Recept afdrukken
No ratings yet

Zeewolf met Parmaham

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de zeewolffilets in plakken van 1 centimeter dik.
  • Snijd de Parmaham in smalle reepjes en zet deze apart.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de plakken zeewolf hierin gedurende 2
  • minuten.
  • Strooi een beetje zwarte peper over de vis.
  • Vet een platte ovenschaal in met 1 eetlepel olijfolie.
  • Haal de vis uit de pan en leg deze in de ovenschaal.
  • Bak de reepjes Parmaham kort in het bakvet en schep ze op de vis.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
  • Verdeel de tomatenblokjes, olijven en tijm over de zeewolf en zet het gerecht 12 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Tips / Opmerkingen

Serveer de zeewolf met Parmaham met krieltjes en een groene salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zeetongrolletjes met Camembert Room

Recept categorieën: Hapjes, Kaas, Vis, Zeevruchten
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spoel de garnalen af en dep ze droog.
  • Schil de wortel en de ui en snijd ze in reepjes.
  • Was de tijm.
  • Spoel de visfilets af en dep ze droog.
  • Bestrooi ze met zout, rol ze op en steek ze vast met de prikkers.
  • Breng de wijn aan de kook met 100 ml water, de wortel, de ui, de tijm en wat zout en peper.
  • Stoof de visrolletjes ongeveer 5 minuten met het deksel op de pan en haal ze eruit.
  • Zeef de fond en vang deze op.
  • Verwijder de tijm uit de zeef en houd de groenten apart.
  • Verhit de fond.
  • Verwijder de korst van de camembert. Snijd de camembert in grote stukken en smelt de kaas in de fond onder voortdurend roeren.
  • Roer de crème fraîche erdoorheen en breng op smaak.
  • Voeg de garnalen toe.
  • Verdeel de wortel en de ui over vier kleine ovenvaste schaaltjes.
  • Leg de visrolletjes erop en giet de saus eroverheen.
  • Gratineer de visrolletjes in een voorverwarmde oven op 200°C.

Tips / Opmerkingen

Serveer ze met een koele witte wijn.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gerookte Zalmfilet met Droge Pekel

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Meng suiker, zout, citroenpeper, citroenzeste en basilicum om een droog pekel mengsel te
  • creëren.
  • Plaats de helft van dit mengsel op de bodem van een luchtdichte container en leg de zalm er
  • bovenop.
  • Strooi het overgebleven mengsel over de zalm en sluit de container goed af.
  • Laat dit 2 uur in de koelkast rusten.
  • Spoel de zalm na 2 uur af en dep deze droog.
  • Laat de zalm vervolgens grondig drogen in de koelkast.
  • Bereid de rookoven voor en voeg een mengsel van water en jenever toe aan de waterbak.
  • Voeg ook takjes tijm en rozemarijn toe aan het smeulende schaafsel.
  • Rook de zalmfilet gedurende 2 uur op ongeveer 40°C en vervolgens nog een kwartier op 50°C.
  • Serveer de gerookte zalm met een frisse salade en een sinaasappelsausje.
  • Deze zalm smaakt ook koud heerlijk!

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmfilet

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Maak een droog pekel mengsel door suiker, zout, citroenpeper, citroenzeste en basilicum te
  • mengen.
  • Bedek de bodem van een afsluitbare bewaardoos met de helft van dit mengsel en leg de zalm erop.
  • Strooi de rest van het mengsel over de zalm en sluit de doos goed af.
  • Plaats de doos 2 uur in de koelkast.
  • Haal de zalm uit, spoel hem af en dep hem droog.
  • Laat de zalm goed drogen in de koelkast.
  • Maak de rookoven aan met een mengsel van water en jenever in de waterschaal.
  • Voeg enkele takjes tijm en rozemarijn toe aan het smeulende schaafsel.
  • Rook de zalmfilet gedurende 2 uur op ongeveer 40°C en vervolgens nog een kwartier op 50°C.
  • Serveer de zalm met een salade en een sinaasappelsausje.
  • De zalm is ook lekker koud!

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm en Kabeljauw met Groenten

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zalm
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Was en snijd alle groenten in julienne.
  • Zet het water in een ruime kookpot op het vuur en voeg alle groenten toe, samen met tijm,
  • laurier, knoflook en koriander.
  • Laat de groenten 30 à 40 minuten trekken op middelhoog vuur en kruid het geheel goed.
  • Werk af met wat citroensap.
  • Pocheer de stukjes vis in de groentebouillon gedurende ongeveer 6 à 8 minuten.
  • Serveer de vis in een diep bord met veel groenten en bestrooi met gehakte peterselie.
  • Serveer met gekookte aardappelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Doperwtjes Crème Soep met groenten en gamba's

Recept categorieën: Soep, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Snijd het lente-uitje in flinterdunne plakjes en fruit deze in een braadpan in een scheutje
  • olijfolie, samen met 1 takje tijm en 1 blaadje laurier.
  • Voeg de doperwtjes toe en bak ze een paar minuten mee.
  • Voeg ongeveer een halve liter groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de soep 25 minuten koken.
  • Snijd ondertussen de schil van de courgette, evenals de wortel en asperges, in reepjes.
  • Snijd de sjalotjes in plakjes.
  • Bak dit mengsel op hoog vuur in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Voeg na 4
  • minuten de in stukjes gesneden gepelde gamba's toe, samen met zout en peper, en bak nog
  • 2 minuten.
  • Verwijder de takje tijm en het blaadje laurier uit de soep zodra deze klaar is.
  • Pureer de soep.
  • Schenk de soep in kommen en garneer met de gebakken groenten en gamba's.
  • Voeg wat versgemalen witte peper en een scheutje olijfolie toe voor de finishing touch.
  • Dit voorgerecht is een heerlijke combinatie van smaken en texturen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Croûtons met champignons

Recept categorieën: Bijgerecht, Brood
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Snijd van het brood mooie korstloze vierkantjes.
  • Bak ze in een dun laagje olie aan één zijde goudbruin.
  • Halveer de champignons en bak ze in weinig olie in een hete pan tot ze mooi gekleurd zijn.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Doe de gebakken champignons in een kommetje en bestrooi ze met fijngehakte tijm, zout, peper en een beetje citroensap.
  • Leg op elk stukje brood met de bruine zijde naar boven een halve champignon en serveer
  • op een lepel of vork.
  • Deze croûtons met champignons zijn heerlijke hapjes voor bij de borrel.

Recept afdrukken
No ratings yet

Creoolse scampi

Recept categorieën: Bijgerecht, Zeevruchten
Land van herkomst: Antillen
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pel de scampi en bewaar ze in de koelkast.
  • Was en droog de limoen. Rasp de schil en pers het sap uit. Bewaar het sap.
  • Pel en hak de uien.
  • Was en ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes.
  • Pel en hak de knoflookteentjes.
  • Hak de bieslook.
  • Fruit de uien in een pan.
  • Voeg de tomatenblokjes, knoflook, bieslook, laurierblaadjes, tijm, nootmuskaat, het gedroogde pepertje en de limoenschil toe.
  • Breng op smaak met peper en zout en voeg de room toe.
  • Laat ongeveer 15 minuten sudderen totdat het vocht van de tomaten verdampt is.
  • Meng de scampi en het limoensap door de saus en laat 3 minuten garen op een laag vuur.
  • Verwijder het pepertje en bestrooi met gehakte peterselie.
  • Dien onmiddellijk op.
  • Geniet van dit heerlijke Creoolse scampi gerecht!

Recept afdrukken
No ratings yet

Crèmesoep van peterseliewortel en stukjes rugfilet van kabeljauw

Recept categorieën: Soep, Vis, Voorgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de peterseliewortel en snijd hem in stukjes.
  • Fruit de gesnipperde sjalotjes, bosui en spekjes glazig in de roomboter.
  • Voeg de peterseliewortel toe en verwarm deze zachtjes.
  • Blus af met bouillon en slagroom.
  • Breng aan de kook, pureer de soep en zeef deze.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de kabeljauw zachtjes in olijfolie.
  • Verdeel de kabeljauw in kleine stukjes.
  • Fruit de fijngesneden groenten zachtjes in een mengsel van roomboter en bouillon totdat ze gaar zijn.
  • Maak van roomboter en bouillon een gebonden saus en breng op smaak met bieslook.
  • Meng de saus door de groenten.
  • Doe een lepel groenten in een bord, leg de stukjes kabeljauw erbovenop en schenk de soep erover.
  • Geniet van deze smakelijke crèmesoep!

Recept afdrukken
No ratings yet

Coulibiac

Recept categorieën: Vis, Zalm
porties: 1 persoon
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Kook het ei, laat het schrikken, pel het en prak het fijn.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en voeg tijdens het koken 1 theelepel kerriepoeder toe.
  • Pocheer de zalm en laat deze een beetje afkoelen.
  • Snijd de zalmfilet in kleine stukjes.
  • Bak de champignons, lente ui en rode peper in olie.
  • Laat het uitlekken.
  • Meng de rijst, zalm, ei, champignons, lente ui en rode peper.
  • Bestrooi met zwarte peper, zout en tijm.
  • Maak van de 2 plakjes bladerdeeg een langwerpige lap.
  • Leg in het midden een dijkje van het mengsel en vouw de lap dicht.
  • Plak de naden goed dicht (inclusief de zijkanten) en draai de naad naar beneden.
  • Plaats het pakketje op de bakplaat en maak enkele luchtgaatjes in de bovenkant.
  • Bak gedurende 30 minuten of totdat het goudbruin en gaar is.