Tempeh Batjem

zoetzure tempeh
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 plak tempeh
  • 4 eetlepel(s) olie
  • 1 grote ui gesnipperde
  • 6 tenen knoflook gehakte
  • 1 eetlepel(s) sambal oelek
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 2 eetlepel(s) Javaanse suiker
  • zout

Instructies

  • Snij de tempeh eerst in dunne plakken en dan in vingerbrede repen.
  • Bak ze in hete olie goudbruin en knapperig en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Bak in de resterende olie (tenminste 1 eetlepel) de ui glazig en voeg knoflook.
  • Laat alles onder voortdurend omscheppen de ui goudbruin worden.
  • Roer de sambal erdoor en na 30 sec. het citroensap, de suiker en een theelepel zout.
  • Laat alles zachtjes doorkoken totdat een stroperige massa is verkregen.
  • Schep de repen tempeh hier voorzichtig door totdat de repen aan alle kanten met de stroperige massa bedekt zijn.
  • Schep deze massa op een groot koud bord en laat hem afkoelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef dit gerecht bij uitgebreide maaltijden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Vleesvervangers
Land van herkomst Indonesië