Winterse taco's
AllerHande 2006
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1 eetlepel olie
- 500 g rundergehakt
- 1 theelepel gemalen komijn djinten
- 300 g witte kool panklare
- 100 g peen julienne
- 12 tacoschelpen
- 15 g peterselie fijngesneden
- 100 g geraspte emmentaler
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit de olie in een ruime braadpan.
- Bak hierin al roerend op hoog vuur het gehakt rul.
- Schep na 5 minuten de komijn, een theelepel zout, de kool en de peen erbij.
- Bak het geheel nog 5 minuten op hoog vuur, blijf regelmatig om scheppen.
- Verwarm de tacoschelpen 10 minuten in de oven.
- Breng het gehaktmengsel op smaak met peterselie, zout en peper.
- Schep het gehaktmengsel in de warme tacoschelpen en strooi er de geraspte kaas overheen.
Tips / Opmerkingen
Komijn is ook erg lekker bij gestoofde worteltjes of in oosterse gerechten.