Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Zoete en hartige oliebolletjes

Allerhande 2002
Recept categorieën: Borrelhapjes
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

zoete vulling:

hartige vulling:

Bereidingswijze

Voorbereiden zoete bolletjes:

  • Citroen schoonboenen, schil raspen.
  • Dadels ontpitten.
  • Dadels en vijgen klein snijden.
  • Pistachenoten pellen, afspoelen, droogdeppen en grof hakken.
  • In kom citroenrasp, dadels, vijgen en pistachenootjes met 1 el oliebollenmix omscheppen.
  • In schaal helft van oliebollenmix met koenjit en 2 1/2 dl lauwwarm water met mixer met
  • deeghaken tot deeg kneden.
  • Vulling erdoor mengen.
  • Deeg afdekken met plasticfolie en op warme plaats ca. 45 minuten laten rijzen.

Voorbereiden hartige bolletjes:

  • Olijven en gedroogde tomaten klein snijden.
  • Knoflook pellen en fijn hakken.
  • In kom olijven, tomaatjes, knoflook en spekjes met 1 el oliebollenmix omscheppen.
  • In schaal rest van oliebollenmix met oregano, wijn en 1 1/2 dl lauwwarm water met mixer met deeghaken tot deeg kneden.
  • Vulling erdoor mengen.
  • Deeg afdekken met plasticfolie en op warme plaats ca. 45 minuten laten rijzen.
  • In frituurpan olie verwarmen tot 190 °C.
  • Kleine ijsbolletjestang of 2 dessertlepels in frituurolie dopen en hiermee uit deeg kleine bolletjes (walnootgrootte) steken.
  • Bolletjes direct in hete olie laten glijden en met 6 tegelijk in 2-3 minuten goudbruin en gaar frituren.
  • Op dikke laag keukenpapier laten uitlekken en afkoelen.
  • Oliebolletjes op aparte schalen opstapelen.
  • Zoete bolletjes bestrooien met poedersuiker en koekkruiden, hartige bolletjes met geraspte kaas.

Tips / Opmerkingen

Vervang de pistachenootjes evenueel door amandelschaafsel of fijngehakte hazelnoten.
Vervang de spekjes eventueel door katenspek of stukjes kaas.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Schuimige olijvensoep met zelfgebakken soepstengels

Allerhande 2002
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: India
porties: 8 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In kom broodmix met 1 eetlepel olie en 1 1/2 dl lauw water tot soepel deeg kneden.
  • Deeg afgedekt 15 minuten laten rijzen.
  • Tomaten heel fijn snijden en met oregano door deeg kneden.
  • Deeg op met bloem bestoven werkblad uitrollen tot lap van ca. 16 x 16 cm.
  • Deeg in 16 repen snijden, op met bakpapier beklede bakplaat leggen en met 1 eetlepel olie bestrijken.
  • Repen deeg afgedekt nog ca. 15 minuten laten rijzen.
  • Soepstengels in midden van oven in ca. 12 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Op rooster laten afkoelen.
  • Intussen sjalotjes en knoflook pellen en fijn snipperen.
  • Olijven afgieten.
  • Bouillontabletten oplossen in 1 1/2 liter kokend water.
  • Basilicum in reepjes snijden.
  • In soeppan rest van olie verhitten, sjalotjes en knoflook ca. 1 minuut fruiten.
  • Olijven en bouillon toevoegen en soep aan de kook brengen.
  • Pan van vuur nemen, basilicum, mascarpone en tapenade erdoor roeren.
  • Soep pureren.
  • Sherry erdoor roeren.
  • Soep verwarmen, in soepterrine schenken.
  • Met staafmixer schuimig kloppen en op buffet zetten.
  • Soep in kopjes scheppen en serveren met soepstengels.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde olijven

Recept categorieën: Tapas
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Snijd de rucola en de tomaatjes grof.
  • Meng alle ingrediënten en laat de smaken 30 minuten intrekken.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Grove tapenade van zongedroogde tomaten

Allerhande 2002
Bereidingstijd15 minuten
Land van herkomst: Frankrijk
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Calorieën: 145kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui pellen en grof hakken.
  • In pan olie verhitten en ui ca. 5 minuten heel zachtjes fruiten.
  • Tomaten (indien potje gedroogde tomaatjes worden gebruikt, eerst laten uitlekken),
  • afhankelijk van grootte halveren of in vieren snijden.
  • Basilicum grof hakken.
  • Paprika's grof hakken. Tomaten, basilicum, paprika's, azijn, zout en peper door ui scheppen en in mooi schaaltje opdienen.
  • Serveren met stokbrood.

Tips / Opmerkingen

Deze tapenade van zongedroogde tomaten is ook lekker om bij verschillende
pastagerechten te geven.
 

Nutrition

Calorieën: 145kcal | koolhydraten: 9g | Eiwit: 4g | Vet: 11g


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde witlof met zalmcrème

Allerhande 2002
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Vis, Zalm
porties: 8 personen

Equipment

Bereidingswijze

  • Van elk struikje witlof 8 mooie blaadjes loshalen.
  • Sjalotjes pellen en snipperen.
  • Kruidenblaadjes van takjes rissen en fijn hakken.
  • Limoenen halveren. 1 limoenhelft apart houden, rest uitpersen.
  • In schaal sjalotjes, kruiden, olie en 3 eetlepels limoensap door elkaar roeren.
  • Witlof erdoor scheppen en minstens 1 uur in koelkast laten marineren.
  • Zalmfilet en 4 tomaten in stukken snijden.
  • In keukenmachine zalmfilet, tomaatstukken, roomkaas en 1 eetlepel limoensap tot gladde crème pureren.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
  • Limoenhelft in vieren snijden en in dunne plakjes.
  • Rest van tomaten in flinterdunne reepjes snijden.
  • Witlofblaadjes uit marinade nemen en op platte serveerschaal rangschikken.
  • Zalmcrème in witlofblaadjes scheppen en garneren met limoenpartjes en tomaatreepjes.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde tomaatjes met filet americain

Recept categorieën: Hapjes, Koude Hapjes
Land van herkomst: Wereldkeuken
Dieët: Vegetarisch

Bereidingswijze

  • Tomaatjes uithollen, vullen met filet americain en versieren met een blaadje basilicum en een halve olijf.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Garniture à la Melba

garnituur Melba
Recept categorieën: Bijgerecht, Gevogelte, Kip
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snij de tomaten doormidden.
  • Haal ze leeg, zet ze in een beboterde ovenvaste schaal 15 minuten in een oven van 180 º C.
  • Pocheer in wat bouillon gedurende 10 minuten de kippeborst.
  • Snij het vlees in brunoise.
  • Maak de champignons schoon en snij ze in kleine brunoise.
  • Sauteer ze even in wat boter.
  • Hak de truffels klein.
  • Snij de kropjes sla doormidden, bind ze op en stoof ze even in wat boter.
  • Vul de tomaten met een mengsel van kippevlees, champignons, truffel en velouté.

Tips / Opmerkingen

Serveren bij Vlees.

Sausadvies:

Gebonden jus met port.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Lauwwarme rijstsalade met mosterdsaus

Totale tijd30 minuten
Recept categorieën: Rijst, Salade
porties: 4 personen

ingrediënten

Voor de saus:

Bereidingswijze

  • Bereid de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking in warm water.
  • Laat hem afkoelen en snijd hem in blokjes.
  • Kook de rijst volgens het verpakkingsvoorschrift gaar.
  • Kook de erwten en giet ze af. Laat de maïs uitlekken.
  • Blancheer de paprikasnippers in kokend water en giet ze af.
  • Fruit de ui in de boter goudgeel en roer er de groenten, de blokjes rookworst en de rijst door.
  • Smelt voor de saus de boter, voeg de bloem toe en laat die al roerend even garen.
  • Voeg achtereenvolgens de bouillon, wijn en garderoom toe tot een mooie gladde saus ontstaat (blijf goed roeren).
  • Klop vervolgens de kaas, de mosterd en eventueel wat peper en zout door de saus.
  • Serveer de rijstsalade lauwwarm of koud met als garnering de in schijfjes gesneden tomaat.
  • Geef de saus er apart bij.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Tomaat Tonijnsalade
Recept afdrukken
No ratings yet

Tomaat Tonijnsalade

Totale tijd40 minuten
Recept categorieën: Salade, Vis
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de bleekselderijstengel in smalle boogjes, het sjalotje in ringen en de tomaat in partjes.
  • Laat de tonijn in een vergiet uitlekken en verwijder de graatjes.
  • Vermeng de yoghurt met de mayonaise, het citroensap, een snufje zout, een snufje peper en de bladselderij.
  • Meng de bleekselderij, het sjalotje, de tomaat en de tonijn door deze saus en meng het geheel goed door elkaar.
  • Leg slabladeren (eventueel in stukken gescheurd) op 2 diepe borden en schep de salade erover.
  • U kunt de salade serveren met ansjovis of schijfjes ei.
  • Als u er gekookte (nieuwe) aardappelen bij geeft, heeft u een lichte maaltijd.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Sajoer Asem Tomaat Spesial
Recept afdrukken
No ratings yet

Sajoer asem tomaat spesial

gekruiden tomaat met garnalen
Recept categorieën: Groenten
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng de pittig gekruide bouillon aan de kook en voeg de in blokjes gesneden tahoe toe.
  • Temper de warmtebron en laat alles 3 min. zachtjes pruttelen.
  • Was de tomaatjes en leg ze in de bouillon.
  • Voeg vervolgens de ragfijn gesnipperde uien, uitgeperste knoflook, sambal trassi, laos en suiker toe.
  • Schep alles goed om en tracht zoveel mogelijk vellen van de tomaten te verwijderen.
  • Zodra de tomaten zacht zijn, de garnalen toevoegen.
  • Nu de pan van het vuur nemen en het gerecht opdienen in een voorverwarmde schaal.
  • Men kan, voordat de pan van het vuur wordt genomen, een flinke handvol schoongewassen taugé toevoegen.
  • Dit maakt het gerecht aantrekkelijker.