Trio van oesters
Allerhande 2002
porties: 8 personen
ingrediënten
- 1 tomaat
- ½ rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- suiker
- 1 bosuitje
- 1 rode peper
- 4 takjes koriander
- 1 limoen
- 2 eetlepels Thaise Vissaus Nuac Nam
- 8 blaadjes basilicum
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- versgemalen zwarte peper
- 1 citroen
- 24 oesters
- ijsblokjes
Bereidingswijze
- Tomaat ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
- Ui en knoflook pellen en snipperen.
- In pan olie verhitten, ui en knoflook fruiten.
- Tomaat en mespunt suiker toevoegen en ca. 1 minuut meewarmen.
- Mengsel overdoen in kom en laten afkoelen.
- Intussen bosuitje schoonmaken en in flinterdunne ringetjes snijden.
- Peper halveren, zaadjes verwijderen en peper fijn hakken.
- Blaadjes van koriander fijn knippen.
- Limoen uitpersen.
- In kom dressing kloppen van bosuitje, peper, koriander, limoensap, vissaus en mespunt suiker.
- Basilicum in reepjes snijden.
- Azijn, zwarte peper en basilicum door tomaatblokjes roeren.
- Citroen in 8 partjes snijden.
- Oesters voorzichtig openen met meegeleverd oestermes.
- Oester lossnijden en eventuele scherfjes verwijderen.
- Oesters in schelp op schaal met grofgemalen ijs leggen.
- Thaise dressing, tomatensalsa, citroenpartjes en molen met zwarte peperkorrels naast oesters op
- buffet zetten.
- Naar keuze lepeltje dressing of salsa op oester scheppen of oester op klassieke wijze eten: met grofgemalen zwarte peper en wat citroensap.