Tong met artisjokken
Ingrediënten
Instructies
- Verwijder de steeltjes en de buitenste bladeren van de artisjokken.
- Snijd de puntjes van de bladeren tot op 2 cm.
- Leg de artisjokken onmiddellijk in water met citroen en snijd ze in dunne plakken.
- Stamp het teentje knoflook fijn.
- Verhit 2 eetlepels olie en stoof de knoflook daarin aan; haal de knoflook dan uit de pan.
- Dep de plakjes artisjok droog en bak ze 10 minuten op een laag vuur in de olie.
- Kruid met peper en zout.
- Hak de peterselie, voeg die toe en laat even mee stoven.
- Snijd de zeetongfilets schuin doormidden, bestrooi ze met peper en zout en haal ze door de bloem.
- Schud de overtollige bloem eraf.
- Bak de vis met kleine porties tegelijk in 3-4 minuten in de rest van de olie gaar; keer ze daarbij eenmaal om.
- Houd de vis warm.
- Giet de olie uit de pan.
- Warm de artisjokken nog even op en serveer ze bij de vis.