Sukadelappen in bier
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- 1 kg sukadelappen
- 1 eetlepel mosterd
- zout ,
- peper
- 1 ui
- 1 appel Goudreinet,
- 50 g boter of margarine
- 2 dl donker bier
- 2 theelepels bouillonpoeder
- 2 laurierblaadjes
- 2 kruidnagels
Instructies
- Vlees bestrijken met mosterd en bestrooien met zout en peper.
- Ui pellen en snipperen.
- Appel schillen, halveren, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden.
- In braadpan boter verhitten.
- Stukken vlees (in gedeelten) in ca. 5 minuten bruin bakken, halverwege keren.
- Ui en appel ca. 2 minuten zachtjes meebakken.
- Bier en 1 dl water langs rand van pan erbij schenken.
- Bouillonpoeder, laurierblaadjes en kruidnagels toevoegen.
- Vlees afgedekt in ca. 2 1/2 uur zachtjes gaarstoven.
- Helft van vlees in diepvriesdoos scheppen, laten afkoelen en invriezen (ca. 2 maanden houdbaar na invriezen).
- Rest serveren met spruitjes en gekookte aardappels.