Thaise gele curry met boontjes, aubergine, wokmix groenten en cashewnoten

Thaise gele curry met boontjes, aubergine, wokmix groenten en cashewnoten

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 4 kardemompeulen
  • 240 gram volkoren basmatirijst
  • 400 gram sperziebonen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 aubergine
  • 1 zakje Thaise gele currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 plantjes wokmix
  • 80 gram cashewnoten
  • koriander naar smaak
  • olie om te bakken
  • 480 ml water

Instructies

  • Snipper de sjalot.
  • Fruit in een beetje olie in een soeppannetje.
  • Voeg als de sjalot glazig is de kardemom peulen en de rijst toe.
  • Voeg 120 ml water pp toe en laat de rijst zachtjes gaar en droog koken in circa 25 minuten.
  • Gebruik het liefst een vlamverdeler.
  • Zet een pannetje water op voor de boontjes straks.
  • Schoon de boontjes en halveer.
  • Kook circa 5 minuten tot beetgaar.
  • Snij de bleekselderij in plakjes en bak in een wok in wat olie.
  • Snij vervolgens de aubergine in kleine blokjes en bak stevig mee tot hij bruint.
  • Voeg zo nodig nog wat olie toe.
  • Voeg als de aubergine goed bruin gebakken is de gele curry pasta toe.
  • Bak even mee en schenk de kokosmelk erbij, samen met de boontjes.
  • Haal de bladeren van de wok mix plant en was met behulp van een slacentrifuge.
  • Snij de steeltjes in stukjes en het blad grof.
  • Dunne steeltjes zijn lekker om te eten, dikkere stugge steeltjes kan je in kleine stukjes snijden en nog even mee laten garen bij de kokosmelk.
  • Check of de aubergine goed gaar is.
  • Breng op smaak met zout en peper en roer de wokmix bladeren er op het allerlaatst doorheen.
  • Serveer de curry met de rijst, cashewnoten en koriander naar smaak.
  • Je hoeft de boontjes maar aan 1 kant te schonen, alleen het steeltje, het puntje kan je gewoon laten zitten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Groenten
Land van herkomst Thailand
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch