Zeewolf met Parmaham
porties: 4 personen
ingrediënten
- 600 gram zeewolffilets
- 100 gram Parmaham
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 vleestomaten
- 2 eetlepels olijven zonder pit
- 1 eetlepel tijm
- Zwarte peper
Bereidingswijze
- Snijd de zeewolffilets in plakken van 1 centimeter dik.
- Snijd de Parmaham in smalle reepjes en zet deze apart.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de plakken zeewolf hierin gedurende 2
- minuten.
- Strooi een beetje zwarte peper over de vis.
- Vet een platte ovenschaal in met 1 eetlepel olijfolie.
- Haal de vis uit de pan en leg deze in de ovenschaal.
- Bak de reepjes Parmaham kort in het bakvet en schep ze op de vis.
- Ontvel de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
- Verdeel de tomatenblokjes, olijven en tijm over de zeewolf en zet het gerecht 12 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Tips / Opmerkingen
Serveer de zeewolf met Parmaham met krieltjes en een groene salade.