Sukadelappen in bier

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg sukadelappen
  • 1 eetlepel mosterd
  • zout ,
  • peper
  • 1 ui
  • 1 appel Goudreinet,
  • 50 g boter of margarine
  • 2 dl donker bier
  • 2 theelepels bouillonpoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels

Instructies

  • Vlees bestrijken met mosterd en bestrooien met zout en peper.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Appel schillen, halveren, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden.
  • In braadpan boter verhitten.
  • Stukken vlees (in gedeelten) in ca. 5 minuten bruin bakken, halverwege keren.
  • Ui en appel ca. 2 minuten zachtjes meebakken.
  • Bier en 1 dl water langs rand van pan erbij schenken.
  • Bouillonpoeder, laurierblaadjes en kruidnagels toevoegen.
  • Vlees afgedekt in ca. 2 1/2 uur zachtjes gaarstoven.
  • Helft van vlees in diepvriesdoos scheppen, laten afkoelen en invriezen (ca. 2 maanden houdbaar na invriezen).
  • Rest serveren met spruitjes en gekookte aardappels.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees