Tofu-broccoli gado gado met rijst

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram roerbakgroenten
  • Conimex Woksaus Zoete Soja
  • 1 pak tofu
  • ½ beker Conimex Indonesische Pinda Satésaus
  • 150 gram rijst
  • Conimex Wok Olie
  • 1 zakje Conimex Kroepoek Bali

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. 
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar. 
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
  • Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. 
  • Voeg een scheutje olie, de wok groenten en naar smaak de woksaus (ca. 5 eetlepels) toe. 
  • Wok de groenten in ca. 4 minuten gaar. 
  • Haal de groenten uit de wok en houd ze warm.
  • Maak de wok schoon en zet deze terug op het vuur. 
  • Laat de wok goed heet worden. 
  • Voeg een scheutje olie toe en roerbak de wokreepjes krokant (ca. 3 minuten). 
  • Verwarm de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
  • Schep de warme rijst en vervolgens de gewokte groenten op borden of een grote schaal. 
  • Verdeel de krokante wokreepjes over de groenten en schep de satésaus erover. 
  • Bestrooi de gado gado met wat kroepoek of geef die erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip: Zet Conimex Seroendeng, Gebakken Uitjes, Atjar en fijngeknipte bieslook op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.
Variatietip: Voor een lekker pindasoepje kun je de rest van de satésaus verdunnen met kruidenbouillon en op smaak brengen met sambal en wat citroensap.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten