Aardappel bonenpannetje met ei
porties: 2 personen
ingrediënten
- 375 gr sperzieboontjes
- zout
- 375 gr aardappelen
- 100 gr kerstomaten
- 1 sjalot
- 4 eetlepels maïskiemolie
- versgemalen peper
- 2 eieren
Bereidingswijze
- Maak de boontjes schoon, spoel ze en kook ze 10 minuten in gezouten water.
- Schil de aardappelen, was ze en snij ze in grote stukken.
- Spoel de tomaten af en snijd ze doormidden of in vieren.
- Schil de sjalot, snijd hem doormidden en in ringen.
- Laat de boontjes uitlekken.
- Bak de aardappelen in 10 minuten in de hete olie goudbruin.
- Voeg de sjalotringen toe en bak die mee.
- Kruid met peper en zout.
- Voeg de boontjes en de kerstomaten toe, meng zorgvuldig en warm het geheel door.
- Klop de eieren los, giet ze over de groenten en laat ze stollen.
- Kruid met peper en zout.