Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gembertaart met fruitbier

Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht, Taart
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Plaats de taartbodem tot aan het moment van gebruik in de koelkast.
  • Leg de gelatine blaadjes 10 minuten in koud water.
  • Breng 2 dl Pêche Lambiek aan de kook.
  • Los er onder voortdurend roeren met een houten lepel de suiker in op en voeg de gembersiroop toe.
  • Neem de pan van het vuur.
  • Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze onder voortdurend roeren in het mengsel op.
  • Vermeng de helft van het gelatinemengsel met de in stukjes verdeelde roomkaas.
  • Blijf zolang roeren tot een volkomen glad mengsel is verkregen.
  • Laat het mengsel staan tot het lobbig begint te worden, schep het dan op de taartbodem en strijk het er met de bolle kant van een lepel zo gelijkmatig mogelijk over uit.
  • Zet de taartbodem daarna een kwartier in de koelkast.
  • Houd de rest van het gelatinemengsel op ± 60°C warm.
  • Hak de gemberbolletjes ragfijn en strooi ze over het roomkaasmengsel, zodat het ermee is bedekt.
  • Schil de sinaasappels dik af, snijd de partjes tussen de vliezen uit en neem de pitten weg.
  • Leg de partjes in cirkels op de gemberstukjes.
  • De hele taartbodem moet ermee worden bedekt.
  • Schenk de rest van het gelatinemengsel erover.
  • Het mengsel moet dan nog dik vloeibaar te zijn, verwarm het anders even in heet water.
  • Zet de taart daarna ± 3 uur in de koelkast om volledig op te stijven.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Ananas kwarktaart

Recept categorieën: Fruit, Taart

ingrediënten

Bereidingswijze

  • De taartbodem kunt u maken van een zakje kruimelbodemmix met boter.
  • Bereid de bodem volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Leg hem in de springvorm en zet hem om stevig te worden even in de koelkast.
  • Mix de kwarktaartmix met 4 dl ananassap schuimig.
  • Klop in een andere kom de slagroom stijf, schep dit door de taartmix en vul de springvorm hiermee.
  • Strijk de bovenkant glad en zet de taart ± 1 uur in de koelkast.
  • Laat de ananas in een zeef uitlekken, vang het sap op en vul het met ananassap uit het pak tot 3 dl aan.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Breng in een steelpan wat ananassap aan de kook en los de uitgeknepen gelatine erin op.
  • Roer de rest van het ananassap erdoor en laat dit (eventueel in de diepvries)
  • dik vloeibaar worden.
  • Leg de schijven ananas op de kwarktaart, leg het andere fruit in de holten daartussen en giet er dan voorzichtig een laagje gelei over.
  • Laat het geheel in de koelkast dan nog 11/2 uur opstijven