Recept afdrukken
No ratings yet

Tabbouleh met burgers

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Afrika
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng 350 ml water aan de kook met het tablet groentebouillon.
  • Doe de bulgur in een diepe kom en giet hier de bouillon overheen.
  • Dek dit in zijn geheel af met een bord en laat het ongeveer 5 minuten stomen.
  • Meng de gare bulgur met de fijngesneden kruiden en groeten en breng op met zout, peper en citroensap naar smaak.
  • Bak de burgers ca. 4 minuten om en om goudbruin in een scheut bakken en braden en serveer ze met de bulgur.

Tips / Opmerkingen

Dit gerecht smaakt heerlijk in combinatie met humus!

Recept afdrukken
No ratings yet

Karbonades met zeezout en blonde linzen

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4
Calorieën: 470kcal

Bereidingswijze

  • Voorbereiding:
  • Knoflook pellen en snipperen.
  • Jeneverbessen verkruimelen.
  • In kommetje helft van knoflook jeneverbessen, 2 theelepels tijm, zout en peper en 2 eetlepels olie mengen.
  • Karbonades met kruidenmengsel rondom bestrijken en minimaal 1 uur afgedekt in koelkast laten staan.
  • Bereiden:
  • Ui pellen en snipperen.
  • Wortel, paprika en bosui wassen en in stukjes snijden.
  • In ruime pan 1 eetlepel olie verhitten en hierin ui 1 minuut fruiten.
  • Wortel toevoegen en 1 minuut meebakken.
  • Linzen erdoor scheppen en geheel 1 à 2 minuten bakken.
  • Laurier, kruidnagel rest van tijm en 1 liter water met een groentebouillonblokje toevoegen en geheel aan de kook brengen.
  • Vuur zacht zetten en linzen in 35 minuten gaar koken.
  • Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Karbonades vlak onder hete grill schuiven en in maximaal 10 minuten bruin en gaar grillen, vlees halverwege omdraaien.
  • Laurier en kruidnagel uit linzenmengsel verwijderen.
  • Vervolgens linzen in vergiet laten uitlekken.
  • In dezelfde pan rest van olie verwarmen en rest van knoflook, paprika en bosui 4 minuten roerbakken.
  • Linzen uit vergiet weer terug in de pan doen en goed omscheppen met paprika-uimengsel op smaak brengen met peper en zout.
  • Linzen bij karbonades serveren.

Nutrition

Calorieën: 470kcal | koolhydraten: 42g | Eiwit: 53g | Vet: 10g