Tacoschelpen met Quornvulling

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 komkommer
  • 150 ml magere yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 12 tacoschelpen
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 schaaltjes gekruide Quorn-roerbakreepjes à 140 g
  • 300 g maïskorrels
  • 1 zakje gemengde ijsbergsla 200 g

Instructies

  • Pel en snipper de ui.
  • Halveer de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd in kleine blokjes.
  • Meng de komkommerblokjes met de magere yoghurt.
  • Pers het teentje knoflook uit boven het yoghurt-komkommermengsel en meng goed door.
  • Verwarm de tacoschelpen volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de ui en Quorn-roerbakreepjes gedurende 4 minuten.
  • Voeg de maïskorrels toe en verwarm mee.
  • Vul de tacoschelpen met de gemengde ijsbergsla, het Quorn-maïsmengsel en het yoghurt-komkommermengsel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt de tacoschelpen ook nog extra garneren met bijvoorbeeld gehakte koriander, gesneden tomaten, plakjes avocado of geraspte kaas voor meer variatie en smaak.

Wijnadvies:

Bij deze smaakvolle en kruidige tacoschelpen past een frisse en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc uit Chili of een Verdejo uit Spanje.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Taco's & Nacho's
Land van herkomst Mexico
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch