Steak tartare en asperges

Tartaar met Asperges in een Romige Cognacsaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 tartaartjes van ongeveer 100 gram elk
  • 4 eetlepels boter
  • 1 sjalotje fijn gesnipperd
  • 2 eetlepels cognac
  • 1 beker zure room
  • Versgemalen peper en zeezout
  • 16 asperges
  • Handvol geschaafde amandelen

Instructies

  • Bestrooi de tartaartjes royaal met versgemalen peper en zeezout.
  • Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de tartaartjes goudbruin aan beide kanten (ongeveer 3 minuten per kant).
  • Haal de tartaartjes uit de pan en leg ze opzij.
  • Giet het overtollige vet uit de pan.
  • Voeg een nieuwe eetlepel boter toe aan de pan en voeg het fijn gesnipperde sjalotje toe.
  • Laat het sjalotje zachtjes garen.
  • Voeg de cognac toe en laat het even koken.
  • Voeg vervolgens de zure room, zout en peper toe.
  • Roer goed door.
  • Voeg als laatste nog een klein beetje boter toe, al roerende, totdat de saus een mooie consistentie heeft.
  • De saus is nu klaar.
  • Verdeel de saus over de tartaartjes die op de verwarmde borden liggen.
  • Maak de asperges schoon en kook ze gedurende 5 minuten.
  • Haal ze uit het water en laat ze even uitlekken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de asperges met gesmolten boter en bestrooi met geschaafde amandelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees