Speculoos

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 115 g donkere suiker
  • 40 g lichtbruine suiker
  • 75 g zachte boter
  • 50 ml melk
  • 2 g zout
  • 7 g kaneel
  • 2 g kruidnagelpoeder fijngestampte kruidnagels
  • notenmix

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een kom en meng kort.
  • Je verkrijgt een kruimeldeeg dat je zacht kunt kneden in een vorm waarvan je gemakkelijk plakjes kunt snijden.
  • Laat het deeg even rusten en opstijven in de koelkast.
  • Snijd het opgesteven speculaasdeeg vervolgens in plakjes, leg die op de bakplaat en doreer rijkelijk (eigeel met scheutje melk).
  • Hak een notenmix fijn en strooi de stukjes op de gedoreerde plakjes, duw aan.
  • Laat 15 minuten bakken op 170°C.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Nagerecht
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch