Shuan yangrou
vuurpot met schapenvlees
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1½ kg lamsvlees
- 500 g Chinese kool
- 500 g grove spinazie
- 500 g tofu
- 100 g mihoen
- 2 l heldere vlees- of groentebouillon
Voor de dipsaus:
Bereidingswijze
- Snijd het vlees in grote dunne plakken.
- Verdeel de kool in gelijke stukken en maak de spinazie schoon.
- Snijd de tofu in ± 20 plakjes.
- Week de mihoen een paar minuten in kokend water en laat die uitlekken.
- Verdeel alle ingrediënten op aparte borden of schalen en zet ze rond de fonduepan.
- Terwijl u de helft van de bouillon aan de kook brengt, kan iedereen op tafel met de hierboven
- vermelde ingrediënten zijn eigen dipsaus samenstellen.
- Dompel een plakje vlees met behulp van eetstokjes ±½ minuut in de bouillon, laat het even
- uitlekken en doop het in de zelfgemaakte dipsaus.
- Wissel dat af met groenten, tofu en mihoen.
- De bouillon moet wel blijven koken: vul eventueel aan met de rest van de bouillon.
- Blijft er een bouillon over, maak daar dan een lekkere soep van, of drink de bouillon op zoals hij is.
Tips / Opmerkingen
Traditioneel wordt dit gerecht in een grote koperen pan op een houtskoolvuur klaargemaakt.