Tofu met courgette uit de wok
AllerHande 2006
porties: 4 personen
ingrediënten
- 375 g tofu naturel
- 6 eetlepels Japanse sojasaus
- 4 eetlepels roerbakolie
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 2 eetlepels verse gemberwortel geschild en geraspt
- 2 courgettes in blokjes
- 3 bosuitjes in stukken van 2 cm
Bereidingswijze
- Tofu in plakjes van s cm dik snijden.
- Tofu in schaal leggen en 4 eetlepels sojasaus erover schenken.
- Tofu 5 minuten marineren, plakjes af en toe keren.
- Tofu uit sojasaus nemen (marinade bewaren!) en droogdeppen met keukenpapier.
- In wok 2 eetlepels olie verhitten en knoflook en gember zachtjes bakken tot geur vrijkomt.
- Courgette en bosuitjes toevoegen en in 5 minuten beetgaar bakken, regelmatig omscheppen.
- Op smaak brengen met 1-2 eetlepels sojasaus en peper.
- Intussen in koekenpan rest van olie verhitten en tofu op hoog vuur in 3-4 minuten bruin bakken.
- Marinade erover schenken en tofu nog 2-3 minuten bakken, tot vocht verdampt is en alle plakjes met glanzend laagje omhuld zijn.
- Courgette Mengsel op vier borden scheppen en plakjes tofu dakpansgewijs erop leggen.
Tips / Opmerkingen
Serveren met witte en wilde rijst.