Recept afdrukken
No ratings yet

Kruidenrolletje

Smeuïge roomkaas, verse kruiden en knapperige noten. Samen opgerold tot een perfect voorgerecht. Uit de Allerhande 2002
Recept categorieën: Noten, Voorgerechten, Wraps
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Hak de walnoten grof.
  • Verwarm de wraps in ca. 2 min. in een droge koekenpan.
  • Leg de wraps op een snijplank en besmeer dik met de roomkaas.
  • Strooi de walnoten erover.
  • Verdeel de takjes dille en bieslook over het midden van de wrap.
  • Pluk de blaadjes munt van de takjes en leg op de roomkaas.
  • Bestrooi de wraps met peper en zout.
  • Rol de wraps rond de vulling stevig op.
  • Bewaar de wraps tot gebruik in plasticfolie in de koelkast.
  • Haal de wraps uit de folie.
  • Snijd de zijkanten van de rol.
  • Snijd de rollen elk in 6 stukken.
  • Steek de rolletjes met een cocktailprikker vast.

Recept afdrukken
No ratings yet

Shoarmawraps met knoflooksaus

Recept categorieën: Vleesvervangers, Wraps
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: V-Day

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de komkommer en de paprika in kleine stukjes en snij de ui in kleine ringetjes.
  • Bak de Vivera Vega Roerbak Shoarma volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verwarm intussen de tortilla’s volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Bestrijk de warme tortilla’s met knoflooksaus.
  • Verdeel de rucola sla over de tortilla’s.
  • Schep vervolgens de shoarmareepjes op de tortilla’s en rol deze op.
  • Garneer het gerecht met uiringen, komkommer- en paprikablokjes.

wrappollozusje
Recept afdrukken
No ratings yet

Wrap pollo

Een onvervalste klassieker: de wrap pollo. Lekker pittig door de toevoeging van sambal, kruiden en de cajunsaus, maar ook heerlijk fris door de kruidenroomkaas. Bommetjevol smaak en lekker kleurrijk. Nét als Mexico zelf.
Recept categorieën: Kip, Tapas, Voorgerechten
Land van herkomst: Mexico
porties: 4 personen

ingrediënten

Voor de vulling

Bereidingswijze

  • Doe de boter in de koekenpan en bak de kipreepjes aan totdat ze rondom gekleurd zijn.
  • Voeg de paprika en de ui toe en bak het geheel totdat de ui glazig wordt. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat het mengsel bakken totdat het beetgaar is.
  • Leg de wraps op een bord of op het keukenblad en smeer in met bieslookroomkaas tot 3 cm uit de rand. Spuit daar overheen wat cajunsaus en smeer deze uit over de roomkaas.
  • Verdeel de vulling over de vier wraps en strooi hier de geraspte kaas over.
  • Vouw de linker en rechter kant van de wrap naar binnen en rol de wrap zo strak mogelijk op.
  • Bak of gril de wrap voor het serveren even zodat deze mooi gekleurd is.

Tips / Opmerkingen

Serveer met een frisse salade en een ijskoud biertje.

Buen provecho!