Arretjescake
Extra informatie: Arretjescake wordt bereid zonder oven. Het is heel voedzaam en vet, maar wel lekker. Ook leuk om met kinderen te maken.Recept van Jembee - 50plusser.nl
porties: 4 stuks
ingrediënten
Basisrecept:
- 2 eieren
- 200 gram witte basterdsuiker
- 40 gram cacao
- 275 gram margarine
- 350 gram theebiscuits smaak naar keuze
Bereidingswijze
- Een vorm invetten of bekleden met bakpapier.
- Breek biscuits in stukjes.
- Laat de margarine zachtjes smelten...niet heet...
- Roer de eieren dik en schuimig.
- Doe daar de suiker en cacao bij.
- Langzaam de gesmolten margarine toevoegen.
- Dan de biscuits er doorheen mengen.
- Doe de eventuele andere ingrediënten er als laatste door.
- Het mengsel in de bakvorm doen, stevig aandrukken.
- De arretjescake in de koelkast laten afkoelen.
- Bij het aansnijden rekening houden met het feit dat de arretjescake heel machtig is.
Tips / Opmerkingen
Variatie's:
In plaats van suiker en cacao kun je ook Benco gebruiken.
Een geraspte appel erdoor.
Een paar marshmallow toevoegen.
Een handje vol rozijnen of meusli toevoegen.
Kokos Of eigen creatieve ideeèn....
In plaats van suiker en cacao kun je ook Benco gebruiken.
Een geraspte appel erdoor.
Een paar marshmallow toevoegen.
Een handje vol rozijnen of meusli toevoegen.
Kokos Of eigen creatieve ideeèn....