Tomaatjes gevuld met panzanella

Porties: 16 stuks
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 sneetjes witbrood
  • 8 kleine tomaten gehalveerd en uitgehold
  • ¼ komkommer in piepkleine blokjes
  • ½ rode ui fijngesneden
  • 2 eetlepels basilicum fijngehakt
  • 2-3 eetlepels olijfolie extra vergine
  • Balsamicoazijn
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Extra basilicumblaadjes voor garnering

Instructies

  • Snijd de 2 sneetjes witbrood in kleine blokjes en laat ze uitgespreid uitdrogen.
  • Halveer de 8 kleine tomaten en schep het binnenste eruit.
  • Snijd de ¼ komkommer in piepkleine blokjes en snipper de ½ rode ui heel fijn.
  • Meng in een kom het binnenste van de tomaten met de komkommer, ui, de broodblokjes, 2 eetlepels fijngehakte basilicum en 2-3 eetlepels olijfolie extra vergine door elkaar.
  • Breng dit mengsel op smaak met enkele druppels balsamicoazijn, zout en versgemalen zwarte peper.
  • Laat dit broodmengsel 10 minuten staan.
  • Vul vlak voor het serveren de tomaatjes met de panzanella en garneer met een klein blaadje basilicum.
  • Deze Caprese Tomaatjes met Panzanella Vulling zijn een heerlijk fris en licht hapje voor ’s avonds.
  • Perfect voor vegetariërs en met de smaken van Italië brengen ze een stukje Mediterrane sfeer op tafel.
  • Met slechts 30 minuten bereidingstijd zijn ze snel klaar te maken voor een feestelijke gelegenheid of als een verfijnd voorgerecht.
  • Geniet van deze smaakvolle combinatie met een glas lichte Italiaanse wijn zoals Pinot Grigio voor een perfecte harmonie.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hapjes / Koude Hapjes
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch