Recept afdrukken
No ratings yet

Salade van zoete uien met lever

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Rundvlees, Salade, Voorgerechten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Uien pellen en in dunne ringen snijden.
  • In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten.
  • Uien op hoog vuur in ca. 6 minuten lichtbruin bakken.
  • Intussen in droge koekenpan zonnebloempitten in ca. 2 minuten lichtbruin roosteren.
  • In kom azijn, sojasaus, honing en rest van olie tot dressing roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Lever in breedte in 4 gelijke repen snijden.
  • Leverreepjes oprollen.
  • Veldsla over vier borden verdelen.
  • Uienringen in cirkel op sla leggen.
  • Leverrolletjes over uienringen verdelen.
  • Dressing nogmaals doorroeren en over salade sprenkelen.
  • Bestrooien met zonnebloempitten en peper.

Tips / Opmerkingen

Serveren met wit of bruin stokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chutney van zoete uien

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Uien pellen en in dunne ringen snijden.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Uienringen ca. 3 minuten zachtjes fruiten (uien mogen niet verkleuren).
  • Wijn, honing, laurierblaadje en rozemarijn toevoegen.
  • Chutney in ca. 40 minuten op zacht vuur gaar sudderen.
  • Intussen potje schoonmaken met kokend water en soda.
  • Potje omgekeerd op theedoek laten uitlekken.
  • Rozemarijn en laurierblaadje uit chutney verwijderen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Chutney overdoen in potje.
  • Goed dichtdraaien en ca. 5 minuten omgekeerd laten staan.

Tips / Opmerkingen

De houdbaarheid van deze chutney is ca. 2 weken in de koelkast.