Thaise Rode Currypasta

Deze zelfgemaakte Thaise rode currypasta voegt een heerlijke smaak en pittigheid toe aan verschillende gerechten, perfect voor het maken van authentieke Thaise curry's.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 gedroogde chilipepers
  • 1 gram zout
  • 1 eetlepel gehakte laos
  • 1 stengel citroengras sereh
  • 4 limoenblaadjes
  • 2 theelepels korianderzaad
  • 1 rode sjalot
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gapi trassi garnalenpasta

Instructies

  • Snijd de steeltjes van de gedroogde chilipepers af, snijd ze over de lengte doormidden en verwijder de zaden.
  • Laat de chilipepers 15 minuten weken in water tot ze zacht zijn.
  • Hak ondertussen de laos, citroengras, limoenblaadjes en korianderzaadjes fijn.
  • Snipper de rode sjalot en hak de knoflook fijn.
  • Knijp de geweekte chilipepers goed uit en hak ze fijn.
  • Doe de gehakte chilipepers samen met het zout in een Thaise vijzel en maal het geheel fijn.
  • Voeg vervolgens één voor één de overige ingrediënten toe in de volgorde zoals vermeld in de ingrediëntenlijst, en maal ze telkens goed door tot een gladde pasta ontstaat.
  • De Thaise rode currypasta is nu klaar voor gebruik.
  • Deze basispasta kan worden voorbereid en bewaard worden in de vriezer voor later gebruik.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze basis is goed voor te bereiden en kan ook bewaard worden in de vriezer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Curry's / Kruidenmengsels
Land van herkomst Thailand
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij / Vegetarisch