Pastasalade met tonijn AllerHande
AllerHande 2006
porties: 4 personen
ingrediënten
- 250 g pipe rigate pasta
- 500 g sperziebonen
- ½ eetlepels mosterd
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 2 blikjes tonijn op water à 185 g, uitgelekt
- 100 g zwarte olijven zonder pit fijngesneden
- 2 eieren hardgekookt
- 1 blikje ansjovisfilets 46 g
Bereidingswijze
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Kook de sperziebonen 5 minuten in ruim water met een beetje zout.
- Spoel ze in een vergiet af onder koud stromend water, zodat het kookproces stopt en de boontjes mooi groen blijven.
- Meng in een slaschaal de mosterd met de mayonaise, knoflook, zout en peper.
- Roer de tonijn erdoor en schep vervolgens de lauwe pasta erdoor.
- Schep de sperziebonen en olijven door de pastasalade.
- Snijd de eieren in achten en leg ze met de ansjovis op de salade.