Stoofvlees

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr magere runderstooflappen in kubusjes van 2 x 2 cm
  • 1 grote ui of 2 kleine uien in stukjes
  • 1 koffielepel mosterd
  • een scheutje azijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 flesje Rodenbach of ander donker bier
  • peper
  • zout naar smaak
  • Bloem om te binden
  • water

Instructies

  • Schroei het vlees in een braadpan op hoog vuur rondom dicht en strooi er peper en zout over.
  • Stoof de uitjes in een kookpot glazig.
  • Doe er de azijn en de mosterd bij en voeg dan het vlees toe.
  • Blus het aanbaksel in de braadpan met een beetje water en voeg ook dit bij het vlees in de kookpot.
  • Doe het bier erbij en water tot het vlees net onder staat en voeg de laurierblaadjes toe.
  • Laat op heel laag vuur sudderen tot het vlees gaar is ,1 uur of langer, al naar gelang het vlees; het vlees moet uit elkaar vallen.
  • Bind de jus met een beetje in water opgeloste bloem en laat nog even doorkoken om de bloemsmaak weg te krijgen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer er zelfgemaakte frietjes bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Stoofpot / Vlees
Land van herkomst België