Tilapiafilet en geroosterde trostomaten met limoen en basilicum

Tilapiafilet en geroosterde trostomaten met limoen en basilicum

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli
  • 250 gram sperziebonen
  • handje verse basilicum
  • 5 blaadjes verse munt
  • 1 tak mini-trostomaatjes
  • 4 tilapiafilets á 125 gram
  • Bertolli Gentile Extra Vergine olijfolie
  • Voor de dressing:
  • sap van 1 limoen
  • 50 ml Bertolli Gentile Extra Vergine olijfolie
  • klein teentje knoflook uitgeperst
  • zout en peper uit de molen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°Klop het limoensap met de Gentile extra vergine olijfolie en de knoflook. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
  • Maak de bonen schoon en haal de roosjes van de stronk broccoli.
  • Breng in een pan ruim water aan de kook en blancheer hierin de broccoliroosjes en de sperziebonen ongeveer 5 minuten tot ze net beetgaar zijn.
  • Dep de tilapiafilets goed droog met een stuk keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout.
  • Laat in een koekenpan een scheut Gentile extra vergine olijfolie goed heet worden en bak hierin de vis aan beide kanten kort aan. Leg ze vervolgens op een ovenplaat.
  • Zet de filets in de voorverwarmde oven en bak ze in 8 minuten gaar.
  • Laat de trostomaatjes aan de tak en leg ze de laatste vijf minuten bij de vis in de oven.
  • Verhit een scheut Gentile extra vergine olijfolie in een wok en roerbak, als de vis de oven ingaat, de groenten ongeveer 3 minuten op hoog vuur.
  • Meng er op het laatst de gehakte basilicum- en muntblaadjes en 2/3 van de dressing door.
  • Serveer de groenten op 4 borden en leg de tomaatjes erbij.
  • Plaats de vis er bovenop en sprenkel daar het laatste beetje dressing over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Heerlijk met spaghetti.
Variaties
Voor de dressing kun je ook Bertolli Robusto extra vergine olijfolie gebruiken.
Deze is krachtig van smaak en daardoor heel geschikt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Italië