Recept afdrukken
No ratings yet

Chili con carne

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Braad de gehakt aan en maak rul, dus los maken.
  • Bak de paprika en de ui en champignons mee
  • Doe de tomatenpuree erdoor met een beetje water
  • Voeg nu de capucijners toe met ananas en banaan.

Tips / Opmerkingen

Heerlijk met rijst en een tomatensalsa.

Recept afdrukken
No ratings yet

Daoûd Bâcha

Recept categorieën: Rundvlees
Land van herkomst: Libanon
porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Bereidingswijze

  • Schep het gehakt in een kom en meng met de had tomatenpuree, pijnboompitten, wat zout, zwarte peper, kaneel, paprikapoeder en chilipoeder goed door elkaar.
  • maak mooie kleine balletjes met vochtige handen.
  • Fruit de uien in de zonnebloemolie.
  • Schep de uien uit de pan en doe de gehaktballetjes in de olie en bak deze in 5 minuten gaar.
  • Voeg de gefruite ui, citroen rasp en de gepureerde tomaten toe.
  • 15 minuten laten stoven.
  • Kook witte rijst en kook haricots verts.
  • Bak W tomaten in blokjes gesneden.
  • Wanneer de rijst klaar is, de haricots verts in 2 cm grote pijpjes snijden en door de rijst roeren.
  • Voeg de gebakken tomaat toe en serveer de gehaktballetjes erbij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaanse bonenschotel met puree of rijst

Een heerlijke maaltijd wanneer het echt koud is!
Recept categorieën: Groenten, Rundvlees
Land van herkomst: Spanje
porties: 6 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiden: duurt zeker 5 uur

  • Doe de soep met tomatenpuree in een pan en zet op kleinste vuur
  • Fruit de uien, knoflook, champignons en tomaatjes in een pan.
  • Nu het vlees in blokjes en door de bloem, zout en kruiden rollen.
  • Restant bewaren om saus in te dikken!
  • Doe nu alles bij elkaar in een pan en laat zeker 4 uur sudderen!!!
  • Af en toe roeren.
  • Maak intussen de aardappel puree of rijst klaar.
  • Snijd nu de komkommer in kleine blokjes en de laatste 10 minuten mee laten sudderen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Libanese gehaktballetjes

Recept categorieën: Rundvlees
Land van herkomst: Libanon

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pak een grote kom
  • Pak het gehakt, tomaten puree, pijnboompitten, zout zwarte peper, kaneel, knoflook, paprikapoeder en Chilipoeder.
  • Meng dit alles met de hand tot een grote bal.
  • Rol met vochtige handen de kleine balletjes en zet dit in de koelkast.
  • Pak een koekenpan en verhit de olie, bak hierna de uien tot ze beginnen te kleuren.
  • Schep de uien eruit en braad nu de gehaktballetjes mooi bruin.
  • voeg de gefruite ui en citroenrasp en de tomatenblokjes toe.
  • 1t min laten stoven.
  • Serveer de gehaktballetjes met de citroenschijfjes.

Tips / Opmerkingen

Heerlijk bij couscous of rijst met haricots verts.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelgratin uit de Provence

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • 2 uien in ringen in 3 el olie 5 minuten bakken.
  • 400 gr Tomaatblokjes (blik), 2 el tomatenpuree, 1 tl basilicum, zout, peper en 2 geperste
  • knoflooktenen 5 minuten meebakken.
  • 1 kg Aardappels in dunne plakjes in ingevette ovenschaal leggen.
  • Tomaatmengsel erover schenken.
  • 2 El fijngesneden peterselie, 100 gr geraspte belegen kaas en 25 gr boter erover verdelen.
  • Afgedekt met aluminiumfolie 30 minuten in oven van 200°C bakken.
  • Folie verwijderen en nog 30 minuten bakken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelen gestoofd

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
porties: 2 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze enkele malen door.
  • Fruit de uien in olie.
  • Bak de aardappelen en de paprika mee.
  • Voeg de tomatenpuree, basilicum, paprikapoeder en bouillon toe en stoof de aardappelen gaar.
  • Bind het vocht met de aangemengde bloem en strooi er wat peterselie over.

Tips / Opmerkingen

Lekker met (verse) bladgroente.

Courgette in pikante saus
Recept afdrukken
No ratings yet

Courgette in pikante saus

recept van Wenny-m - 50plusser.nl
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: 50plusser.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui pellen en snipperen.
  • In de pan doen : ui, 1/2 liter water, tomatenpuree, tomaten met vocht, olie, wijn, cayennepeper, zout en peper.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Door elkaar scheppen.
  • Met de deksel op de pan ong. 5 min. zachtjes laten sudderen.
  • Intussen courgettes wassen en in plakjes snijden.
  • Deze door de saus scheppen. In ong. 10 min. gaar laten worden.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • De peterselie erboven fijn knippen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Turkse opgerolde pizza met aubergine en paprika

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pizza, Rundvlees
Land van herkomst: Turkije
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In koekenpan ui en 2 teentjes knoflook 2 minuten in 1 eetlepels olie fruiten.
  • Tomaten ontvellen, halveren en zaadjes verwijderen.
  • Vruchtvlees in blokjes snijden.
  • In kom gehakt mengen met tomaat, ui, rode peper en ½ theelepel zout.
  • Mengsel laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
  • Rest van de olie in de koekenpan verhitten.
  • Aubergine en paprika 10 minuten bakken, op smaak brengen met zout en peper.
  • Groenten in schaal scheppen en laten afkoelen.
  • Yoghurt, mayonaise, rest van knoflook met 1 eetlepels water tot knoflooksaus roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper en tot gebruik in koelkast bewaren.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Aubergine Mengsel verwarmen.
  • Tortilla's dun met tomatenpuree bestrijken en gehaktmengsel erover verdelen.
  • Tortilla's per 4 stuks tegelijk ca. 10 minuten in oven bakken.
  • Pizza's aan tafel met aubergine mengsel beleggen en oprollen.

Tips / Opmerkingen

Saus ernaast serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Conchiglione

gevulde pastaschelpen
Recept categorieën: Pasta, Vlees, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië

ingrediënten

Voor de vulling

Bereidingswijze

  • Snijd de uien fijn en bak ze aan.
  • Meng het gehakt met de uien en de kruiden en braad het aan.
  • Laat het afkoelen en voeg er 2 eidooiers en het paneermeel aan toe.
  • Vul de conchiglione met dit mengsel en zet ze in een ovenvaste schaal.
  • Smelt voor de saus de boter en voeg de bloem toe.
  • Voeg tijdens het roeren de melk en de bouillon, de tomatenpuree en zout en peper toe.
  • Snijd de gepelde tomaten fijn en doe ze met een beetje vocht bij de saus.
  • Bedek de conchiglione volledig met saus en bestrooi ze dan met paneermeel.
  • Strooi hierover Parmezaanse kaas.
  • Verwarm de oven op 200°C en bak het gerecht in ± 25 minuten gaar.

Tips / Opmerkingen

Variatietip:
U kunt dit recept ook voor Cannelloni (pastabuizen) gebruiken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti bolognese uit de AllerHande van 2004

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vlees
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In braadpan olie verhitten en ui, wortel en bleekselderij 3 minuten zachtjes bakken.
  • Spek en gehakt toevoegen en 5 minuten roerbakken tot gehakt rul is.
  • Tomatenpuree en oregano toevoegen en 2 minuten meebakken.
  • Wijn erbij schenken en 5 minuten laten sudderen.
  • Bouillon en tomatenblokjes toevoegen en aan de kook brengen.
  • Vuur laag draaien en saus 15 minuten laten sudderen.
  • Saus pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Spaghetti volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
  • Spaghetti afgieten (niet met koud water afspoelen!) en over vier diepe borden verdelen.
  • Saus erop scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met geraspte kaas en gemengde groene salade.
Dit is een snelle versie van de klassieke 'Ragú Bolognese'.
De Italianen laten deze saus minstens anderhalfuur zachtjes sudderen, met het deksel op de pan.