Speklapjes met Rodekool en Gembersiroop

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels geschild
  • 2 uien gesnipperd
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 bakje mix voor babi ketjap
  • 400 g speklapjes
  • 3-4 eetlepels ketjap manis
  • 1 pot rode kool met appel 720 g
  • 4 eetlepels gembersiroop

Instructies

  • Kook de aardappels in 20 minuten gaar.
  • Verhit in een koekenpan de zonnebloemolie en fruit de gesnipperde uien glazig.
  • Voeg de mix voor babi ketjap toe en bak deze 1 minuut mee.
  • Haal het uimengsel uit de pan met een schuimspaan.
  • Bak in het achtergebleven vet de speklapjes aan beide zijden 5 minuten op hoog vuur tot ze goudbruin zijn.
  • Doe het uimengsel terug in de pan en breng het geheel op smaak met ketjap.
  • Laat de speklapjes nog 10 minuten op laag vuur sudderen.
  • Verwarm de rodekool met gembersiroop volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de aardappels, rodekool en speklapjes met saus over de borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer dit gerecht met een frisse groene salade voor een gebalanceerde maaltijd.
Je kunt ook wat appelmoes aan tafel serveren als extra bijgerecht bij de speklapjes en rodekool.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees
Extra aanwijzing Snel te maken