Tapenade met Ansjovis en Pijnboompitten

Tapenade met Ansjovis en Pijnboompitten

Lekker bij de BBQ, bij de TV, als Tapas, voorgerecht of op een mooie zomeravond met een lekker wijntje.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 8 zongedroogde tomaten in olie
  • 4 st. ansjovis filets
  • 40 gram Pijnboompitten
  • 3 TL Balsamico azijn
  • Snufje peper

Instructies

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin
  • Pureer de tomaten, pijnboompitten en ansjovis filets met een staafmixer en een beetje olie uit het potje tot een puree.
  • Voeg geen zout toe!
  • De ansjovis zijn al zout.
  • Voeg de Balsamico azijn toe.
  • Niet alles in 1 keer, maar proef tussendoor even en maak het samen met de peper op smaak.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Hapjes / Koude Hapjes / Tapas / Vis