Hollandse garnalensoep met sherry
Allerhande 2003
porties: 4 personen
Equipment
ingrediënten
- 1 ui
- 2 grote kruimige aardappels
- 1 eetlepel boter
- 1 blikje tomatenpuree 70 g
- 2 visbouillontabletten
- 4 eetlepels droge sherry
- 2 bakjes Hollandse garnalen a 100 g
- 1 bekertje crème fraîche 125 ml
- ½ doosje tuinkers
Bereidingswijze
- Ui pellen en snipperen.
- Aardappels schillen en in blokjes van ca. 1 cm snijden.
- In pan boter verhitten en hierin ui en aardappelblokjes ca. 1 minuut zachtjes bakken. Tomatenpuree erdoor mengen.
- Bouillontabletten erboven verkruimelen en 8 dl kokend water toevoegen.
- Soep 8-10 minuten zachtjes laten koken tot aardappel gaar is.
- Pan van vuur nemen en sherry, helft van garnalen en crème fraîche door soep roeren.
- Soep pureren.
- Pan weer op vuur zetten en soep nog even door en door verwarmen.
- Soep in vier diepe borden scheppen en rest van garnalen erover verdelen.
- Garneren met tuinkers.
Tips / Opmerkingen
Lekker met knapperig stokbrood.