Stokbrood en salade

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 bruineboeren baguettes of stokbroden
  • Italiaans gekruide tomatensaus sugo
  • 1 pakje vegetarische Golden nuggets diepvries
  • 4 vleestomaten
  • oregano
  • 1 zakje pizzakaas
  • 1 zakje gemengde slasoorten met worteljuliënne
  • ½ rode paprika
  • ½ literblik rode nierbonen
  • 1 bakje Thousand-islands dressing

Instructies

  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Verdeel de nuggets op de bakplaat en rooster deze goudbruin; keer ze af en toe.
  • Snijd de stokbroden schuin in 2 stukken, snijd ze open en bestrijk ze met Italiaanse gekruide tomatensaus.
  • Snijd de vleestomaten in plakken en leg ze dakpansgewijs met de nuggets op de broodbodems.
  • Bestrooi ze ruim met oregano en pizzakaas.
  • Bestrooi ook de stokbroodkappen dun met pizzakaas.
  • Leg alle broodstukken op het ovenrooster, schuif dat 10 cm onder de grill, laat de kaas smelten en goudbruin worden.
  • Serveer het brood op een plank.
  • Met een salade van de gemengde sla, de in repen gesneden paprika, de uitgelekte en gespoelde rode nierbonen, de dressing en de rest van de pizzakaas.
  • Met brie en avocado
  • Besmeer de stokbroden met kruidenboter.
  • Leg hierop dakpansgewijs partjes avocado en dunne partjes peer.
  • Schik hierover dikke plakjes brie of een in partjes gesneden naturelkaasje van Bressot.
  • Bestrooi met peper uit de molen en verse majoraan.
  • Laat de kaas onder de grill smelten.
  • Bestrijk ook de kap met kruidenboter en rooster het brood.
  • Met een salade van andijvie, sinaasappel, worteljuliënne, bosuisnippertjes en magere slasaus.

Met ham en perzik

  • Bestrijk de stokbroden dun met achtereenvolgens mosterd, zachte boter en honing.
  • Leg hierop dikke (handgesneden) plakjes (been)ham, reepjes rode paprika en partjes perzik (vers of uit blik).
  • Leg daarover reepjes belegen kaas en laat die onder de grill smelten.
  • Bestrijk ook de broodkap met mosterd, boter en honing en leg ze onder de grill.
  • Met een salade van gesneden witlof, een handje rozijnen, partjes mandarijn (vers of uit blik), plakjes banaan en een dressing van ½ eetlepel kerrie-banaansaus (Heinz) en yoghurt.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood / Salade