Recept afdrukken
No ratings yet

Winterse taco's

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Taco's & Nacho's
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verhit de olie in een ruime braadpan.
  • Bak hierin al roerend op hoog vuur het gehakt rul.
  • Schep na 5 minuten de komijn, een theelepel zout, de kool en de peen erbij.
  • Bak het geheel nog 5 minuten op hoog vuur, blijf regelmatig om scheppen.
  • Verwarm de tacoschelpen 10 minuten in de oven.
  • Breng het gehaktmengsel op smaak met peterselie, zout en peper.
  • Schep het gehaktmengsel in de warme tacoschelpen en strooi er de geraspte kaas overheen.

Tips / Opmerkingen

Komijn is ook erg lekker bij gestoofde worteltjes of in oosterse gerechten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tacoschelpen met quorn

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Taco's & Nacho's
Land van herkomst: Mexico
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui pellen en snipperen.
  • Komkommer halveren, van zaadjes ontdoen, in kleine blokjes snijden en met yoghurt mengen.
  • Teentje knoflook erboven uitpersen en erdoor mengen.
  • Taco's volgens gebruiksaanwijzing verwarmen.
  • In koekenpan olie verhitten en ui en Quornstukjes 4 minuten bakken.
  • Maïs toevoegen en verwarmen.
  • Taco's met sla, Quornmengsel en komkommer vullen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tuinbonen Taco's met kruidenkaas

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 180 °C.
  • Kaasblokjes laten uitlekken. Paprika wassen, schoonmaken en in dunne reepjes snijden.
  • In pan water aan de kook brengen, tuinbonen beetgaar koken.
  • Tuinbonen afgieten.
  • Taco's op bakplaat leggen of omgekeerd op rooster hangen en 3-4 minuten in oven verwarmen. Taco's met tuinbonen, saus, paprika en kaasblokjes apart serveren en aan tafel vullen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Hotdog

Recept categorieën: Barbecue, Taco's & Nacho's, Varkensvlees
Land van herkomst: Mexico
porties: 6
Auteur: Frans Huits

Equipment

Bereidingswijze

  • Rooster de worstjes op de barbecue ca 15 minuten.
  • Verwarm de tacoschelpen op de barbecue tot ze glimmen.
  • Verdeel de ijsbergsla over de taco's, leg de worstjes erin en verdeel er de tomaat over.

Tips / Opmerkingen

Lekker met guacamole.
* Merguez zijn kleine pittige worstjes, ze hebben de lengte van een saucijsje (verse worst), maar zijn veel dunner. Het vlees wordt meestal gekruid met cayennepeper en paprikapoeder. Merguez zijn vaak verkrijgbaar bij de islamitische slager.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tacosla

Recept categorieën: Taco's & Nacho's
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Haal het rooster uit de oven en verwarm de oven voor op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Spoel de rozijnen af in een vergiet en doe de maïs erbij.
  • Laat alles goed uitlekken.
  • Leg de tacoschelpen op het ovenrooster.
  • Doe ovenwanten aan en schuif het rooster in de oven.
  • Laat de schelpen in ongeveer 5 minuten warm worden.
  • Schep ondertussen de maïs, rozijnen en wortel door elkaar.
  • Doe ovenwanten aan en haal de schelpen uit de oven.
  • Vul de warme tacoschelpen met de salade.
  • Geef de yoghurtmayonaise en de curry er apart bij in een blaadje sla.
  • Dat ziet er leuk uit.
  • Verdeel de kaas en cashewnoten over de schelpen.

Tips / Opmerkingen

Serveer er patat bij.
Tip
Wil je geen kant-en-klaar geraspte worteltjes gebruiken? Rasp ze dan zelf. Je kunt de sausjes natuurlijk ook ín de schelpen scheppen. Dan zakken ze lekker helemaal in de 'Tacosla'.

Recept afdrukken
No ratings yet

Taco’s met kipgehakt en wortelsalade

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Taco's & Nacho's
porties: 4
Auteur: C1000

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de olie en bak het kipgehakt al omscheppend in ± 5 minuten bruin.
  • Voeg 1,2 dl heet water en de inhoud van het zakje tacomix toe en breng alles al roerende aan de kook.
  • Laat de saus 15 minuten zachtjes koken.
  • Verwarm de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schep voor de salade de winterwortel met de appel, de rozijnen en de slasaus door elkaar.
  • Vul de schelpen met de bladsla, de gehaktsaus en de ananasstukjes.
  • Verdeel er tacosaus en zure room over en serveer direct.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies:

Bonassia Estate, Merlot/ Cabernet Sauvignon, rood, Marokko

Recept afdrukken
No ratings yet

Taco met andijvie en gehakt

Recept categorieën: Rundvlees, Taco's & Nacho's
porties: 4

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Andijvie schoonmaken en in reepjes snijden.
  • In braadpan olie verhitten en gehakt rul bakken.
  • Wortel 2 minuten meebakken.
  • Seasoningmix met 150 ml water door gehaktmengsel roeren en 10 minuten laten sudderen tot vocht is verdampt.
  • Taco shells volgens gebruiksaanwijzing verwarmen.
  • Taco's vullen met andijvie, gehaktmengsel en met kaas bestrooien.
  • Met crème fraîche serveren.

Tips / Opmerkingen

Lekker met kropsla.

Taco's
Recept afdrukken
No ratings yet

Taco's gevuld met pikante kip

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Taco's & Nacho's
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Pel en snipper de ui.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.
  • Verhit de olie in een hapjespan en bak de uisnippers en de stukjes paprika 2 minuten.
  • Schep de kipreepjes erdoor en bak deze in 4 minuten rondom bruin.
  • Voeg de uitgelekte maïs en de salsa toe en warm het geheel nog ± 5 minuten zachtjes door.
  • Verwarm de tacoschelpen ± 5 minuten in de oven.
  • Snijd de sla in dunne reepjes en verdeel die over 4 borden.
  • Schep het kipmengsel in de warme taco's en leg ze op ee sla.
  • Strooi de kaas erover.