Spareribs

Spareribs van Mimskeuken

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1,5 kg spareribs
  • 150 ml ahornsiroop of honing (+ 75 ml)
  • 1 eetlepel(s) limoensap
  • 3 eetlepel(s) ketchup (+ 1,5 eetlepel)
  • 1 theelepel mosterd (+ 1/2 theelepel)
  • 1 eetlepel(s) worcestershire saus (+ 1/2 eetlepel)
  • 1 teen knoflook geperst (1/2 teentje)

Wat tussen haakjes staat is pas nodig na het garen!!

    Ook nodig:

    Instructies

    • Vet de slowcooker licht in.
    • Zet de spareribs op hun kant met het vlees tegen de zijkant van de slowcooker en, indien nodig, met de vleeskant op de bodem in de kring van ribs. mocht er een tweede laag nodig zijn, verwissel de binnenste ribs dan halverwege de kooktijd met de buitenste ribs.
    • Meng de eerste hoeveelheid van de ingrediënten voor de marinade in een kom en giet dit over de ribs heen.
    • 7-9 uur op laag.
    • Leg de ribs op een bakplaat aan het einde van de kooktijd.
    • Pas op, want ze vallen nu makkelijk van het bot af.
    • Meng de tweede hoeveelheid ingrediënten voor de marinade en smeer de ribs daar voorzichtig mee in.
    • 5-10 minute onder de gril voor het ultieme bbq effect!
    ————————————————————————————————–
    Recept categorieën Slowcooker / Vlees