Recept afdrukken
No ratings yet

Indische asperges

Recept van mijn zus
Recept categorieën: Groenten, Zeevruchten
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Instructies

Voorbereiding

  • Schil de asperges en snijd ze in stukken van 4 cm. leg de kopjes apart.
  • Snipper de ui, knoflook, lombok fijn.
  • De tomaten in kleine stukjes snijden.
  • Schil de gember en verdeel in drie stukken.

Bereidingswijze

  • Verhit wat olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en de lombok tot glazig.
  • Voeg dan de tomaat en de gemberstukken toe en schep om.
  • Voeg dan het laurierblad, wat zout, de bruine suiker, de djahe, een flinke scheut ketjap en het glas met water toe.
  • Voeg de aspergestukken, NIET DE KOPJES, toe en laat dit tien minuten zacht pruttelen.
  • Kook en pel de eieren.
  • Snijd in 8 en.
  • Voeg ze toe aan de saus samen met aspergekopjes, Ongeveer 15 min,minuten laten sudderen in een afgedekte pan .
  • Vergeet niet om voor het serveren de gemberstukken en het laurierblad te verwijderen!

Notities

Lekker met rijst

Recept afdrukken
No ratings yet

Knoflookazijn

Recept categorieën: Kruidenmengsels, Saus
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Ontdoe de knoflooktenen van hun vel.
  • Kneus de knoflook en doe ze over in ene fles, vul aan met de azijn en schudt de fles een paar keer.
  • Laat ongeveer 3 weken rusten op een donkere koele plek.
  • Zeef de azijn en doe de azijn in een schone fles.

Romige pastasaus met kipfilet
Recept afdrukken
No ratings yet

Romige pastasaus met kipfilet

Zomaar op een dag ontsprongen uit mijn culinaire brein en z'on succes. Iedereen hier vindt het heerlijk.
Totale tijd3 uur
Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Pasta, Saus
Land van herkomst: Italië
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Instructies

  • Snij de kipfilets in blokjes
  • Snipper de rode ui
  • Rasp de 3 tenen knoflook
  • Haal de blaadjes van de tijm (doe de takjes weg)
  • Snij de salie fijn
  • Doe zout naar smaak over de kipfilet blokjes
  • En ruim vers gemalen zwarte peper
  • Zet een wok op het vuur
  • Bak de spekreepjes aan
  • Fruit de gesnipperde ui en geraspte knoflook mee
  • Voeg na ongeveer 2 minuten het kipfilet mengsel toe
  • Bak het geheel op hoog vuur tot de kipfilet voldoende gegaard is
  • Doe er 4 theelepels groene pesto bij en meng deze er goed door
  • Voeg een flinke scheut witte wijn toe
  • Draai het vuur zacht
  • Leg 3 takjes rozemarijn op het mengsel en laat het geheel een half uur met een niet gesloten deksel op de pan op het vuur staan
  • De alcohol verdampt dan en de smaak van de rozemarijn trekt in het mengsel
  • Haal na een half uur de takjes rozemarijn uit de pan
  • Snij de champignons in kleine partjes en doe ze gelijk in de pan
  • Doe de crème fraiche erdoor
  • En voeg de blaadjes van de tijm en de versgesneden salie toe
  • Het geheel zal wat zuur zijn
  • Voeg daarom een vleugje honing toe tot je denkt
  • Wauwww hemels
  • Zet het geheel op het zachtste pitje
  • En kook ondertussen de pasta die je koos gaar

Notities

Je kunt zelf iedere gewenste pasta kiezen
Het is echt een verrukkelijke saus
Het lijkt veel voor 4 personen maar hier schept iedereen meerdere malen op

Recept afdrukken
No ratings yet

Coq au vin van Els Jonker

Coq au vin is een verrukkelijk recept waaraan ik natuurlijk weer mijn eigen eigenwijze draai aan heb gegeven
Totale tijd3 minuten
Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Stoofpot
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Instructies

  • Snij de kuikenbouten tot kipkarbonades en drumsticks
  • Zout ze naar smaak
  • Doe er vers gemalen zwarte peper over
  • Besprenkel ze met olijfolie
  • Bestrooi ze met Provençaalse kruiden
  • Knip het ontbijtspek in blokjes
  • Snij de rode uien in ringen en halveer deze
  • Snij de waspeen in dikke plakjes
  • Bak de ontbijtspek in wat olijfolie in een braadpan lekker uit
  • Haal het spek uit de pan met een schuimspaan
  • Doe de ongezouten roomboter in de pan en bak de kipdelen even rondom aan
  • Haal de kipdelen ook weer even uit de pan
  • Bak de uienringen even aan
  • Schuif ze naar één kant van de pan
  • Doe de plakjes waspeen aan de andere kant van de pan en bak ook deze heel even aan
  • Voeg de eetlepels bloem toe en roer het geheel goed door
  • Voeg de kippenboulion soeplepel voor soeplepel toe
  • En daarna de wijn scheut voor scheut
  • Doe de kipdelen en het spek terug in de pan
  • Doe de laurierblaadjes erbij
  • De rozemarijn
  • De takjes tijm
  • En de peterselie
  • Laat het heerlijk 2 uur stoven
  • Snij de kastanje champignons in grove partjes
  • En doe ze een half uurtje bij de pan in
  • Kook de aardappelen gaar
  • Giet ze af en stamp ze
  • Voeg roomboter toe
  • En nootmuskaat
  • En voeg gekookte melk toe tot je aardappelpuree de juiste dikte heeft

Notities

Echt een heerlijk gerecht, zacht van smaak
Eventueel ook lekker met krieltjes ipv aardappelpuree

Italiaanse gevulde varkenshaas, met roerbakgroenten en krieltjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Italiaanse gevulde varkenshaas, met roerbakgroenten en krieltjes

Je kunt varkenshaas op vele manieren klaarmaken ook op Italiaanse wijze
Totale tijd1 minuut
Recept categorieën: Groenten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Italië
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Instructies

  • Avond van tevoren de varkenshazen in de lengte opensnijden
    Italiaanse gevulde varkenshaas, met roerbakgroenten en krieltjes 1
  • Vers gemalen zwarte peper erover malen
  • En beide zijden inwrijven met groene pesto
  • Op een bord onder folie in de koelkast zetten
  • Oven voorverwarmen op 200 graden
  • De varkenshazen vullen met plakjes monzarella
  • Omwikkelen met plakjes panchetta ham
    Italiaanse gevulde varkenshaas, met roerbakgroenten en krieltjes 2
  • Wat roomboter en olijfolie in een koekenpan verhitten
  • De varkenshazen rondom aanbraden
    Italiaanse gevulde varkenshaas, met roerbakgroenten en krieltjes
  • In een met olijfolie ingevette ovenschaal leggen
  • Het braadvocht erover gieten
  • Een half uur in de oven zetten
  • De gesnipperde ui met de paprika's in stukjes en 3 geraspte tenen knoflook roerbakken op hoog vuur in olijfolie
    Italiaanse gevulde varkenshaas, met roerbakgroenten en krieltjes 1
  • Zwarte peper
  • Zout naar smaak
  • En al wat gedroogde Italiaanse kruiden erbij doen
  • De in dunne plakjes gesneden courgette
  • (Ik snij ze met een kaasschaaf)
  • En de kastanje champignons in partjes toevoegen
  • Wat plakjes roomboter
  • En een klein scheutje kookroom erdoor
  • Op smaak afmaken met
  • 2 theelepels groene pesto
  • En nog meer Italiaanse gedroogde kruiden
  • De krieltjes in een frituurpan bakken
  • Kruiden met kipkruiden
  • Na een half uur de varkenshazen uit de oven halen
  • Over 4 borden verdelen
  • De roerbakgroenten en de krieltjes erbij

Notities

Een vrij eenvoudige manier om een zeer smakelijke maaltijd op tafel te zetten
Heerlijk voor zon- en feestdagen

Kerrie quinoa soep
Recept afdrukken
No ratings yet

Kerrie quinoa soep

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Soep
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Instructies

  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak deze tot ze licht kleuren in 4 eetlepels olijfolie in een soeppan.
  • Haal de kip blokjes met de schuimspaan uit de pan.
  • Snijd de uien in ringen en bak deze met de uitgeperste knoflook en de klein gesneden peper en bak deze in de overgebleven olie tot ze glazig zijn.
  • Snijd het wit en groene gedeelte van de prei in fijne ringetjes en voeg deze samen met de in blokjes gesneden paprika in de pan en bak deze voor 4 minuten mee.
  • Voeg dan de kerriepoeder, kurkuma poeder, mais, bouillonblokjes, quinoa, kip, water en amandelmelk toe en kook dit voor 10 minuten tot de kip en de groenten gaar zijn.
  • Maak op smaak met zout en peper.