Stoofvlees
Ingrediënten
- 500 gr magere runderstooflappen in kubusjes van 2 x 2 cm
- 1 grote ui of 2 kleine uien in stukjes
- 1 koffielepel mosterd
- een scheutje azijn
- 2 laurierblaadjes
- 1 flesje Rodenbach of ander donker bier
- peper
- zout naar smaak
- Bloem om te binden
- water
Instructies
- Schroei het vlees in een braadpan op hoog vuur rondom dicht en strooi er peper en zout over.
- Stoof de uitjes in een kookpot glazig.
- Doe er de azijn en de mosterd bij en voeg dan het vlees toe.
- Blus het aanbaksel in de braadpan met een beetje water en voeg ook dit bij het vlees in de kookpot.
- Doe het bier erbij en water tot het vlees net onder staat en voeg de laurierblaadjes toe.
- Laat op heel laag vuur sudderen tot het vlees gaar is ,1 uur of langer, al naar gelang het vlees; het vlees moet uit elkaar vallen.
- Bind de jus met een beetje in water opgeloste bloem en laat nog even doorkoken om de bloemsmaak weg te krijgen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er zelfgemaakte frietjes bij.