Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Sloppy Joe

Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • De ui snipperen, paprika in reepjes en de tomaat in plakjes snijden.
  • Gehakt rul bakken in de pan, de ui en paprika 2 minuten meebakken.
  • Voeg dan mosterd, tomatenblokjes met het vocht, tomatenpuree en de worcestersaus toe.
  • Alles 10 minuten laten sudderen (moet een wat dikkere saus worden).
  • De bollen doorsnijden en de onderste helft besmeren met de yogonaise, wat gemengde sla erop leggen, het gehaktmengsel en wat plakjes tomaat.
  • De bovenste helft van het broodje hierbovenop leggen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Libanese gehaktballetjes

Recept categorieën: Rundvlees
Land van herkomst: Libanon

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pak een grote kom
  • Pak het gehakt, tomaten puree, pijnboompitten, zout zwarte peper, kaneel, knoflook, paprikapoeder en Chilipoeder.
  • Meng dit alles met de hand tot een grote bal.
  • Rol met vochtige handen de kleine balletjes en zet dit in de koelkast.
  • Pak een koekenpan en verhit de olie, bak hierna de uien tot ze beginnen te kleuren.
  • Schep de uien eruit en braad nu de gehaktballetjes mooi bruin.
  • voeg de gefruite ui en citroenrasp en de tomatenblokjes toe.
  • 1t min laten stoven.
  • Serveer de gehaktballetjes met de citroenschijfjes.

Tips / Opmerkingen

Heerlijk bij couscous of rijst met haricots verts.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Winterwraps met kalkoen en andijvie

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalkoen, Wraps
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In hapjespan chorizo zachtjes uitbakken.
  • Kalkoen, ui en paprika erdoor scheppen en alles 5 minuten roerbakken.
  • Paprikapoeder erover strooien en even meebakken.
  • Tomatenblokjes met vocht en zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Nog 10 minuten op matig vuur tot dikke saus laten inkoken.
  • Intussen wraptortilla's verwarmen volgens aanwijzing op verpakking.
  • Tortilla's bestrijken met Griekse yoghurt en rauwe andijviereepjes erover verdelen.
  • Kalkoen met saus in midden scheppen.
  • Onderkant en zijkanten van tortilla's over vulling vouwen.
  • Wraps over de borden verdelen


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Vissticks met tomaten kokossaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst koken volgens aanwijzing op verpakking.
  • In hapjespan met anti-aanbaklaag helft van olie uit blikje ansjovis verhitten.
  • Ansjovis, ui en kappertjes toevoegen en 3 minuten op matig vuur bakken.
  • Tomatenblokjes (incl. vocht) en kokosmelk erbij doen en aan de kook brengen.
  • Tomaten-kokossaus 15 minuten op laag vuur laten sudderen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Intussen sperziebonen in 8 minuten beetgaar koken.
  • In pan met anti-aanbaklaag rest van olie uit blikje ansjovis verwarmen en hierin vissticks
  • volgens aanwijzing op verpakking.
  • Rijst, vissticks en sperziebonen over vier borden verdelen, saus ernaast en erover scheppen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Vispotje met groenten

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijbonen in weinig water met mespunt zout in 7-8 minuten beetgaar koken en in vergiet
  • laten uitlekken.
  • Intussen in (hapjes)pan olie verhitten en knoflook 30 seconden bakken.
  • Paprikarepen toevoegen en 1 minuut meebakken.
  • Tomatenblokjes, visbouillon en kruiden toevoegen.
  • Saus 5 minuten zachtjes laten doorkoken.
  • Bevroren koolvis bestrooien met zout en peper, in saus leggen en afgedekt 10 minuten laten
  • sudderen tot vis gaar is.
  • Snijbonen laatste minuut in saus meewarmen.
  • Geheel met zout en peper pittig op smaak brengen.

Tips / Opmerkingen

Stokbrood bij vispotje serveren


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Tomatenrisotto met worstjes

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In hapjespan 2 eetlepels olie verhitten en ui 2 minuten zachtjes bakken.
  • Rijst toevoegen en roeren tot rijst glazig is.
  • Inhoud van blik tomatenblokjes erdoor scheppen en verwarmen tot vocht door rijst is opgenomen.
  • Telkens deel van bouillon toevoegen en door rijst laten opnemen, tot na ca. 20 minuten rijst beetgaar is.
  • Intussen in de koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en worstjes rondom bruin bakken.
  • Vuur laag draaien en worstjes in ca. 15 minuten gaar laten worden.
  • Bladeren van ijsbergsla in stukken scheuren, wassen en droogdeppen of in slacentrifuge
  • droogslingeren.
  • In slakom dressing roeren van rest van olie, azijn, zout en peper.
  • Sla erdoor mengen.
  • Risotto pittig op smaak brengen met zout en cayennepeper en op vier borden scheppen.
  • Worstjes erop leggen, sla apart serveren.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise vissoep allerhande

AllerHande 2004
Recept categorieën: Lunch, Soep, Vis
Land van herkomst: Thailand
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In soeppan olie verhitten en de currypasta 1 minuten fruiten.
  • Tomatenblokjes toevoegen en nog 2 minuten zachtjes bakken.
  • Kokosmelk, 500 ml water, vissaus en sojasaus in pan schenken.
  • Soep aan de kook brengen.
  • Tilapia toevoegen en soep nog 3 minuten zachtjes koken, tot vis gaar is.
  • Eventueel op smaak brengen met extra vissaus en sojasaus.
  • Soep on afgedekt laten afkoelen.
  • Peultjes, paprika en stoneleeks schoonmaken, in stukjes snijden en in plastic zakje verpakken.
  • Soep en groenten tot gebruik gekoeld bewaren.
  • (Tijdens vervoer deksel op de soeppan eventueel met breed plakband vastzetten).
  • Op picknickplaats groenten door vissoep roeren.
  • Soep verwarmen en 3-5 minuten zachtjes laten koken, tot de groenten beetgaar zijn.
  • Soep in vier kommen scheppen en korianderblad erboven van takjes plukken.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Tagliatelle met salami en spinazie in tomatensaus

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
  • In hapjespan tomatenblokjes en pastasaus mengen en iets laten inkoken.
  • Saus op smaak brengen met zout en peper.
  • Salami in droge koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur krokant uitbakken.
  • Knoflookplakjes toevoegen en goudbruin fruiten.
  • Van spinaziesla tweederde in gedeelten in tomatensaus laten slinken.
  • Tagliatelle afgieten en met rest van spinaziesla, salami, knoflook en bakvet omscheppen.
  • Tomatensaus over borden verdelen.
  • Tagliatelle in cirkelvorm erop leggen en met peper bestrooien.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met mossel tomatensaus

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In ruim water met zout spaghetti volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
  • In hapjespan olie verhitten en ui in 5 minuten zachtjes glazig bakken.
  • Knoflook 1 minuut meefruiten.
  • Tomatenblokjes toevoegen en saus 10 minuten laten inkoken.
  • Kropsla schoonmaken, wassen en drogen (in slacentrifuge).
  • In kom sla omscheppen met dressing.
  • Tomatensaus pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Mosselen erdoor roeren en even meewarmen, maar saus mag niet meer koken.
  • Pastà afgieten en over vier diepe borden verdelen.
  • Mossel-tomatensaus erover verdelen.
  • Sla apart erbij geven.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti bolognese uit de AllerHande van 2004

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vlees
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In braadpan olie verhitten en ui, wortel en bleekselderij 3 minuten zachtjes bakken.
  • Spek en gehakt toevoegen en 5 minuten roerbakken tot gehakt rul is.
  • Tomatenpuree en oregano toevoegen en 2 minuten meebakken.
  • Wijn erbij schenken en 5 minuten laten sudderen.
  • Bouillon en tomatenblokjes toevoegen en aan de kook brengen.
  • Vuur laag draaien en saus 15 minuten laten sudderen.
  • Saus pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Spaghetti volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
  • Spaghetti afgieten (niet met koud water afspoelen!) en over vier diepe borden verdelen.
  • Saus erop scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met geraspte kaas en gemengde groene salade.
Dit is een snelle versie van de klassieke 'Ragú Bolognese'.
De Italianen laten deze saus minstens anderhalfuur zachtjes sudderen, met het deksel op de pan.