Recept afdrukken
No ratings yet

Trio van oesters

Allerhande 2002
Recept categorieën: Bijgerecht, Vis, Zeevruchten
porties: 8 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tomaat ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • In pan olie verhitten, ui en knoflook fruiten.
  • Tomaat en mespunt suiker toevoegen en ca. 1 minuut meewarmen.
  • Mengsel overdoen in kom en laten afkoelen.
  • Intussen bosuitje schoonmaken en in flinterdunne ringetjes snijden.
  • Peper halveren, zaadjes verwijderen en peper fijn hakken.
  • Blaadjes van koriander fijn knippen.
  • Limoen uitpersen.
  • In kom dressing kloppen van bosuitje, peper, koriander, limoensap, vissaus en mespunt suiker.
  • Basilicum in reepjes snijden.
  • Azijn, zwarte peper en basilicum door tomaatblokjes roeren.
  • Citroen in 8 partjes snijden.
  • Oesters voorzichtig openen met meegeleverd oestermes.
  • Oester lossnijden en eventuele scherfjes verwijderen.
  • Oesters in schelp op schaal met grofgemalen ijs leggen.
  • Thaise dressing, tomatensalsa, citroenpartjes en molen met zwarte peperkorrels naast oesters op
  • buffet zetten.
  • Naar keuze lepeltje dressing of salsa op oester scheppen of oester op klassieke wijze eten: met grofgemalen zwarte peper en wat citroensap.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise noedelsoep

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Noedels, Soep
Land van herkomst: Thailand
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan ruim water aan de kook brengen. In wok roerbakolie verhitten.
  • Kip al omscheppend ca. 2 minuten bakken.
  • Groentemix toevoegen en al omscheppend ca. 3 minuten meebakken.
  • 3/4 liter kokend water erbij schenken en soep nog ca. 5 minuten zachtjes laten koken.
  • Mie aan rest van kokende water toevoegen en in ca. 5 minuten beetgaar koken.
  • Soep op smaak brengen met vissaus.
  • Mie afgieten en in vier grote soepkommen scheppen.
  • Soep met groenten en kip over mie scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Scampi met houmous en lauwwarme sesamvinaigrette

Allerhande 2002
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • 1 peper halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden.
  • Andere peper tussen handen rollen, in stukken snijden en zaadjes eruit schudden.
  • Knoflook pellen en snipperen.
  • Kikkererwten afgieten en met vissaus, peperreepjes en helft van knoflook in mengkom doen.
  • Kikkererwten grof pureren.
  • Terwijl machine langzaam draait in dun straaltje zoveel olie toevoegen tot gladde, smeuïge massa ontstaat.
  • Houmous tot gebruik afgedekt op kamertemperatuur bewaren.
  • Scampi aan rugzijde insnijden, darmkanaal verwijderen.
  • Sjalot pellen en fijn snipperen.
  • In pan sesamolie zachtjes verwarmen.
  • Sesamzaadjes toevoegen en ca. 1 minuut meewarmen tot geur goed los komt.
  • Maizena oplossen in teriyakimarinade.
  • Marinade, azijn en sjalotje toevoegen en dressing op laag vuur iets laten binden.
  • Geheel laten afkoelen.
  • Scampi volgens gebruiksaanwijzing onder stromend water ontdooien.
  • Scampi voorzichtig pellen, staartje laten zitten.
  • Scampi droogdeppen met keukenpapier.
  • Wok verhitten tot gloeiend heet, arachideolie over panbodem laten uitvloeien.
  • Scampi op hoog vuur ca. 1 minuut bakken. Omschudden, rest van knoflook toevoegen en opnieuw ca. 1 minuut bakken.
  • Oestersaus en stukjes peper erdoor scheppen, nog 1-2 minuten bakken tot scampi gaar zijn. Intussen sesamvinaigrette en houmous zachtjes verhitten, tot lauwwarm.
  • Houmous op warme borden scheppen.
  • Blad ijsbergsla erop leggen.
  • Garnalen en stukjes peper met schuimspaan uit wok scheppen en over borden verdelen. Sesamvinaigrette erover schenken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise vispakketjes

AllerHande januari 2000
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Thailand
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Sjalotjes en knoflook pellen en in stuk aluminiumfolie wikkelen.
  • Pakketje vlak onder hete grill leggen en sjalot en knoflook in ca. 30 minuten zacht laten worden.
  • Intussen kabeljauwfilet in kleine stukjes snijden.
  • Pepers wassen, schoonmaken en fijnsnijden.
  • Eieren loskloppen.
  • Koriander fijn knippen.
  • Sjalot en knoflook in keukenmachine pureren.
  • Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3.
  • Sjalot-knoflookmengsel mengen met kabeljauw, rode peper, eieren, Thaise vissaus en koriander.
  • Velletjes bakpapier (à 60 x 30 cm) dubbelvouwen en mengsel erover verdelen.
  • Tot pakketjes dichtvouwen.
  • Pakketjes in midden van oven in ca. 20 minuten gaar bakken.

Tips / Opmerkingen

Als u een mildere smaak van knoflook en sjalot wilt, laat deze dan in ca. 60 minuten onder de grill zacht worden.

Wijnadvies:

Moselland Mosel-Saar-Ruwer QbA

Recept afdrukken
No ratings yet

Roergebakken pompoen met kip

Recept categorieën: Kip, Roerbakken / Wokken
Auteur: Sonja van de Rhoer

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd het pompoenvruchtvlees in dunne plakjes en vervolgens in stukjes.
  • Verhit een wok of wijde braadpan en verhit de olie daarin.
  • Voeg de gepelde, fijngesnipperde ui en de van zaad en zaadlijsten ontdane, heel fijn gesneden peper (of de sambal) toe en roerbak 1 minuut.
  • Dep de kipfilet droog, snijd hem in reepjes, voeg die toe en bak de kip al roerend in 3-4 minuten bruin.
  • Voeg de paprika, de pompoen en de vissaus toe en roerbak onder voorzichtig omscheppen ± 4 minuten tot de pompoen net zacht is.
  • Strooi er voor het serveren de fijngeknipte koriander en de sesamzaadjes over en serveer met gekookte zilvervliesrijst.

Tips / Opmerkingen

Door zijn neutrale smaak zijn de mogelijkheden met pompoen bijzonder groot. In dit recept is de pompoen -rijk aan de mineralen kalium en foliumzuur en de vitaminen B caroteen, B5 en C- goed te vervangen door een familielid: de courgette.

Sannie’s Thaise Currysoep
Recept afdrukken
No ratings yet

Sannie’s Thaise Currysoep

Recept categorieën: Kip, Soep
Auteur: Sandra Kemna

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snij de rode pepers klein (1 uit het bami pakket en 1 extra, de zaadlijsten verwijderen).
  • Meng het kipgehakt met 1 rode peper, de limoenrasp, wat peper en zout en draai er kleine soepballetjes van.
  • Fruit de ui, de knoflook en de Thaise gele curry even kort in de zonnebloemolie.
  • Doe het bamipakket erbij en roerbak een paar minuutjes.
  • Voeg 1 liter kokend water, de kokosmelk, het citroengras, de gedroogde limoenblaadjes en de verkruimelde bouillonblokjes toe en breng weer aan de kook.
  • Doe de balletjes, de mienestjes, de Thaise vissaus en de gembersiroop erbij.
  • Laat een minuut of 10 op laag staan..
  • Haal de laatste 4 minuten het citroengras eruit en doe de sugarsnaps erbij, laat de laatste 4 minuten meekoken.
  • Draai het vuur uit, doe het limoensap bij de soep en roer door elkaar.
  • Schep de soep met wat mie in een soepkom en maak af met wat lente-uiringen.

Tips / Opmerkingen

Je kunt nog wat limoenblaadjes vinden met eten, haal die eruit.

Recept afdrukken
No ratings yet

Heldere gemberbouillon met eendenborst

Allerhande 2002
Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Bouillon, Eend, Gevogelte, Voorgerechten
porties: 4 personen
Calorieën: 240kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Citroengras in lengte halveren.
  • Gember schillen en in plakjes snijden.
  • Sjalot en knoflook pellen en fijnhakken.
  • In pan pot fond met dezelfde hoeveelheid water aan de kook brengen.
  • Sereh, gember, sjalot, knoflook, vissaus en limoensap toevoegen.
  • Bouillon ca. 20 minuten op laag vuur, op vlamverdeler, laten trekken.
  • Met scherp mes vel van eendenborstfilet snijden.
  • Filet in smalle reepjes snijden.
  • Bosuitje schuin in ringen snijden.
  • Korianderblad van steeltjes plukken.
  • Rauwe eendenborst, bosuitje en koriander over 4 diepe borden verdelen.
  • Bouillon door zeef in maatkan schenken.
  • Hete bouillon in soepborden scheppen.
  • Het vlees gaart zo in de bouillon.
  • In elk bord beetje chiliolie druppelen.

Nutrition

Calorieën: 240kcal | koolhydraten: 2g | Eiwit: 17g | Vet: 18g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoofd rundvlees met bamboespruiten

Allerhande 2002
Bereidingstijd35 min
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Thailand
porties: 4 personen
Calorieën: 255kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Shii-takes schoonwrijven met keukenpapier en in plakken snijden.
  • Peultjes afhalen en diagonaal doormidden snijden.
  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • Bosuitjes schoonmaken en schuin in stukken snijden.
  • Bamboe laten uitlekken.
  • Blaadjes van koriander plukken.
  • Biefstuk in dunne plakken snijden, plakken halveren.
  • In koekenpan of wok olie verhitten.
  • Biefstuk inca. 2 minuten rondom dichtschroeien.
  • Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden.
  • In bakvet knoflook en bosuitjes fruiten.
  • Eventueel nog 1 lepel olie toevoegen.
  • Shii-takes, peultjes en bamboe toevoegen en 2 minuten al omscheppend bakken. Vissaus, chilisaus, bouillon en 2 dl kokend water erbij schenken.
  • Maizena losroeren met eetlepel water.
  • Maizenapapje en plakjes biefstuk door groenten scheppen en het geheel nog 2
  • minuten doorwarmen om de saus te laten binden.
  • Royaal bestrooien met koriander.
  • Serveren met eiermie of witte rijst.

Nutrition

Calorieën: 255kcal | koolhydraten: 8g | Eiwit: 26g | Vet: 13g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde garnalen met pandanrijst

Allerhande 2002
Bereidingstijd40 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zeevruchten
porties: 4 personen
Calorieën: 555kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Garnalen ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
  • Peper schoonmaken en fijnhakken.
  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • Limoenen halveren en 4 helften uitpersen.
  • Bosuitjes schoonmaken en schuin in dunne ringen snijden.
  • Blaadjes van koriander plukken en blad grof hakken.
  • Marinade maken van limoensap, suiker, peper en knoflook.
  • Garnalen hierin 10 minuten marineren.
  • Intussen rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • In koekenpan olie verhitten.
  • Garnalen uit marinade halen, marinade bewaren.
  • Garnalen droogdeppen met keukenpapier en al omscheppende 2 minuten bakken. Halve limoenen op snijkant bij garnalen in pan leggen en nog ca.2 minuten bakken, tot garnalen mooi roze en limoenen aan snijkant lichtbruin zijn.
  • Uit pan nemen en warmhouden.
  • Marinade bij bakvet in pan schenken.
  • Vissaus en 3-4 eetlepels water toevoegen, al roerende verhitten.
  • Rijst, bosuitjes, koriander en garnalen nog even bakken.
  • Limoenen aan tafel over gerecht uitknijpen.

Nutrition

Calorieën: 555kcal | koolhydraten: 89g | Eiwit: 31g | Vet: 8g

Recept afdrukken
No ratings yet

Surimi samosa's met chilisaus

Recept categorieën: Hapjes, Vis
Land van herkomst: Oosters

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom eieren loskloppen met vissaus, bosui en 1 eetlepel chilipeperolie.
  • In pan 1 eetlepel chilipeperolie verhitten.
  • Eiermengsel al roerend
  • laten stollen tot bijna vloeibaar roerei.
  • Van vuur af surimiflakes en koriander erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met citroensap.
  • Plakjes fillodeeg uitspreiden en in breedte halveren.
  • Plakjes bestrijken met water.
  • Aan de korte kant van elk deegvel ca. 1 eetlepel vulling scheppen.
  • Deeg zigzaggend rond vulling tot driehoekjes dichtvouwen (= samosa's).
  • In wok olie verhitten tot er lichte damp afkomt.
  • Samosa's met ca. 5 stuks tegelijk in ca. 4 minuten goudbruin en gaar frituren.
  • Laten uitlekken op dikke laag keukenpapier.
  • Direct serveren.
  • Chilisaus erbij serveren.

Tips / Opmerkingen

Opnieuw invriezen:
Fillodeeg kan, ook als het helemaal ontdooid is, gewoon weer ingevroren worden en daarna hergebruikt.