Tonijnlapjes met rode wijn en spekblokjes
Ingrediënten
Instructies
- Schil de wortelen.
- Maak het wit van de prei en de selder schoon.
- Snijd de groenten in blokjes.
- Pel de sjalotten en hak ze fijn.
- Fruit de gehakte sjalotten 5 minuten in 20 gr hete boter tot ze glazig zijn.
- Voeg daarbij de wijn, de kalfsfond, het geperste lookteentje, het kruidentuiltje en de suiker.
- Breng aan de kook en laat, zachtjes sudderend, tot ¾ inkoken.
- Giet de saus door een fijne puntzeef, giet opnieuw in de steelpan, verwerk er 30 gr boterin en klop alles op.
- Zet op een zacht vuurtje.
- Stoof in een bakpan de groenteblokjes 5 minuten in 25 gr hete boter.
- Giet er 1 dl lichtjes gezouten water over en laat nog 5 minuten koken met een deksel op de pan; ze moeten heel zacht zijn.
- Doe zout en peper op de tonijnlapjes.
- Bak de spekblokjes in een bakpan goudbruin.
- Verwerk daarin de groenten en bak vervolgens in dezelfde pan de tonijnlapjes 2 minuten aan elke zijde in de rest van de hete boter.
- Leg een stuk vis op een voorverwarmd bord.
- Schik daarrond de groenten met de spekblokjes en overgiet met de warme saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dien onmiddellijk op.