Tofu-broccoli gado gado met rijst
Ingrediënten
- 400 gram roerbakgroenten
- Conimex Woksaus Zoete Soja
- 1 pak tofu
- ½ beker Conimex Indonesische Pinda Satésaus
- 150 gram rijst
- Conimex Wok Olie
- 1 zakje Conimex Kroepoek Bali
Instructies
- Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
- Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
- Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
- Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
- Voeg een scheutje olie, de wok groenten en naar smaak de woksaus (ca. 5 eetlepels) toe.
- Wok de groenten in ca. 4 minuten gaar.
- Haal de groenten uit de wok en houd ze warm.
- Maak de wok schoon en zet deze terug op het vuur.
- Laat de wok goed heet worden.
- Voeg een scheutje olie toe en roerbak de wokreepjes krokant (ca. 3 minuten).
- Verwarm de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Schep de warme rijst en vervolgens de gewokte groenten op borden of een grote schaal.
- Verdeel de krokante wokreepjes over de groenten en schep de satésaus erover.
- Bestrooi de gado gado met wat kroepoek of geef die erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Zet Conimex Seroendeng, Gebakken Uitjes, Atjar en fijngeknipte bieslook op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.
Variatietip: Voor een lekker pindasoepje kun je de rest van de satésaus verdunnen met kruidenbouillon en op smaak brengen met sambal en wat citroensap.