Recept afdrukken
No ratings yet

Tofu met courgette uit de wok

AllerHande 2006
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tofu in plakjes van s cm dik snijden.
  • Tofu in schaal leggen en 4 eetlepels sojasaus erover schenken.
  • Tofu 5 minuten marineren, plakjes af en toe keren.
  • Tofu uit sojasaus nemen (marinade bewaren!) en droogdeppen met keukenpapier.
  • In wok 2 eetlepels olie verhitten en knoflook en gember zachtjes bakken tot geur vrijkomt.
  • Courgette en bosuitjes toevoegen en in 5 minuten beetgaar bakken, regelmatig omscheppen.
  • Op smaak brengen met 1-2 eetlepels sojasaus en peper.
  • Intussen in koekenpan rest van olie verhitten en tofu op hoog vuur in 3-4 minuten bruin bakken.
  • Marinade erover schenken en tofu nog 2-3 minuten bakken, tot vocht verdampt is en alle plakjes met glanzend laagje omhuld zijn.
  • Courgette Mengsel op vier borden scheppen en plakjes tofu dakpansgewijs erop leggen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met witte en wilde rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Linzencurry met tofu, koriander en cashewnoten

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Noten, Vleesvervangers
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tofu met keukenpapier droogdeppen.
  • In wok of hapjespan 3 eetlepels olie verhitten en tofu in 10 minuten rondom bruinbakken.
  • Tofu uit wok nemen, op keukenpapier laten uitlekken en in schaal overdoen.
  • Sojasaus over tofu schenken.
  • Ovengrill voorverwarmen.
  • In hapjespan ui en knoflook in 1 eetlepel olie fruiten.
  • Rode peper, gemberwortel en kerriepasta toevoegen en 5 minuten meebakken.
  • Linzen toevoegen, met zout en peper op smaak brengen en al omscheppend 5 minuten verwarmen.
  • Intussen naanbrood onder hete grill roosteren, halverwege keren.
  • Linzencurry over vier borden verdelen.
  • Tofu met sojasaus erop scheppen en gerecht met koriander en cashewnoten bestrooien.

Tips / Opmerkingen

Naanbrood ernaast serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tofu met cashewnotensaus

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • Rijst volgens aanwijzingen op verpakking koken.
  • In keukenmachine cashewnoten fijnmalen.
  • Schil van citroen raspen.
  • Uien pellen en snipperen.
  • Tofu in blokjes snijden. In pan 1 eetlepel olie verhitten.
  • Knoflook boven olie uitpersen.
  • Kokosmelk toevoegen en aan de kook brengen.
  • Cashewnoten, suiker en citroenschil erdoor roeren en geheel op zacht vuur 10 minuten laten
  • sudderen tot saus wat dikker wordt.
  • In wok 3 eetlepels olie verhitten en ui en roerbakmix 4-6 minuten roerbakken.
  • In koekenpan rest van olie verhitten en tofu in 5 minuten aan beide kanten bakken.
  • Rijst met groenten mengen en over vier borden verdelen.
  • Met tofu en cashewnotensaus serveren.

Tips / Opmerkingen

Lekker met komkommersalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gefrituurde tofu in kokossaus met snijbonen

Allerhande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Olie in frituurpan verhitten tot 175 °C.
  • Tofu in blokjes snijden en met keukenpapier droogdeppen.
  • Tofu in frituurpan in 3 minuten goudbruin frituren en op keukenpapier laten uitlekken.
  • Mienestjes volgens gebruiksaanwijzing in ruim water met zout koken, slierten mie met vork
  • loshalen.
  • Snijbonen in ruiten snijden en laatste 6 minuten met mie meekoken.
  • Intussen in hapjespan kokosmelk met ketjap en komijn aan de kook brengen.
  • Tofu en tomaat toevoegen en geheel 5 minuten laten sudderen.
  • Mengsel op smaak brengen met peper en eventueel zout of extra ketjap.
  • Mie en snijbonen laten uitlekken en over vier borden verdelen.
  • Tofu-kokossaus erover scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bouillonfondue met kip, vis en groenten

Allerhande 2006
Recept categorieën: Fondue, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Zet een fonduepan op tafel en schenk de bouillon erin.
  • Maak een dipsaus van de sojasaus, het citroensap en de knoflook, breng op smaak met peper.
  • Doop met behulp van een netje de stukjes kip, vis, groenten en tofu enkele minuten in de hete bouillon tot de kip of vis door en door wit is.
  • Dip de kip, vis, groenten en tofu daarna even in de dipsaus.
  • Klaar met eten?
  • Schenk het restje van de dipsaus in de bouillon en serveer deze als soep.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gado-gado met tofu van Allerhande

Allerhande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Indonesië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Eieren in steelpan in 8 min. hard koken, onder koud water afspoelen en pellen.
  • Tofu in blokjes snijden en droogdeppen.
  • In grote pan water met zout aan de kook brengen.
  • Hierin sperziebonen (6-8 min.), bloemkool (5 min.), wittekool (4 min.) en taugé (1 min.) beetgaar koken.
  • Groenten uit pan scheppen en in vergiet laten uitlekken.
  • Intussen in wok olie verhitten en tofu in 2-3 porties lichtbruin bakken.
  • Blokjes op keukenpapier laten uitlekken.
  • Pindasaus verwarmen.
  • Groenten en tofu op schaal rangschikken.
  • Pindasaus erover schenken.
  • Gado-gado serveren met ei, emping en komkommer.

Tips / Opmerkingen

Lekker met rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kokossoep met tofu

Allerhande 2002
Bereidingstijd1 Uur
Recept categorieën: Soep, Vleesvervangers, Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Calorieën: 310kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tofu in blokjes van 1 cm snijden en met keukenpapier droogdeppen.
  • Limoen wassen, schil dun raspen.
  • Limoen halveren en uitpersen.
  • Bosui schuin in dunne ringen snijden.
  • In wok 6 eetlepels olie verhitten en hierin helft van blokjes tofu in ca. 3 minuten rondom goudbruin bakken.
  • Blokjes met schuimspaan uit pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken.
  • Zo ook andere helft tofublokjes bakken.
  • In wok 1 eetlepel olie verhitten, currypasta ca. 1 minuut bakken.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen.
  • Kokosmelk en 6 dl water toevoegen, soep onder regelmatig roeren zachtjes aan de kook brengen.
  • Citroengras halveren en met limoenrasp en - sap in pan doen.
  • Soep nog 15 minuten op laag vuur laten koken.
  • Blaadjes van takjes basilicum plukken en in reepjes snijden.
  • Citroengras uit soep verwijderen.
  • Tofublokjes en bosui over vier kommen verdelen, hete kokossoep erover schenken en garneren met reepjes basilicum.

Nutrition

Calorieën: 310kcal | koolhydraten: 9g | Eiwit: 12g | Vet: 25g

Recept afdrukken
No ratings yet

Knapperige koriander tofu

Allerhande 2002
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Lunch, Vleesvervangers
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tofu in ca. 8 plakken van 1 cm dik snijden en goed droog deppen.
  • Knoflook pellen en uitpersen. Koriander fijn hakken.
  • In diep bord eieren loskloppen met knoflook, koriander en royaal zout en peper. Boven ander bord beschuiten verkruimelen.
  • Plakken tofu door eimengsel wentelen, ca. 5 minuten erin laten liggen (regelmatig omwentelen) en vervolgens door beschuitkruim halen.
  • In koekenpan olijfolie verhitten en plakken tofu in ca. 5 minuten knapperig bruin bakken.
  • Serveren op bedje van biologische jonge bladsla.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tofu met paddestoelen

Bereidingstijd30 minuten
Land van herkomst: China
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tofu in plakjes snijden en op keukenpapier laten uitlekken.
  • In wok olie verhitten en plakjes tofu (in gedeelten) in 5-7 minuten knapperig bruinbakken, halverwege keren.
  • Plakjes tofu op bord leggen.
  • Wok verwarmen en gember en bosuitjes roerbakken tot ze gaan geuren.
  • Wortel, peultjes en shii-takes toevoegen en 2 minuten roerbakken.
  • Tofu erdoor scheppen en bouillon, sherry en sojasaus erbij schenken.
  • Gerecht nog 2-3 minuten zachtjes laten pruttelen.
  • Maizena losroeren met 1 el water en al roerend aan tofu toevoegen.
  • Blijven roeren tot vocht licht gebonden is.
  • Op smaak brengen met peper.

Tips / Opmerkingen

Lekker met rijst of Chinese eiermie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Roergebakken tofu met paprika en broccoli

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Groenten, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: China
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan met ruim kokend water broccoliroosjes 2-3 min. koken.
  • In vergiet onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Peper halveren en zaadjes eruit schrapen.
  • In wok olie verhitten tot hij walmt.
  • Tofu met peper mooi bruinbakken.
  • Tofu uit wok op keukenpapier scheppen en laten uitlekken.
  • Peper weggooien.
  • Olie in hittebestendige kom schenken (wordt niet meer gebruikt).
  • In wok knoflook, paprika en broccoli 3-4 min. roerbakken.
  • Sherry, sojasaus, bouillon en sesamolie erdoor roeren en aan de kook brengen.
  • Maizena losroeren met 1 el water en al roerend aan gerecht toevoegen.
  • Nog even verwarmen tot saus gaat binden.
  • Tofu erdoor scheppen en verwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Garneren met bieslook.

Tips / Opmerkingen

Lekker met mie.