijden en zaadjes met lepel eruit scheppen. Vruchtvlees (met kaasschaaf) in repen schaven.
  • Tahoe laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier.
  • In pan olie verhitten en tahoe op hoog vuur in ca. 4 minuten bruinbakken, halverwege keren.
  • Op keukenpapier laten uitlekken en laten afkoelen.
  • In pan marinade aan de kook brengen.
  • Pindakaas en suiker erdoor roeren en ca. 1 minuut zachtjes verwarmen.
  • Op smaak brengen met tabasco. Laten afkoelen.

Bereiden:

  • Groenten door elkaar scheppen en op midden van vier borden leggen.
  • Tahoe erop leggen.
  • Marinade erover scheppen. (Bestrooien met sesamzaadjes.)

Recept afdrukken
No ratings yet

Sojadressing met sesamolie

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Dressings
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In droge koekenpan pijnboompitten ca. 2 minuten roosteren.
  • Olie, citroensap, sojasaus, sesamolie en 1 eetlepel water tot dressing roeren.
  • Bieslook erboven fijnknippen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Dressing over sla verdelen en bestrooien met pijnboompitten.