Recept afdrukken
No ratings yet

Arretjescake van Jembee

Arretjescake wordt bereid zonder oven. Het is heel voedzaam en vet, maar wel lekker. Ook leuk om met kinderen te maken. Recept van Jembee - 50plusser.nl
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Cake, Dessert, Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 stuks
Auteur: 50plusser.nl

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Een vorm invetten of bekleden met bakpapier.
  • Breek biscuits in stukjes.
  • Laat de margarine zachtjes smelten...niet heet...
  • Roer de eieren dik en schuimig.
  • Doe daar de suiker en cacao bij.
  • Langzaam de gesmolten margarine toevoegen.
  • Dan de biscuits er doorheen mengen.
  • Doe de eventuele andere ingrediënten er als laatste door.
  • Het mengsel in de bakvorm doen , stevig aandrukken.
  • De arretjescake in de koelkast voor 2 uur laten afkoelen.
  • Bij het aansnijden rekening houden met het feit dat de arretjescake heel machtigis.

Tips / Opmerkingen

In plaats van suiker en cacao kun je ook Benco gebruiken. Een geraspte appel erdoor.
Een paar marshmallow toevoegen. Een handje vol rozijnen of meusli toevoegen.
Kokos Of eigen creatieve ideeèn.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kokos-cheesecake

Recept categorieën: Cake

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng de theebiscuits met de roomboter en druk dit op de bodem en tegen de rand (3 cm hoog) van een springvorm van 20 cm.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Klop de MonChou in een grote kom met de mixer op hoge snelheid tot een zachte crème.
  • Voeg, met de mixer op lage snelheid, één voor één de suiker, de bloem, het kokosextract, het zout, de eieren, de kokoscrème en de zure room toe.
  • Klop 2 minuten door en ga af en toe met een spatel door de kom.
  • Doe het mengsel op de theebiscuits-bodem in de springvorm en bak de taart 1 uur en 20 minuten in de oven.
  • Laat de taart afkoelen en zet hem daarna zeker 6 uur in de koelkast tot hij ijskoud en stevig is.
  • Maak flinterdunne kokoskrulletjes.
  • Maak de cheesecake, als deze stevig is, met een spatel voorzichtig van de rand van de springvorm los en versier hem met de kokoskrulletjes.
  • Voor een leuk kleurcontrast kunt u, voordat u de kokoskrulletjes erop legt,
  • een dun laagje mangoschijfjes op de cake leggen.