Recept afdrukken
No ratings yet

Roerei met grote garnalen

Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Ei, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: China
porties: 4 personen
Calorieën: 250kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Verhit in een wok de helft van de olie.
  • Roerbak de sugar snaps 4-5 min. op hoog vuur.
  • Bak de taugé ca. 2 min. mee.
  • Schep de sugar snaps en de tauge op een bord.
  • Roerbak de garnalen in de wok totdat ze roze worden.
  • Schep ze in een vergiet en laat ze uitlekken.
  • Schenk de olie in een hittebestendige kom (de olie wordt niet meer gebruikt).
  • Veeg de wok met keukenpapier schoon.
  • Klop in een kom de eieren met sesamolie los, voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Verhit in de wok de rest van de olie.
  • Schenk het eimengsel erin en schep de bosui erdoorheen.
  • Laat de eieren op matig vuur al roerend net stollen.
  • Schep de garnalen, sugar snaps en taugé erdoor en verwarm het roerei nog heel even.
  • Serveer direct.

Tips / Opmerkingen

Lekker met witte rijst en zoete chilisaus.

Nutrition

Calorieën: 250kcal | koolhydraten: 3g | Eiwit: 24g | Vet: 16g

Recept afdrukken
No ratings yet

Zomerse stamppot met slavinken

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappelen schillen en in stukken snijden, 20 minuten gaar koken.
  • In koekenpan 4 eetlepels boter verhitten en slavinken bakken.
  • Bak de slavinken 18 minuten
  • Keer de slavinken af en toe om.
  • Sugar snaps schoonmaken.
  • Worteltjes in stukken snijden en 6 minuten beetgaar koken.
  • Laatste 3 minuten de sugar snaps en tuinerwten meeverwarmen.
  • Verwarm de melk.
  • Aardappelen fijnstampen en met warme melk en de rest van de boter puree van maken.
  • Schep nu de nu de groente door de puree.
  • Stamppot op smaak brengen met peper en zout.
  • Haal nu de slavinken uit de pan.
  • Voeg nu 50 ml water en de tomatensaus aan het bakvet toe.
  • Aanbaksel losroeren en even laten koken.
  • Server nu de stamppot met slavinken en tomatenjus.

Tips / Opmerkingen

U kunt ook andere soorten vinken gebruiken. (runder - blindevink)

Recept afdrukken
No ratings yet

Zoetzure roerbaknoedels

snel te maken
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Noedels volgens gebruiksaanwijzing koken en laten uitlekken.
  • Paprika's schoonmaken en in stukjes snijden.
  • Sugar snaps schoonmaken en 1 minuut koken.
  • Afgieten en laten uitlekken.
  • Ananas laten uitlekken.
  • In wok olie verhitten.
  • Tofu 2 minuten bakken.
  • Groente toevoegen en al omscheppend 4 minuten meebakken.
  • Woksaus en ananas erdoor scheppen en 1 minuut meeverwarmen.
  • Noedels door wokschotel scheppen en door en door verhitten.
  • Lekker met cassavekroepoek.

Recept afdrukken
No ratings yet

Raviolisalade met kip en rucola

Snel te maken
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip, Pasta
Land van herkomst: Italië
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ravioli volgens gebruiksaanwijzing koken, afgieten en laten uitlekken.
  • Sugar snaps schoonmaken en 3 minuten koken.
  • Kipfilet in reepjes snijden.
  • Bosuitjes in ringetjes snijden.
  • Romaatjes wassen en halveren.
  • Ravioli met sugarsnaps, bosuitjes, romaatjes, rucola en dressing mengen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde slabladeren

Snel te maken en slank
Recept categorieën: Bijgerecht, Voorgerechten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kipfilet in reepjes snijden en bestrooien met peper en zout.
  • Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van ca. 2 cm snijden.
  • Sugar snaps schoonmaken en wassen.
  • In wok olie verhitten.
  • Kipfilet ca. 2 minuten roerbakken.
  • Sugar snaps toevoegen en ca. 3 minuten mee roerbakken.
  • Laatste minuut bosui meebakken.
  • Op smaak brengen met vloeibare bouillon.
  • Slabladeren in 4 kommen of brede glazen leggen.
  • Slabladeren vullen met kip-groentemengsel.
  • Bestrooien met sesamzaadjes.

Tips / Opmerkingen

Lekker met geroosterd brood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met groene groenten

AllerHande maart 2000
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bosuitjes schoonmaken en in lengte halveren.
  • Bosuirepen in stukjes van 3 cm snijden.
  • Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
  • Asperges wassen en ca. 1½ cm van onderkant afsnijden en asperges schuin in stukjes van 2 cm snijden.
  • Kopjes apart houden.
  • Haricots verts wassen, schoonmaken en halveren.
  • Sugar snaps wassen en schoonmaken.
  • In pan 25 g boter verhitten.
  • Bosui ca. 3 minuten al omscheppend fruiten en uit pan scheppen.
  • Sjalot en asperges aan bakvet toevoegen en ca. 3 minuten fruiten.
  • Rijst toevoegen en ca. 2 minuten al omscheppend bakken tot korrels glanzen.
  • Wijn toevoegen, laten verdampen en vervolgens beetje bij beetje 1 liter water toevoegen.
  • Kruidenbouillontablet erboven verkruimelen en rijst onafgedekt zachtjes ca. 20 minuten koken.
  • Intussen in andere pan water met snufje zout aan de kook brengen.
  • Sugar snaps, haricots verts en aspergekopppen 6 à 8 minuten koken.
  • In vergiet laten uitlekken.
  • Sugar snaps, haricots verts, aspergekoppen en bosui door rijst scheppen en nog ca. 5 minuten al omscheppend meewarmen.
  • Rest van boter door rijst scheppen. (Eventueel extra water toevoegen.)
  • Op smaak brengen met zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Tip:
Serveren met (versgemalen) parmezaanse kaas.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ovenschotel met roomkaas en sugarsnaps

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kaas, Ovenschotel, Vlees
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven op 200 °C voorverwarmen.
  • Sugarsnaps en broccoli schoonmaken.
  • Broccoli in kleine roosjes verdelen en stelen in stukken snijden.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In steelpan margarine verhitten en ui fruiten. Krieltjes 5 minuten koken.
  • Laatste 3 minuten broccoli en sugarsnaps meekoken.
  • Goed laten uitlekken.
  • Roomkaas en slagroom door ui roeren en verwarmen tot roomkaas vloeibaar is.
  • Met zout en peper op smaak brengen.
  • Groenten en krieltjes in ovenschaal scheppen en kaasmengsel erover schenken.
  • Schotel in midden van oven in 15 minuten gaar laten worden.

Tips / Opmerkingen

Lekker met tomatensalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde wortel en sugar snaps met citroendressing

AllerHande 15 2004
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Peen en sugar snaps schoonmaken.
  • Peen in plakken van ½ cm dik snijden en deze in reepjes van 5 cm lang snijden.
  • Peen en sugar snaps 1 minuut in porties in ruim water met zout 1 minuut koken.
  • Groenten in vergiet laten uitlekken en daarna in kom omschudden met 2 eetlepels olie.
  • Grote grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag verhitten.
  • Groenten, indien nodig in gedeelten, op hoog vuur 3-4 minuten op hoog vuur grillen tot ze kleuren.
  • Regelmatig omscheppen, zodat alle groenten gelijkmatig gaar worden.
  • Van vuur af 1 eetlepel olie, limoensap, basilicum en peterselie door groenten scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij zalmfilet (in zachte vissaus met witte wijn en limoen) en wilde & witte rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rode sla met doperwten en maïs

Totale tijd30 min
Recept categorieën: Salade
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de blaadjes rode sla, trek ze in kleinere stukjes en laat ze uitlekken.
  • Kook de doperwten en de sugar snaps tegelijkertijd net gaar in weinig water met wat zout en giet ze af.
  • Laat de maïs uitlekken en hak de peterselie klein.
  • Maak een sausje van de gewone olie, de sesamolie, de azijn, de groene peperkorrels, naar smaak peper en zout en de gembersiroop.
  • Schep de rode sla, de doperwten en sugar snaps, de maïs en de peterselie door elkaar en schenk het sausje erover.

Recept afdrukken
No ratings yet

Couscous met koolraap

AllerHande januari 2003
Recept categorieën: Groenten, Rijst, Rundvlees, Vlees
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sugar snaps schoonmaken, in ruim kokend water in ca. 3 minuten beetgaar koken en laten uitlekken.
  • In kom couscous en rozijnen (uit pak) met 4 dl kokend water mengen.
  • Couscous ca. 5 minuten laten staan.
  • Tartaartjes bestrooien met zout en peper.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en tartaartjes in ca. 7 minuten bruin en gaar bakken.
  • In wok rest van olie verhitten, koolraap al omscheppend in ca. 4 minuten beetgaar roerbakken.
  • Kruidenmix (uit pak) erover strooien.
  • Couscous en sugar snaps door koolraapmix scheppen en geheel nog ca. 2 minuten door en door verwarmen.
  • Koolraap-couscoussalade op borden scheppen en tartaartje erop leggen.