Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Pasta met salami en artisjok
porties: 4 personen
ingrediënten
- 300 g pasta
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui fijngesneden
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 200 g salami in plakken en gehalveerd
- 1 blik artisjokken 400 g, uitgelekt
- 4 gedroogde tomaten op olie in reepjes
- 1 theelepel gedroogde munt of dragon
- 100 g olijven zonder pit
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Doe de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook op laag vuur goudbruin.
- Bak de gehalveerde plakken salami mee tot ze knapperig zijn.
- Snijd de artisjokken in plakken.
- Roer de artisjok plakken en de tomatenreepjes door het salamimengsel.
- Breng op smaak met munt of dragon en (versgemalen) peper.
- Giet de pasta af en verdeel die over vier borden.
- Verdeel het salamimengsel en de olijven over de borden en serveer direct.