Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde wintergroenten

Bereidingstijd50 min
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Calorieën: 695kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 225°C of gasovenstand 5.
  • Spruitjes schoonmaken, wassen en grote exemplaren halveren.
  • Wortels schoonmaken en in plakjes snijden.
  • Gember schillen en fijnhakken.
  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • Wortels, spruiten, knoflook en gember met olie in ovenschaal omscheppen.
  • In midden van oven groenten in ca. 25 minuten beetgaar roosteren, af en toe omscheppen.
  • Intussen rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken.
  • Cashewnoten grof hakken.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden.
  • In kom chilisaus, sojasaus en bosui door elkaar roeren.
  • Cashewnoten door rijst scheppen.
  • Rijst over vier borden verdelen.
  • Chilisaus door groenten mengen en groenten naast rijst scheppen.

Nutrition

Calorieën: 695kcal | koolhydraten: 102g | Eiwit: 16g | Vet: 27g

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese gestoomde kip met peper

Allerhande 2002
Bereidingstijd15 min
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: China
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Calorieën: 280kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Struikje Tah tsai wassen, droogslaan en in lengte in vieren snijden.
  • Kwarten Tah tsai in stoommandje leggen.
  • Stengels citroengras in lengte halveren en naast elkaar in andere stoommandje leggen.
  • In vijzel met stamper of op plank peperkorrels met bolle kant van lepel fijnmaken. Kipfilets dwars op sereh leggen en bestrijken met helft van sesamolie.
  • Gekneusde peper erover strooien.
  • Wok tot net onder speciale stoomrekje met water vullen (of pan gebruiken waarop stoommandje precies past).
  • Water aan de kook brengen.
  • Stoommandje met Tah tsai op wokrekje of pan boven kokend water zetten.
  • Hierop stoommandje met kip plaatsen en afsluiten met deksel.
  • Tah tsai en kip in ca. 10 minuten gaar stomen.
  • Intussen 2 borden voorverwarmen.
  • Kwarten Tah tsai op borden rangschikken en rest van sesamolie en beetje sojasaus erover druppelen.
  • Sesamzaadjes erover strooien.
  • Kipfilets ernaast leggen.
  • Rest van sojasaus in kleine kommetjes schenken en erbij geven.

Tips / Opmerkingen

Serveren met pandanrijst.

Nutrition

Calorieën: 280kcal | koolhydraten: 8g | Eiwit: 26g | Vet: 14g

Recept afdrukken
No ratings yet

Tofu teriyaki

Recept categorieën: Bijgerecht, Vleesvervangers
Land van herkomst: Griekenland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alprosoya.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe de sojasaus, suiker en mirin in een sauspan.
  • Breng het aan de kook en laat 3 minuten pruttelen.
  • Schep de Alpro® soya Tofu Basis door deze marinade en laat het een paar uur afgedekt in de koelkast marineren.
  • Verwarm in een grote pan een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden.
  • Bak hierin de paksoi met de knoflook.
  • Verwarm in een koekenpan een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden en bak de gemarineerde Alpro® soya Tofu Basis rondom.

Tips / Opmerkingen

Lekker met noedels of rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise kokossoep

Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: Thailand
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snipper de knoflook, sjalotten en laos fijn.
  • Verwarm een scheut olie in een soeppan en voeg hieraan de knoflook, sjalotten, laos, het citroengras en limoenblad toe.
  • Bak het geheel 5 minuten en blus het af met de groentebouillon.
  • Laat de soep 15 minuten op laag vuur pruttelen zodat alle smaken goed kunnen mengen.
  • Verwijder daarna het citroengras en de limoenbladeren.
  • Snij ondertussen de Chinese kool in stukjes van 1 cm.
  • Voeg de kool, taugé, tofu en kokosmelk toe aan de soep.
  • Breng de soep op smaak met sojasaus, chilisaus en limoensap.

Recept afdrukken
No ratings yet

Snijbonen shii-take wok

Recept categorieën: Bijgerecht, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

voor de saus:

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom.
  • Verwarm in een wok een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden.
  • Voeg de gember, bosui en knoflook toe, en roerbak 30 seconden.
  • Voeg de snijbonen en shii-takes toe met een ½ glas water.
  • Voeg als de snijbonen gaar zijn het Alpro® soya Fijngehakt, bamboe en taugé toe. Kook het geheel 2 minuten.
  • Schenk de saus erbij, roer nog even goed door en serveer.

Recept afdrukken
No ratings yet

Nasi met Tofu en satésaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Indonesië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Roer een marinade van sojasaus, chilisaus en gembersiroop en marineer hierin de Alpro soya Tofu Basis.
  • Verwarm een scheutje Alpro soya Bakken & Braden in een wok.
  • Bak de ui, wortel en prei tot de ui glazig is.
  • Voeg de nasikruiden toe, volgens de gebruiksaanwijzing en vervolgens de rijst en de taugé.
  • Verwarm een scheutje Alpro soya Bakken & braden in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de Alpro soya Tofu Basis 4 minuten.
  • Verwarm intussen de satésaus.
  • Serveer de nasi met de Alpro soya Tofu Basis en de satésaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese broccoli

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Snij de broccoli in stukken en blancheer ze 3 minuten in kokend water met een snufje zout.
  • Laat ze schrikken in ijskoud water zodat de kleur en bite behouden blijft, en leg dan de broccoli op keukenpapier.
  • Maak voor de broccoli een saus van de soja, droge sherry, suiker en sesam olie.
  • Verwarm de olie in een wok tot middel heet en voeg dan de gesnipperde knoflook, gember en Spanjee peper toe.
  • Roerbak dit 30 seconden en voeg dan de broccoli, oesterzwammen en Alpro® soya Reepjes toe.
  • Bak dit 4 minuten en blus af met de saus.
  • Voeg naar smaak zout of citroen toe.
  • Kook voor de noodlesalade de boekweit noodles volgens de instructies, normaal 4 minuten in kokend, zout water, giet de noodles af en voeg de gesnipperde lente ui, zoete chili saus en een beetje citroen sap naar smaak toe.
  • Serveer de broccoli samen met de noodlesalade voor een heerlijke lunch of een licht diner.

Recept afdrukken
No ratings yet

BBQ sweet & sour spies met rijstsalade

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Salade, Vleesvervangers
Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Rijstsalade:

Bereidingswijze

  • Doe de rijst met 350 ml water in een steelpan.
  • Breng aan de kook, bedek met een deksel en zet het vuur laag.
  • Laat het in 15 minuten zachtjes gaar en droog koken.
  • Maak ondertussen een mengsel van de rijstazijn, suiker en zout en voeg dit, samen met de doperwten, taugé en de fijn gesneden paprika toe aan de gare rijst.
  • Klaar is je rijstsalade!
  • Snipper de gember en de knoflook en meng het met andere ingrediënten voor de marinade in een kom.
  • Snijd de ingrediënten voor de spies in grove stukken van ca. 2cm en leg ze in de marinade.
  • Verwarm de BBQ of de grill voor.
  • Maak een spies van de gemarineerde groenten en tofu.
  • Grill de spiesen in 5 minuten om en om.
  • Of gaar de spiesen 5 minuten in een oven op 200 graden.
  • Presenteer de spiesen op de lauwwarme rijstsalade en giet er nog wat marinade over heen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Oosterse rijstsalade met cashewnoten

Recept categorieën: Hapjes, Noten, Rijst, Salade
Land van herkomst: Oosters
porties: 8 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan rijst koken volgens aanwijzing op verpakking.
  • In droge koekenpan cashewnoten goudbruin roosteren.
  • In wok olie verhitten en groenten ca.3minuten roerbakken tot ze knapperig gaar zijn.
  • Limoenen schoonboenen, 1 limoen in dunne plakjes snijden en van 2 limoenen groene schil raspen. 1 Limoen uitpersen.
  • Rijst in schaal scheppen en losmaken met vork.
  • Achtereenvolgens limoenrasp, limoensap, vissaus, sojasaus, peperstukjes, knoflook en groenten er luchtig door scheppen.
  • Laten afkoelen tot lauwwarm.
  • Noten en koriander erdoor scheppen en garneren met plakjes limoen.

Tips / Opmerkingen

Extra gevulde salade:
Echt een salade om naar eigen inzicht op te variëren.
Je kunt de salade extra vullen met in roerbakolie gebakken reepjes rundvlees,kip of vis.
Of schep er extra garnalen of surimi door.
Maak de rijstsalade niet al te lang van tevoren, want door het limoensap worden na verloop van tijd de rijstkorrels weer wat harder.
bereidingstijd 20 minuten

Recept afdrukken
No ratings yet

Nasi Goreng 2

Rijst uit Istemewa
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jan Plasmans

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een wok of pan met zware, dikke bodem.
  • Bak de skalotjes, knoflook en de Spaanse peper in 1 a 2 minuten zacht.
  • Schep de rijst er goed doorheen.
  • Vermeng bruine suiker, soja saus en ei en giet het mengsel over de rijst.
  • Maak het op smaak af met zout en peper en doe de champignons, garnalen en
  • cashewnoten erbij.
  • Bak het geheel op een hoog vuur tot de eieren gaar en de andere ingredienten heet zijn.