Struisvogelbiefstuk met amandelgembersaus

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 45 g blanke amandelen
  • 3 cm gemberwortel
  • 2 sjalotjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel gedroogde dragon
  • versgemalen peper
  • 160 ml gevogeltefond
  • 2 struisvogelbiefstukjes
  • 2 struikjes witlof
  • 1 tomaat
  • 1 theelepel appelstroop
  • zout
  • 2 eetlepels slagroom

Instructies

  • Amandelen grof hakken.
  • Gemberwortel schillen en in plakken snijden.
  • Sjalotjes pellen en snipperen.
  • In steelpan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Amandelen, gember en sjalotjes ca. 5
  • minuten zachtjes bakken.
  • Dragon, peper en fond toevoegen.
  • Saus ca. 10 minuten tegen de kook aan verwarmen.
  • Gember uit saus nemen. Saus met staafmixer glad pureren.
  • Struisvogelbiefstukken ca. 10 minuten op kamertemperatuur laten komen.
  • Witlofblaadjes loshalen, schuin halveren en wassen.
  • Tomaat wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden.
  • Grillpan verhitten.
  • Vlees bestrijken met 1 eetlepel olie, bestrooien met peper en in ca. 6 minuten rondom bruin en van binnen rosé grillen.
  • In wok rest van olie verhitten.
  • Witlof in ca. 4 minuten beetgaar roerbakken.
  • Appelstroop erdoor roeren, bestrooien met zout en peper.
  • Slagroom door saus roeren en verwarmen.
  • Biefstuk schuin in plakjes snijden.
  • Witlof en vlees over vier borden verdelen, saus erover schenken.
  • Garneren met tomaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Voorgerechten