Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 tartaartjes van ongeveer 100 gram elk
- 4 eetlepels boter
- 1 sjalotje fijn gesnipperd
- 2 eetlepels cognac
- 1 beker zure room
- Versgemalen peper en zeezout
- 16 asperges
- Handvol geschaafde amandelen
Instructies
- Bestrooi de tartaartjes royaal met versgemalen peper en zeezout.
- Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de tartaartjes goudbruin aan beide kanten (ongeveer 3 minuten per kant).
- Haal de tartaartjes uit de pan en leg ze opzij.
- Giet het overtollige vet uit de pan.
- Voeg een nieuwe eetlepel boter toe aan de pan en voeg het fijn gesnipperde sjalotje toe.
- Laat het sjalotje zachtjes garen.
- Voeg de cognac toe en laat het even koken.
- Voeg vervolgens de zure room, zout en peper toe.
- Roer goed door.
- Voeg als laatste nog een klein beetje boter toe, al roerende, totdat de saus een mooie consistentie heeft.
- De saus is nu klaar.
- Verdeel de saus over de tartaartjes die op de verwarmde borden liggen.
- Maak de asperges schoon en kook ze gedurende 5 minuten.
- Haal ze uit het water en laat ze even uitlekken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de asperges met gesmolten boter en bestrooi met geschaafde amandelen.