Recept afdrukken
No ratings yet

Pastasalade met tonijn AllerHande

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Salade
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Kook de sperziebonen 5 minuten in ruim water met een beetje zout.
  • Spoel ze in een vergiet af onder koud stromend water, zodat het kookproces stopt en de boontjes mooi groen blijven.
  • Meng in een slaschaal de mosterd met de mayonaise, knoflook, zout en peper.
  • Roer de tonijn erdoor en schep vervolgens de lauwe pasta erdoor.
  • Schep de sperziebonen en olijven door de pastasalade.
  • Snijd de eieren in achten en leg ze met de ansjovis op de salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Courgetterolletjes met tonijn

Allerhande 2005
Recept categorieën: Hapjes, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grillpan voorverwarmen.
  • Elke courgette met groot scherp mes in de lengte in 6 dunne plakken snijden.
  • Plakken aan beide kanten met olie bestrijken.
  • In grillpan plakken courgette in 3-4 minuten bruin en gaar grillen, halverwege keren.
  • Laten afkoelen. In keukenmachine of met staafmixer tonijn met mayonaise pureren.
  • Enkele takjes dille voor garnering apart houden, rest van dille fijnsnijden en met kappertjes door tonijnmengsel scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Plakken courgette droogdeppen en dun met tonijnmengsel bestrijken.
  • Plakken voorzichtig oprollen en met cocktailprikkers vastzetten.
  • Rolletjes rechtop op schaal zetten en garneren met apartgehouden dille.

Tips / Opmerkingen

De courgetteplakken worden extra lekker als u ze op de barbecue roostert.

Tonijntosti met ansjovis
Recept afdrukken
No ratings yet

Tonijntosti met ansjovis

AllerHande maart 2000
Recept categorieën: Brood, Hapjes, Tosti's, Vis
Land van herkomst: Wereldkeuken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Korstjes van kaas snijden en plakken doormidden snijden.
  • Tonijn laten uitlekken.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in dunne reepjes snijden.
  • Eén boterham beleggen met 1/2 plak Maaslander, 1/4 deel van tonijn, 1/4 deel van paprikareepjes, 2 ansjovisfilets, 1 theelepel kappertjes en 1/2 plak Maaslander.
  • 1 Boterham erop leggen.
  • Op zelfde wijze overige boterhammen beleggen.
  • Tosti's in elektrisch tostiapparaat of in broodrooster met tostiklem in 4 à 6 minuten goudbruin bakken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Boontjessalade met gegrilde paprika's

snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Salade
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sperziebonen in 16 minuten beetgaar koken en afspoelen met koud water.
  • Eieren in 10 minuten hard koken.
  • Stokbrood volgens aanwijzingen op verpakking afbakken.
  • Paprika's in lange repen snijden.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden.
  • Van 3 eetlepels sap van paprika's, olie, azijn, zout en peper dressing roeren.
  • Dressing, paprika, sperziebonen en bosui mengen en over vier borden verdelen.
  • Tonijn en olijfplakjes afgieten en over salade verdelen.
  • Eieren pellen en in zessen snijden.
  • Salade met eieren garneren.
  • Stokbrood snijden en bij salade serveren.

Zomerse Tonijnsalade
Recept afdrukken
No ratings yet

Zomerse tonijnsalade

Totale tijd20 minuten
Recept categorieën: Salade, Vis
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Laat de tonijn uitlekken.
  • Snijd de bleekselderij in stukjes en blancheer deze.
  • Snijd de perziken in stukjes.
  • Vermeng de tonijn, bleekselderij, perzik en bladselderij met de slasaus en breng de salade op smaak met Worchestershiresaus.
  • Kook de eieren hard en snijd ze in blokjes.
  • Snijd de tomaten in partjes.
  • Garneer de salade met de tomaat en het ei.

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met tonijn, spinazie en tomaat

Recept categorieën: Rijst, Vis
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • Fruit de ui en de knoflook zachtjes 3 minuten in de boter.
  • Roer de risottorijst erdoor en bak de korrels mee tot ze rondom met boter zijn
  • bedekt.
  • Voeg de bouillon toe en breng dit op middelhoog vuur al roerend aan de
  • kook.
  • Kook de rijst, onder af en toe roeren, zachtjes ± 15 minuten.
  • Schep er deel voor deel de spinazie door.
  • Schep, als de spinazie geslonken is, de tomaten erdoor.
  • Breng alles aan de kook en kook de rijst nog zachtjes 8 minuten.
  • Breng pittig op smaak met peper en verdeel de tonijn over de risotto.
  • Serveer de Parmezaanse kaas er apart bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pizza met tonijn en rucola

porties: 3
Auteur: C1000

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Leg de pizzabodems op een met bakpapier bekleed bakblik en strijk de saus uit de verpakking over de bolle kant uit.
  • Verdeel de tonijn en de mozzarella erover en bestrooi met peper naar smaak.
  • Bak de pizza’s in een voorverwarmde oven (225 °C) in ± 10 minuten gaar.
  • Verdeel de rucola en de pijnboompitten erover en serveer direct.
  • Lekker met een gemengde salade.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies:
Verdicchio

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde puntpaprika's met tonijn

Recept categorieën: Groenten, Vis
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven op 200 °C voorverwarmen. 
  • Paprika's in lengte halveren, zaadlijsten verwijderen. 
  • Ui en knoflook pellen en snipperen. 
  • In kleine koekenpan helft van olie verhitten en ui en knoflook zacht fruiten. 
  • Tomaten fijnsnijden en toevoegen, met tijm, zout en peper pittig op smaak brengen. 
  • Tonijn laten uitlekken, met vork losroeren en toevoegen. 
  • Paprika's met tonijnmengsel vullen en met rest van olijfolie besprenkelen. 
  • Paprika's in ovenschaal zetten en 15 minuten bakken. 
  • Peterselie fijnhakken en paprika's bestrooien met peterselie. 
  • Lekker met stokbrood.