Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise curryballetjes met pindasaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Varkensvlees
Land van herkomst: Thailand
porties: 4 personen

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Rasp de groene schil dun van de limoen en pers de vrucht uit.
  • Kneed het gehakt met de geraspte limoenschil, 1 eetlepel currypasta, de eiwitten en naar smaak zout heel goed door elkaar.
  • Draai van het gehakt 24 stevige balletjes.
  • Steek de balletjes op de sprieten citroengras of stokjes.

Bereiden

  • Verhit de grillpan goed voor.
  • Bestrijk het gehakt met 1 eetlepel olie en gril de spiesjes op middelhoog vuur in ca. 10 minuten gaar. 3.
  • Verwarm voor de saus een ½ eetlepel olie en fruit hierin de resterende currypasta 1 minuut.
  • Voeg de kokosmelk, pindakaas en sojasaus toe en breng de saus al roerend tot tegen de kook aan.
  • Breng op smaak met zout en enkele druppels limoensap.
  • Serveer de saus bij de spiesjes.

Tips / Opmerkingen

Lekker met pandanrijst, blaadjes koriander en Thaise wokgroenten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise saté en currygroenten

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Thailand
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Satéprikkers 1 minuut in water leggen om verbranden te voorkomen.
  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Biefstuk in blokjes snijden en met 1½ eetlepel currypasta bestrijken.
  • Blokjes aan satéprikkers rijgen.
  • Uien pellen en snipperen.
  • Paprika's schoonmaken en in reepjes snijden.
  • In wok helft van olie verhitten en uien met paprika 5 minuten roerbakken.
  • Rest van currypasta en kokosmelk erdoor roeren en zachtjes verhitten.
  • In koekenpan of grillpan rest van olie verhitten.
  • Saté in 3 minuten gaar bakken.

Tips / Opmerkingen

Saté met groenten en rijst serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Noedelsoep met krab

Snel te maken.
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Thailand
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In wok olie verhitten.
  • Groentemix ca. 2 minuten roerbakken.
  • Currypasta ca. 1 minuut meebakken.
  • Kokosmelk en ¼ l water toevoegen en aan de kook brengen.
  • Mihoen bereiden volgens gebruiksaanwijzing, maar niet afspoelen met koud water.
  • Krab laten uitlekken.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • Krab en bosui toevoegen en soep nog ca. 1 minuut door en door verwarmen.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Mihoen over vier grote kommen verdelen.
  • Soep erop scheppen en direct serveren.

Tips / Opmerkingen

Serveren met kroepoek.

Recept afdrukken
No ratings yet

Curry van varkenshaas met voorjaarsgroenten

Allerhande 03 2004
Recept categorieën: Curry's, Groenten, Varkensvlees
Land van herkomst: Thailand

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom currypasta verdunnen met 1 eetlepel olie.
  • Varkenshaas door curry mengen.
  • Maïskolfjes in de lengte halveren en helften nogmaals doorsnijden.
  • In wok rest van olie verhitten en plakjes vlees op hoog vuur 4-5 minuten roerbakken.
  • Ui, maïs en peultjes toevoegen en nog 2 minuten al omscheppend bakken.
  • Kokosmelk in wok schenken en curry 10 minuten op zacht vuur laten sudderen.
  • Stoneleeks schuin in stukjes snijden en over curry strooien.

Tips / Opmerkingen

Lekker met pandanrijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tilapiafilet in Thaise saus

Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Thailand
porties: 4
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de currypasta zachtjes tot deze gaat geuren.
  • Voeg de kokosmelk toe, breng het geheel al roerend aan de kook en laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken en dikker worden.
  • Roer de bosuitjes en de helft van de koriander erdoor.
  • Bestrooi de stukken vis met zout en leg ze met de garnalen in de kokossaus.
  • Smoor de vis, met het deksel op de pan, in 5 minuten op laag vuur gaar.
  • Keer de stukken na 2 minuten voorzichtig om met een spatel.
  • trooi vlak voor serveren de rest van de koriander erover.
  • Lekker met pandanrijst en komkommer-wortelsalade.

Tips / Opmerkingen

Tilapiafilet is niet alleen vers in het koelvak te vinden, maar is er ook in diepvrieszakken.

Indonesische Filets Met Kokosroerbakschotel
Recept afdrukken
No ratings yet

Indonesische filets met kokosroerbakschotel

Recept categorieën: Roerbakken / Wokken, Vleesvervangers
Land van herkomst: Indonesië
Dieët: Vegetarisch
porties: 2
Auteur: Auteur Onbekend

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit 3 eetlepels olie in een wok of braadpan.
  • Roerbak de aardappeltjes 5 minuten samen met de Thaise currypasta.
  • Voeg de groente toe en bak al omscheppend 3 minuten mee.
  • Schenk de kokosmelk erbij en laat het geheel 4 minuten sudderen.
  • Breng op smaak met zout.
  • Verhit de rest van olie in een koekenpan en bak hierin de filets in 5 minuten bruin.
  • Serveer de filets met de roerbakschotel.

Thaise saté en currygroenten
Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise saté en currygroenten

Recept categorieën: Groenten, Rundvlees
Land van herkomst: Thailand
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Satéprikkers 1 minuut in water leggen om verbranden te voorkomen.
  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Biefstuk in blokjes snijden en met 1½ eetlepel currypasta bestrijken.
  • Blokjes aan satéprikkers rijgen.
  • Uien pellen en snipperen.
  • Paprika's schoonmaken en in reepjes snijden.
  • In wok helft van olie verhitten en uien met paprika 5 minuten roerbakken.
  • Rest van currypasta en kokosmelk erdoor roeren en zachtjes verhitten.
  • In koekenpan of grillpan rest van olie verhitten.
  • Saté in 3 minuten gaar bakken.
  • Saté met groenten en rijst serveren.

Thaise viscurry
Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise viscurry

Recept categorieën: Curry's, Vis
Land van herkomst: Thailand
porties: 2
Auteur: zuivelonline.nl

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de visfilet in stukjes van ca. 4 cm.
  • Halveer de limoen en pers een helft uit boven de vis; snijd de andere helft in plakjes.
  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  • Snijd de schoongemaakte lente-uitjes in smalle ringetjes.
  • Verwarm de currypasta al roerend in een wok of hapjespan.
  • Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
  • Voeg de limoen en de champignons toe en roer de vis- en de sojasaus erdoor.
  • Laat het mengsel zachtjes ca. 3 minuten pruttelen.

Afwerking:

  • Voeg de stukjes vis en lente-ui toe aan het kokosmengsel en laat de vis zachtjes in ca. 6 minuten gaar worden.
  • Bestrooi het gerecht met de koriander en basilicum.

Tips / Opmerkingen

Lekker met rijst en komkommersalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise linzen-kipcurry

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Rijst
Land van herkomst: Thailand
porties: 4 personen
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. 
  • Courgette en paprika wassen en in blokjes snijden. 
  • In braadpan olie verhitten en kipreepjes 5 minuten bakken. 
  • Paprika en courgette 2 minuten meebakken. 
  • Currypasta toevoegen en 1 minuut zachtjes bakken. 
  • Linzen laten uitlekken. 
  • Linzen en kokosmelk door kip-groentenmengsel roeren. 
  • Gerecht door en door warm laten worden. 
  • Met rijst serveren.

Wijnadvies: Gallo Sierra Valley Chenin Blanc