Tong met artisjokken

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8-10 kleine artisjokken
  • het sap van 1/2 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • zout peper
  • 2 bosjes gladde peterselie
  • 1 kg zeetongfilets
  • bloem

Instructies

  • Verwijder de steeltjes en de buitenste bladeren van de artisjokken.
  • Snijd de puntjes van de bladeren tot op 2 cm.
  • Leg de artisjokken onmiddellijk in water met citroen en snijd ze in dunne plakken.
  • Stamp het teentje knoflook fijn.
  • Verhit 2 eetlepels olie en stoof de knoflook daarin aan; haal de knoflook dan uit de pan.
  • Dep de plakjes artisjok droog en bak ze 10 minuten op een laag vuur in de olie.
  • Kruid met peper en zout.
  • Hak de peterselie, voeg die toe en laat even mee stoven.
  • Snijd de zeetongfilets schuin doormidden, bestrooi ze met peper en zout en haal ze door de bloem.
  • Schud de overtollige bloem eraf.
  • Bak de vis met kleine porties tegelijk in 3-4 minuten in de rest van de olie gaar; keer ze daarbij eenmaal om.
  • Houd de vis warm.
  • Giet de olie uit de pan.
  • Warm de artisjokken nog even op en serveer ze bij de vis.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Italië