Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 20 gram vanille suiker
- 30 gram suiker
- 42 gram gist verse of 20 gr droge gist
- 75 gram boter
- 225 ml melk
- 1 ei
- 100 gram parelsuiker
- 15 boter gesmolten
- 1 eidooier met een scheutje melk los geklopt
Instructies
- Los de gist op in de melk.
- Doe de bloem, suiker, vanille suiker in de kom van de keukenmachine.
- Snijd de 75 gr boter in kleine blokjes en voeg deze toe aan de bloem.
- Voeg de melk en het ei toe.
- Kneed het deeg ca 10 minuten.
- Leg het deeg in een kom en dek af met een deksel of plastic folie.
- Laat het deeg nu rijzen tot het is verdubbeld (ca 45 minuten).
- Smelt de 10 à 15 gr boter en voeg hier de parelsuiker aan toe.
- Roer goed door zodat de parelsuiker bedekt is met de boter.
- Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap.
- Verdeel de parelsuiker over de lap deeg.
- Ga eventueel heel zacht met de deegroller over de parelsuiker zodat deze zich vastzet in het deeg.
- Sla de zijkanten van het deeg naar binnen, hou hierbij de grootte van je bakvorm aan.
- Nu rol je het deeg mooi stevig op.
- Plaats het deeg met de vouw naar beneden in je bakvorm.
- Laat het deeg nu rijzen totdat het verdubbeld is in volume.
- Voordat je brood de oven in gaat smeer je het heel voorzichtig in met de eidooier los geklopt in melk.
- Bak het brood in een voorverwarmde oven van 200°C in ca 35 tot 40 minuten af.
Notities / Tips / Wijnadvies
Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn !