Recept afdrukken
No ratings yet

Groenterolletje met citroensaus

AllerHande 1996
Recept categorieën: Groenten, Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Fillodeeg volgens gebruiksaanwijzing in ca. 2 uur laten ontdooien.)
  • Winterpeen schrappen, wassen en in stukken van ca. 6 cm snijden.
  • Stukken in lengte in luciferdunne reepjes snijden.
  • Haricots verts schoonmaken en wassen.
  • In pan met ruim -water en zout peen en haricots verts ca. 3 minuten koken.
  • In zeef onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
  • Intussen stoneleeks schoonmaken en in stukken van ca. 6 cm snijden.
  • Tijmblaadjes van takjes rissen.
  • In steelpan 25 g boter smelten.
  • Op aanrecht 4 plakjes fillodeeg uitspreiden.
  • Met kwastje plakjes dun bestrijken met gesmolten boter.
  • Hierop weer 4 plakjes deeg leggen.
  • Peen, haricots verts en stoneleeks in 4 porties verdelen en op ca. 1 cm van onderste rand op plakjes deeg leggen.
  • Tacokruiden en 1/2 theelepel tijmblaadjes erover strooien.
  • Zijkanten van deeg over groenten vouwen.
  • Deegplakjes voorzichtig oprollen, aan onderkant beginnen.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
  • Citroen onder koud stromend water goed schoonboenen en halveren.
  • Eén helft uitpersen. In steelpan 1 dl water aan de kook brengen.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen en laten oplossen.
  • Citroensap,honing, chilipoeder en kaneel aan bouillon toevoegen en ca. 2 minuten zachtjes laten koken.
  • In kopje aardappelmeel met 1 eetlepel koud water gladroeren.
  • Al roerend aan bouillon toevoegen.
  • Blijven roeren tot licht gebonden saus ontstaat.
  • Van andere helft van citroen 4 dunne plakjes snijden (rest wordt niet gebruikt).

Bereiden:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • In steelpan rest van boter smelten.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • Groentepakketjes met naad naar beneden op bakplaat leggen en bestrijken met boter.
  • In midden van oven groenterolletjes in ca. 15 á 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Intussen saus in ca. 2 minuten opnieuw zachtjes verwarmen.
  • Rest van tijmblaadjes erdoor roeren.
  • Op schaal 1/4 deel van saus schenken.
  • Groenterolletjes erover verdelen.
  • Garneren met plakjes citroen en toefjes peterselie.
  • Rest van saus apart erbij geven.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tomaten kippensoep met maïs

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Kip, Soep
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Kipfilet in stukjes snijden.
  • Ui pellen en fijnsnipperen.
  • Prei schoonmaken, in dunne ringetjes snijden en wassen.
  • Maïs afgieten.

Bereiden:

  • In soeppan olie verhitten.
  • Ui ca. 1 minuut fruiten.
  • Toevoegen: tomatenblokjes, 3 dl water, maïs, kipfilet en tacokruiden. Bouillontabletten erboven verkruimelen.
  • Soep aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes laten koken.
  • Prei erdoor scheppen en ca. 1 minuut meewarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • In twee kommen scheppen.
  • Peterselie erboven fijnknippen.
  • Serveren met tortillachips.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met ei en chorizo

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Brunch, Ei, Lunch, Salade, Varkensvlees
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • In pan met ruim kokend water kwarteleitjes en eieren aan de kook brengen en ca. 3 minuten laten koken.
  • Kwarteleitjes met eetlepel uit kokend water scheppen, onder koud stromend water afspoelen en laten afkoelen.
  • Eieren in nog ca. 7 minuten hard koken.
  • Eieren onder koud stromend water afspoelen en laten afkoelen.
  • Intussen bleekselderij schoonmaken, wassen en in plakjes snijden.
  • Worteltjes schoonmaken, wassen en in plakjes snijden.
  • In schaal mayonaise met Biogarde, tacokruiden en sinaasappel-abrikozendrank tot sausje roeren.
  • Bleekselderij en wortel door sausje scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Tot gebruik salade afgedekt in koelkast zetten.

Bereiden:

  • Chorizo in kleine blokjes snijden.
  • In droge koekenpan chorizoblokjes al omscheppend in ca. 5 minuten zachtjes bruin en knapperig bakken.
  • Op keukenpapier laten uitlekken.
  • Intussen eieren pellen en in stukjes snijden.
  • Kwarteleitjes pellen en halveren.
  • Friséesla over vier borden verdelen.
  • Stukjes ei door salade scheppen.
  • Eiersalade over friséesla verdelen.
  • Halve kwarteleitjes erop leggen.
  • Chorizoblokjes erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Serveren met stokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tortillahoorntjes met pittig gehakt

Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het gehakt rul.
  • Voeg tijdens het bakken de tacokruiden, kaneel en naar smaak zout en peper toe. Roer de stukjes tomaat erdoor en stoof het gehakt zachtjes 5 minuten.
  • Verwarm intussen de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd ze doormidden.
  • Draai elke halve tortilla tot een hoorntje en zet hem in een borrelglaasje.
  • Schil de avocado, verwijder de pit en snijd de avocadohelften elk in 8 plakjes.
  • Knip de takjes koriander in stukjes.
  • Schep het gehakt in de hoorntjes, steek er 2 plakjes avocado in en garneer met een takje koriander. Serveer direct.

Tips / Opmerkingen

Ook lekker als hapje voor 8 personen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met ei en chorizo

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Ei, Lunch, Salade, Varkensvlees
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • In pan met ruim kokend water kwarteleitjes en eieren aan de kook brengen en 3 minuten laten koken.
  • Kwarteleitjes met eetlepel uit kokend water scheppen, onder koud stromend water afspoelen en laten afkoelen.
  • Eieren in nog 7 minuten hard koken.
  • Eieren onder koud stromend water afspoelen en laten afkoelen.
  • Intussen bleekselderij schoonmaken, wassen en in plakjes snijden.
  • Worteltjes schoonmaken, wassen en in plakjes snijden.
  • In schaal mayonaise met Biogarde, tacokruiden en sinaasappel-abrikozendrank tot sausje roeren.
  • Bleekselderij en wortel door sausje scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Tot gebruik salade afgedekt in koelkast zetten.

BEREIDEN:

  • Chorizo in kleine blokjes snijden.
  • In droge koekenpan chorizoblokjes al omscheppend in 5 minuten zachtjes bruin en knapperig bakken.
  • Op keukenpapier laten uitlekken.
  • Intussen eieren pellen en in stukjes snijden.
  • Kwarteleitjes pellen en halveren.
  • Friséesla over vier borden verdelen.
  • Stukjes ei door salade scheppen.
  • Eiersalade over friséesla verdelen.
  • Halve kwarteleitjes erop leggen.
  • Chorizoblokjes erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Serveren met stokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mexicaanse frites met kipfilet

Snel te maken.
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Mexico
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven op 220 °C voorverwarmen en frites volgens gebruiksaanwijzing bakken.
  • Kipfilet met kruiden en zout bestrooien.
  • In koekenpan boter verhitten en kipfilet in 10 minuten rondom bruin en gaar bakken.
  • Blikje groenten laten uitlekken.
  • Avocado schillen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • In schaal sla, avocado, groenten en dressing door elkaar scheppen.

Tips / Opmerkingen

Frites met kipfilet en salade serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Maïs maaltijdsalade

Recept categorieën: Fruit, Groenten, Salade
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappeltjes in een pan met weinig water afgedekt in ± 5 minuten zachtjes gaar.
  • Roer intussen de olie, het citroensap en de tacokruiden in een kom tot een dressing.
  • Giet de aardappeltjes af, schep ze door de tacodressing en laat ze afkoelen.
  • Pel intussen de ui en snijd hem in dunne ringen.
  • Laat de maïs uitlekken.
  • Snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Laat de ananas uitlekken en snijd de stukjes klein.
  • Schep de maïs, kaasblokjes, ananas en rauwkost door elkaar.
  • Schep de maïssalade op het midden van een schaal, schep de aardappeltjes eromheen en verdeel er de uiringen over.

Tips / Opmerkingen

Serveer de salade met tortillachips.

Recept afdrukken
No ratings yet

Avocadosaus met crudités

Aller Hande 1996
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Groenten
porties: 4 personen
Calorieën: 150kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • Wortel schoonmaken, wassen en in reepjes van ca. 1 cm breed snijden.
  • Bleekselderij wassen en schoonmaken.
  • Stengels in lengte halveren en in stukjes van ca. 4 cm snijden.
  • Paprika's schoonmaken, wassen en in reepjes snijden.
  • Groenten apart in kommetjes leggen en tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
  • Avocado halveren en pit verwijderen.
  • Met lepel vruchtvlees uit schil lepelen.
  • Citroen uitpersen.
  • Appel wassen, halveren, klokhuis verwijderen en kleinsnijden.
  • Avocado, citroensap, appel, crème fraîche, tacokruiden, zout en peper in keukenmachine of met staafmixer grof pureren.
  • Avocadosaus tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

BEREIDEN:

  • Saus nogmaals doorroeren en overdoen in kom.
  • Kom in midden van platte schaal zetten.
  • Crudités eromheen leggen.

Nutrition

Calorieën: 150kcal | koolhydraten: 9g | Eiwit: 3g | Vet: 12g

Recept afdrukken
No ratings yet

Vegetarische wraps

Recept categorieën: Wraps
Dieët: Vegetarisch
porties: 4
Auteur: Onbekende Auteur

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Laat de stukjes vleesvervanger een half uurtje marineren in de ketjap, sambal en olie.
  • Snijd ondertussen het uitje en prei fijn en was de taugé.
  • Verhit wat olie in de pan en bak hierin de vleesvervanger, uitje, prei en voeg de taugé en op het laatst de maïs toe.
  • Maak ondertussen de wraps warm in de oven of in een koekenpan.
  • Verdeel het mengsel over de wraps en rol ze op.

Tips / Opmerkingen

Heerlijk als lunch!

Recept afdrukken
No ratings yet

Roergebakken worteltjes met basilicum

Recept categorieën: Groenten, Roerbakken / Wokken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schrap de wortels, was ze en snijd ze schuin in plakjes van ± 1 cm dik.
  • Los het bouillonpoeder in een kom in 1/2 dl heet water op en roer er het citroensap door.
  • Snijd de basilicum in fijne reepjes.
  • Verhit de olie in een wok of grote pan en bak de wortel al omscheppend ± 3 minuten op hoog vuur.
  • Schep de tacokruiden en het bouillonmengsel erdoor en laat de wortel op
  • halfhoog vuur al omscheppend ± 5 minuten koken tot alle vocht is verdampt.
  • Schep er tenslotte de basilicum door.