Recept afdrukken
No ratings yet

Truffel Carpaccio Wraptaart

Recept categorieën: Hartige taart, Rundvlees, Varkensvlees, Wraps
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

Voorbereiding van de Ingrediënten:

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  • Haal ze uit de pan en leg ze apart.
  • In dezelfde pan, bak de spekreepjes knapperig.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Truffelmayonaise maken:

  • Meng de mayonaise en truffeltapenade in een kom totdat alles goed gemengd is.

Bereiding van de Wraptaart:

  • Verwarm de tortilla wraps elk 10 seconden in de magnetron.
  • Besmeer elke tortilla met een laagje van de zelfgemaakte truffelmayonaise.
  • Beleg elke tortilla vervolgens met een laagje carpaccio vlees, een handvol rucola, geraspte Parmezaanse kaas, pecannoten, geroosterde pijnboompitten en de uitgebakken spekreepjes.

Opbouwen van de Wraptaart:

  • Herhaal dit proces met de overige tortilla wraps en ingrediënten totdat je een stapel van drie lagen hebt.

Serveren:

  • Snijd de Carpaccio Wraptaart in punten en serveer direct.

Notities

De aardse tonen van truffel en de smaakvolle combinatie van ingrediënten in deze Carpaccio Wraptaart vragen om een elegante rode wijn zoals een Pinot Noir of een Merlot. Als je liever wit drinkt, probeer dan een Chardonnay met een lichte houttoon.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zigeuneraardappelen

Recept categorieën: Bijgerecht, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Optioneel:

Instructies

  • Bak de spekreepjes uit en haal ze uit het vet.
  • Bak vervolgens de aardappeltjes in het spekvet tot ze bijna gaar zijn.
  • Voeg de ui, paprika, suiker en knoflook toe en bak ze kort mee.
  • Voeg daarna de ketjap, sambal, paprikapoeder, zout, peper en tomatenketchup toe.
  • Voeg de spekreepjes weer toe en laat alles nog even doorwarmen.
  • Als de saus te dun is, kun je deze optioneel binden met allesbinder.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sop merahbon

Recept categorieën: Soep, Varkensvlees, Voorgerechten
Land van herkomst: Oosters
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Fruit ui, knoflook, sereh, laos, sambal in wat olie.
  • Doe er de spekreepjes bij en fruit 10 minuten door.
  • Blus met de bouillon, doe er de daon salam en de rookworst schijfjes en de uitgelekte kidneybonen bij en sudder nog 10 minuten.
  • De laatste 5 minuten de prei ringen toevoegen en serveren.

Notities

Lekker als vervanging voor de Nederlandse erwtensoep.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spruitjessoep van Cucina Christina v2

Dit is een aangepast recept van Libelle
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Spekreepjes samen met de ui en sjalot bakken
  • Doe nu alles bijelkaar in de pan, op een handje vol spruitjes na, voor garnituur en de Spekreepjes ook achterhouden, maar ui en sjalot in de pan.
  • Kruidentuiltje eruit halen en pureren
  • Doe de Spekreepjes en de spruitjes nu in de soep en goed warm maken.
  • Afmaken met walnoten en peterselie, vlak voor het opdienen

Recept afdrukken
No ratings yet

Spitskoolstamppot

Recept categorieën: Stamppot
Porties: 3 personen

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Pak een braadpan en doe hierin de spekreepjes, paprika, spitskool, sjalot en knoflook.
  • Even op hoge temperatuur en daarna 10 min laten sudderen.
  • Pak nu de pan met puree.
  • Even de braadpan afgieten en klein beetje behouden.
  • Doe nu alles bij de puree en goed roeren.
  • Doe er nu ook de walnoten en brie erbij.
  • Even goed opwarmen en dan opdienen!

Recept afdrukken
No ratings yet

Casserole

Een heerlijke maaltijd
Recept categorieën: Ovenschotel, Varkensvlees

Ingrediënten

Instructies

  • Smelt de boter en doe de Spekreepjes, wortelen, uien en knoflook in de pan en 1 uur aanbakken.
  • Doe hierna de rest erbij, even vuur flink hoog, totdat alles pruttelt en daarna laat zeker 4-5 uur sudderen op een kleine pit.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ethiopische stoofschotel

Recept categorieën: Kip, Stoofpot, Varkensvlees
Land van herkomst: Ethiopië

Ingrediënten

Instructies

  • Doe de kipstukjes in de pan met olie en even aanbraden.
  • Doe nu de Spekreepjes erbij en even aanbraden
  • Doe de kippenbouillon met alle groenten erbij en laat dit alles 3 uur stoven op een kleine vlam met vlamverdeler.

Recept afdrukken
No ratings yet

Indische kippenlevertjes

gehaald van internet Maar is heel erg lekker!
Recept categorieën: Kip, Varkensvlees
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4

Ingrediënten

Instructies

  • Kruid de kippenlevertjes flink met peper en zout en haal ze door de bloem.
  • Braad de levertjes, na insmeren met zout en peper, heel even aan.
  • Uitlekken.
  • In dezelfde olie doe je nu alle verdere ingrediënten erbij en even flink bakken.
  • Doe nu de levertjes erbij en bak dit geheel 5-8 min.
  • De levertjes mogen een klein beetje rosé zijn.

Notities

Dien op met rijst en een frisse zoetzure komkommersalade!

Recept afdrukken
No ratings yet

Hartige Taart met Spek, Kip en Witte Kool

Bereidingstijd40 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 450kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Bak in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de spekreepjes op laag vuur tot ze knapperig zijn.
  • Haal ze uit de pan en zet opzij.
  • Verhit in dezelfde koekenpan de olie en fruit hierin de gesnipperde ui en witte kool gedurende 3 minuten.
  • Voeg de spekreepjes weer toe aan de pan en meng alles goed door elkaar.
  • Klop de eieren los met zout en peper naar smaak.
  • Bekleed de bodem en zijkanten van een ingevette taartvorm met ontdooid bladerdeeg.
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Verdeel het koolmengsel over het deeg en giet het losgeklopte ei erover.
  • Leg de kipfiletreepjes op de taart en bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Bak de taart in het midden van de oven gedurende 25 minuten, tot deze gaar en lichtbruin is.
  • Dek de taart de laatste 5 minuten af met aluminiumfolie.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 20g | Vet: 25g | Sugar: 1g

Recept afdrukken
No ratings yet

Zomerstamppotje met veldsla en romaatjes

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Stamppot
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

Instructies

  • Aardappels schillen en in pan met bodem water en zout in ca. 20 à 25 minuten gaarkoken.
  • Tomaatjes wassen en halveren.
  • Bieslook fijn knippen.
  • Worteltjes van veldsla verwijderen.
  • Aardappels afgieten en met crème fraîche, peper en mespunt nootmuskaat tot stevige puree
  • stampen.
  • Veldsla, tomaatjes, bieslook en spekreepjes door puree scheppen.

Notities

Als stamppot te veel is afgekoeld, pan nog even op het vuur zetten.