Spinazie à la crème

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ½ kg verse spinazie
  • 1 ui
  • zout
  • 1 eetlepel boter of margarine,
  • 150 g Zacht & Luchtig Monchou,
  • peper
  • nootmuskaat

Instructies

  • Spinazie goed wassen en slechte blaadjes eruit halen.
  • Spinazie met aanhangend water (dus spinazie niet uitslaan) in grote pan doen.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Op halfhoog vuur spinazie afgedekt in ca. 5 minuten laten slinken.
  • Regelmatig omscheppen.
  • Bestrooien met zout, en spinazie afgedekt nog ca. 3 minuten zachtjes koken.
  • In vergiet laten uitlekken en met (houten) lepel meeste vocht eruit drukken.
  • In braadpan boter verhitten en ui in ca. 2 minuten zachtjes glazig fruiten.
  • Spinazie en 'Zacht & Luchtig' erdoor scheppen.
  • Al omscheppend 'Zacht & Luchtig' laten smelten.
  • Spinazie op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met gebakken ham en rösti.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten